Šití a umrtvení-holky, co jste rodily, poraďte

14.09.2009

Holky,
mám strach ze šití po porodě. Dá se to nějak umrtvit? Je v tom rozdíl mezi vnitřním a vnějším šitím? Čeká mě první porod a já mám v tom pořád nějak čurbes.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj,
záleží na tom, jak hodně budeš při porodu nastřižená a zda nedojde k poranění hráze a čípku jako u mě. To mě pak to šití bolelo i přes opiátová anestetika tak, jakobych žádné umrtvení ani neměla. Vnitřní šití sice taky bolelo, ale ne tak hrozně, jako když mi doktor šil hráz a utahoval to. Nejhorší bylo, že mu pořád praskaly a rozvazovaly se nitě, takže mě musel šít na jednom místě několikrát a to každé píchnutí bylo pěkně cítit - úplně jsem mu při tom nadskakovala bolestí.
Tím Tě ale nechci strašit, protože každá maminka to má jinak - třeba budeš mít štěstí a budeš šitá minimálně, to potom určitě nebude tak bolet. Anebo Ti lépe zabere to umrtvení, u mě je možné, že jak mě šil 50 minut, že už to tak nepůsobilo.
Vnitřní šití mě pak bolelo hlavně až druhý den, když to přicházelo k sobě a přestal mi působit paralen proti bolesti. To bylo fakt docela nepříjemné. O šití hráze ani nemluvě, navíc jsem měla dva dny v sobě dva drény, takže jsem si nemohla skoro ani lehnout, natož sednout.
Určitě se toho ale neboj, kvůli miminku se dá vydržet všechno, i to nejbolestivější šití a vše se časem zahojí. Hlavní je zdravé miminko.
Pa :a:
________________________________
http://alenkasuchankova.blog.cz/

já rodila pod epiduralem, takže jsem šití taky necítila, šili mě asi hodinu. To co nastříhli bylo v pohodě pomalu druhý den, to co potrhala malá vevnitř (vyletěla totiž najednou jak mýdlo z ruky, žádné už vidím hlavičku, ramínka...) jsem si pro velký úspěch 14 dní po porodu pod celkovou narkózou zopakovala. Protože se mi ty stehy rozjely. neboj na bolesti kolem porodu, každá matka zapomene, možná tak 1 z milionu řekne, že nechce druhý, kvůli porodu. V tu chvíli myslíš úplně na něco jinýho, nesoustředíš se na bolest.
Já si užila kontrakce, proto hned jak mě viděli se ptali, jestli mám podepsaný souhlas s epiduralem. Celý svět se smrsknul jen na nádech - výdech. Byla jsem jak ožralá ani mluvit jsem nemohla, ale nějak si tu bolet už nevybavuju, obecně si vůbec z toho období moc nepamatuju :-).
Věř svým hormonům, které s námi takovou dobu cloumají, právě proto, abychom pak ten porod zvládly.
:a:

Ahojky, mě to šití taky bolelo víc jak porod. Bylo to něco. Po prvním porodu jsem byla připravená že u druhého hned budu řvát aby to umrtvili, no a druhej šel císařem. Zlatej kl. porod. Chtěj to umrtvit a bude to v pohodě.

nechci tě strašit, ale pro mě bylo šití peklo, nejhorší z celého porodu....porod byl prd proti tomu, nevím, zda tím, že jako prvorodička jsem se velice rychle otevírala..od bolestí jsme měla proorzeno za 3h a půl..jenže jsme se taky pěkně natrhla, až k zadečku, takže šití bylo hodně au au eště teď...byla jsem umrtvená , ale všechno jsem cítila. Teď budu rodit pdruhé, celkem po krátké době a znova budu mít starch jedině ze šití..ale když jsme to přežila poprvé, tak podruhé a naposled to snad taky zvládnu...a co tak pozoruji, každá , která měla rychlý porod, tak si stěžuje na šití, ostatní ne....tak nevím. držím ti palečky, ať to máš v poho ;) :a:

MĚ TO UMRTVILY,A NECITILA JSME NIC,AKRAT JAK DELALA SOUCKY,TO TED AZATAHLA,ZE JSME MYSLELA,ZE MI UTAHLA PLICE..SI VHRALA,JSME SI POVIDALI O DETECH A TO TI NAI NEPRIJDE..ALE ZATO DRUHEJ DEN,AŽ JSME PROCITLA,NO PÁNI DRAZÍ,AUAU,NESEDLA JSME SI 14DNÍ,ALE KAŽDEJ TO MÁ JINAK,MĚŠ ZAROSTLY VSTŘEBÁVACÍ" PODOTÝKIM STEHY..LAHŮDKA..:(ŠITÉ SE NEBOJ,TO UŽ JE PŘÍJEMNÁ TEČKA PO TOM VŠEM,TO TI ANI NEPŘIJDE

Tak mně dali umrtvující injekci před tím než mě nastřihli (ta vůbec nebolela a nástřih tím pádem taky ne). A když mě šili, tak tím jak to bylo umrtvené od toho nástřihu, tak šití těch vnitřních jsem vůbec necítila. Ty vnější už jo, ale spíš než to bolelo, tak to bylo nepříjemné. Ale pomáhalo, že jsem telefonovala..obvolávala jsem rodinu a byl u mně manžel, takže jsem na to ani nemyslela! Takže se neboj...a navíc v tu chvíli Ti to bude úplně fuk, protože budeš mít neskutečnou radost z miminečka a nějaké šití Ti ani nepřijde:-)

Ahojky tak mě nástřih nebolel vůbec, že mě šmikli sem vůbec nezaregistrovala v těch bolestech...Šití bolelo docela dost ale jen to vnitřní, to vnější nebolelo umrtvili to ale bylo to dost nepříjemný, šili mě 40minut no a fakt nic moc :spid:

AHojky,
holky děkuji moc za uklidnění, i když jsem stejně nervozní.:-) Ale už vím, že do předporod. plánu, kt. po nás v nemocnici chtějí napíšu - lokální umrtvení u šití. :-) Jestli pomuže nebo ne, to už je věc druhá. No nevím jak to zvládnu, jsem fakt velký zbabělec (nemůžu vidět ani injekci). Ale nebudu tam sama - bude tam i manžel, pokud to zvládne on a neomdlí mi. :a:

Ahojky jen se nenervuj takovýma věcma před porodem,třeba tě ani nenastřihnou.Mě nastřihli,to jsem absolutně necítila,ale za to šití jsem cítila celou dobu a to mě šili 20 minut.Pro mě nejhorší z porodu bylo to šití,ale rodit bych šla klíďo znova,já měla dobrejj porod-2 hoďky.Tak papa a nemysli na to ,bude to v poho.

ahoj, mě jedna kamarádka vystrašila se šitím a tak jsem se děsně bála, ale nakonec jsem nic necítila, asi mi to umrtvili,ani nevím...asi určitě :) protože to vůbec nebolelo :s: :one: a jí to tehdy asi neumrtvili, proto mě tak strašila :spid: papa

ahoj,tak mě to opíchali nějakou injekcí,ale ta moc nezabrala,cítila jsem každé píchnutí,ty ve vnitř bolí víc,než ty venku,mě šili přes půl hodiny,takže jsem se u toho dost spotila,můj si hrál s malou a já chtěla taky,tak jsem se pořád dookola ptala,jestli už to bude,ale mě šili i konečník,nastřihli mě potvory moc...ale dá se to přežít a to šití je poslední bolístka,pak jen ležíš a díváš se na své miminko a nic tě nebolí a je ti krásně a říkáš si,kde to miminko v tobě bylo,jak se mohlo do tebe vlést...budeš řešit jiné věci,věř mi,neboj,to zvládneš....já rodila taky poprvé a nejvíc jsem se bála šití,tak se neboj a říkej si,po šití mám pokoj a budu se svým mimískem:-)

Ahoj, musím také říct, že proti porodu to už byla legrace a to mě šili třičtvrtě hodiny i trochu vevnitř a i konečník a ani nevím, jestli to umrtvili, spíš asi ne. Nic příjemného to nebylo, ale zvládnout se to dá.

ja som sa šitia bála najviac a aké to bolo prekvapenie, ked porod bolel ako čert, ale šitie bolo ako nič, vobec sa toho neboj a hlavne budeš rada , že už máš svoje dieta zdravé a v poriadku vedla seba :cc):

Ahojky,
já rodila před měsícem a rozdíl mezi vnějším a vnitřním šitím jsem nepocítila. Nebylo to příjemné, měla jsem docela komplikovaný porod, tím tě nechci rozhodně strašit, každá mamina to má ale jinak a šití mi pak přišlo proti těm předchozím bolestem jako nic. A hlavně v tu chvíli jsem se soustředila na právě narozeného mimíska, tak jsem to ani tak nevnímala. Držím palečky, ať vše zvládneš v co největší pohodičce. pá

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky