pomóóć prosím o radu

13.09.2009

ahojte holky,tak potřebuju poradit,naše Baruška (4měsíce) v noci dostala teplotku,tak jsem se jí snažila dát co nejvíce čajíčku a říkala jsem si že když do rána bude pořád teplotovat,tak jí dám asi čípeček do dupky.
ale proč teda vlastně píšu, ona k tomu ráno dostala průjem,ale má ho úplně hnědavý a vodnatý!!! je to normální, ráno už má teplotku jen 37,5, tak nevím jestli jí mám pro jistotu dát ten čipeček,ale to když má průjem tak asi neee, a nebo sirupek!!! Nebo si myslíte, že při 37,5 nemám dávat nic???
Prosím o radu, moc díky

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj jsem dětská zdravotní sestra-nedávej jí na teplotu nic pokud má 37,5st v zadečku je to teplota po odečtu??v zadku se odečítá 0,5st tzn.že pokud v zadečku naměříš 38st tak ve skutečnosti je 37,5st.Nebudeme se zatěžovat odečtama pordím ti asi takhle,pokud v zadečku naměříš teplotu nad 38st. tak podej sirup na teplotu,čípek by se ve vašem případě minul účinku vykadila by ho,pokud naměříš teplotu pod 38st.tak není třeba nic dávat(bavíme se tady o teplotě naměřené tzn. kolik opravdu naměříš bez nějakého odečtu)opakovat dávku sirupu můžeš nejdříve po 4,5-5h jinka dej obklady nebo jí tolik nepřikrývej když hicuje.Jinak k tomu průjmu s čaje si myslim,že to určitě není spíš bude mít nějakou střední virozu a k tomu ty teploty,někdy to začne teplotou a pak se přidají průjmy.Kojíš??nebo má mléko a jste na příkrmech?pokud kojíš koj dál jak bude mít hlad,pokud nekojíš tak jí udělej uvař jen mrkvičku nebo jí škrábej banán nebo mrkev s bramborem,pokud budeš dávat mléko sušené tak je dobré dávat to na půl s čistou rejžovou kaší tzn na 120ml vody 2 odměrky mléka a 2 odměrky rýžové kaše-to vše co jsem ti tu vypsala staví,rozhodně nedávej ovocné čaje a štávy,uvař jí černý čajíček a taky si v lékárně kup Hylak kapky pro děti ty jsou pro děti na průjem obnovují střevní floru a hojí.Nesmíš však azpomínat,že je ještě malinká,takže pokud ti přestane přijmat tekutiny a bude mít víc jak 6 objemových stolic denně(objemové tím myslíme plná plína né připrdnutí)tak běž na pohotovost s malou a přines jim pokaděnou plínu s sebou uvidí to a udělají případný odběr vzorku nebo výtěr)pozor na dehydrataci měla by suché rty.Pokud se ti nebude něco zdát tak běž s ní k lékaři.Jinak občasný průjem porovázený teplotami trvá tak 4 dny pokud by to trvalo déle tak zajdi k lékaři.Snad jsem to napsala srozumitelně.

In reply to by Slunečnicee

jojo, napsala jsi to srozumitelně, moc díky. Hylak doma máme,tak to taky zkusím a z toho kojení, kojím jen ráno a večer, takže jinač je na UM, příkrmy jsem jí zatím nezačala dávat, tak nevím, jestli bych teď při tom průjmu měla.
Zatím teda byla od rána pokakaná 2x a už to teda není dohněda,ale spíše takové žlutavé s troškou tuhší stolice ale jinač je kolem tuhčí stolice dosti žluté vodnaté. no uvidíme, právě před půl hodinkou jsem jí dala sirupek měla zase už 38,5 a to naměřené v podpaží digitálem. Jojo, uvidíme co se z toho vyvrbí, čajík pije, dehydrovaná určo není, když tak dnešek přečkáme a zítra se zastavím za naší dětskou dr. zatím moc díky za rady

ahoj, nemůže mít ten průjem z toho čaje? pokud neni zvyklá ho bumbat tak jí mohl takhle prohnat. Častěji jí koj (pokud kojíš) a čajít spíše vysaď. Je možné že má teplotku od zoubku a k tomu i ten průjem. JInak 37,5 neni ještě teplota-to je až od 38,2...takže zatim jí nic nedávej..malá měla taky včera 37,4 a dneska už teplotku nemá, ale zase má šílenou rýmu. Takže leží nabalená v postýlce a spinká...

In reply to by JaMiOn

jojo, holky díky za rady, počkám, ještěs tím dr. jestli to náhodou nebude od těch zoubků, teplotka už klesla na 37 tak to bude OK. a zatím teda kakala ještě jednou a už to bylo taky lepší, teď brouček spinká!!!Jinač na čajík je zvyklá kojím už jen ráno a večer tak přes den čajík dostává!

Ahojky 37,5 to ještě neni teplota u miminek je to normální teplota.Alespoň takhle nám to řikali v porodnici.Ale s tim průjmíkem k dr. určitě zajdi.

Ahojky, na teplotu by se mělo něco dávat jen pokud přesáhne 38.5 po odečtu. Ale určo bych zašla k Dr., s tím průjmíkem

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky