Holky, taky vám nejí?

12.09.2009

Ahoj holky, Deniska nechce jíst. Do roka jedla krásně, všechno, co jsem jí dala a hodně, ale jak začala odmítat mlíčko k snídani, tak se to všechno zhoršilo. Nesnídá už skoro rok, max. 4 piškoty a to jí musím ukecat, namazaný rohlík nebo chleba nehrozí, ať je na něm máslo, sýr, marmeláda, nugeta, pomazánka...nic, jak zjistí, že se to patlá v puse, plive to, takže nejí k obědu ani knedlíky s omáčkou, to je taky asi "patlavé" . oběd nesní ani před spaním, jen po spaní a to si vybere jen maso, takže když jí udělám franc. brambory, vybere salámky a brambory nechá všechny, to samé rizoto a i čevapčiči třeba a to ho rozmačkám a zamíchám do brambor a stejně se jí to povede vybrat ! Jablíčko nakouše a nechá, před banánem utíká, přitom ho měla ráda a občas ho do ní nacpu i teď, ale přijde mi, že prostě jen nechce, ne že by jí vše nechutnalo. Takže od rána do cca 14:00 nic nejí, pak po spaní oběd, pak kolem 18:00 přesnídávku, to jí musim ale honit a k večeři jogurt, ale musí být čokoládový, ovocný vyplivne a utíká a to je kolem 21:00, jde spát pak asi ve 22:00-22:30. Takže prostě za den jen 3 malý jídla a musim to dělat hrou, jakože ať mi to nespapá nebo dělám, že spinkám a nastavim lžičku a ona má radost, že mi to snědla...Nejvíc mě štve, že nemá ale žádný režim, hlavně tu snídani, vždyť si nemůže dělat od roka co chce, navíc jí musí chybět vitamíny. Jo, když si dáme s taťkou občas hranolky nebo párky, to sní svoje a ještě jde užírat nám, ale zase bez chleba a rohlíku, řízky taky samotný, chleba, rohlík, brambory k tomu nechce a vzteká se...ale hlavně když jí chci dát jídlo a vim, že jí chutná nebo chutnalo, ona automaticky utíká před lžičkou, přitom hlad má, musim si dát kousek já do pusy a že jí jdu dát jako pusu a nacpu jí to tam. Buď to vyplivne nebo jí to zachutná a pak to sní, ale nehrozí, že by ochutnala cokoliv sama od sebe. Máte někdo podobný problém? Ostatní mi radí vyhladovět a pak bude jíst, ale kdybych to měla nechat na ní, jí max. večeři a to ještě při hře a to nechci. Za 2 měs. jí budou 2 roky, váží 11 kg, energie má na rozdávání, unavená není, takže prospívá, ale štve mě to ! Máte holky nějakou radu, jak na ní? Díky moc za odpovědi a za přečtení

Mám dvouletou holčičku a taky mi toho moc nesní-váží skoro 12 kg(90 cm).K snídani vypije 150 ml kakaa a pak třeba za hoďku něco uždibne(třeba toust.chleba s máslem a marmeládou nebo nutelu-to miluje ... ale sní pár kousků),když jí dám rohlik třeba se sýrem,tak ten sýr olizuje a rohlik je jen trochu okousán.K obědu miluje hlavně zeleninu-je schopná jí z jídla vybírat-z rizota třeba hrášek nebo miluje polívky-tak jí dělám hlavně polívky a propašuju jí do toho trochu pečiva-jinak maso mi taky moc nejí,jen uždibne a vyplivne.Se svačinkami problém nemáme-jablíčko spapá pár kousků,ale nesmí tam mít šlupku,banán moc nemusí,má ráda kiwi-jinak jí kupuji mléčnou rýži a co jí kupodivu chutná je bílí jogurt bez ničeho-to sní vše.Večeře je boj,taky má ráda párek,ale co miluje je ta zelenina-je schopná sníst hodně okurky nebo papriky ... Já už se z toho nenervuji-prostě jí dám na stůl třeba piškoty nebo nakrájené ovoce a když chce tak si uždibne.Také je naše malá trochu více aktivní a hubeňoučká.Hlavně jí nenuť,nebo jí to jídlo zhnusíš.Dávej jí menší porce ať se hned nezalekne,že je toho hodně a preventivně to chtít ani nebude(je lepší jídlo přidávat a chválit,že už snědla celej talíř-přitom tam toho tolik nebylo)a zkus jí nechat jíst samotnou.Moje malá se nejdřív v tom rejpe(pozoruji jí nenápadně)a pak i něco sní.Hodně trpělivosti přeji!

In reply to by Lyret

samotnou. to miluje, ale jídlo je všude, jen ne v bříšku, ale když si k ní sednu a chci jí pomoct, tak nechce, má to studený a po půl hodině pořád celej talíř. Musí tam být hrášek a já ho dám na plnou lžičku, aby ho viděla, pak to sní a má radost, protože jí říkám, že mi to nesmí sníst, ale takhle to nejde, jak to pak budou dělat ve školce? Tam si s ní nikdo u jídla hrát nebude :o( hlavně Deniska je hrozně šikovná, ale ještě nechápe proč to a tamto a hlavně neřekne ještě ani slovo, umí jen kakao a haš haš z písničky :o( neumí ani mámá ani táta.

In reply to by Rradunka

Neboj,děti něco neumějí a třeba za týden je to úplně jinak.Naše malá taky toho moc nenamluví,nespojuje slova-spíš poslouchá a rozumí co po ní chci-to je hlavní.Ještě jsme se třeba úplně nezbavili plenek,ale snaží se(má je na spaní a když jdem ven-někdy si řekne,tak jí je sundám,ale málokdy se vyčůrá).Jinak je chytrá-až vyčůraná. :) Také mi dělá radost,že začíná používat jazyk mé tchýně a mého manžela(jsou cizinci-srbové).Srbsky umí asi pět slov a já se učím s ní. :) S tím jídlem-prostě víc asi nepotřebuje.Je lepší mít hubené a aktivní dítě než tlusté a líné-ber to jako pozitivum.Já vím,že tě to trápí,mě to také trápilo,že mi toho moc nesní ... třeba bude mít zase jednou období kdy sní na co příjde.Děti se rychle mění-musíme se jim hold přizpůsobovat.A kdy jí chceš dát do školky?Jestli až za rok,tak se může malá mnohému ještě naučit.Chce to jen víc času a trpělivosti.

In reply to by Lyret

jo, do školky půjde až za rok, chci s ní být co nejdýl, ale myslím, že bude problém, nechce jezdit ani k babičce a cizích dětí se bojí, všechno si nechá sebrat a když začnou křičet, odevzdává hračky dobrovolně, musim jí ještě naučit, jak se to dělá a že si nesmí nechat všechno líbit :o(
Denča má taky pleny jen na spaní, čůrá do nočníku a sama si říká, ale kadění? Kadí do kalhotek, na nočník nechce ani na záchod, to se radši vykadí do kalhotek, na zem nebo venku na trávu. Poznám přesně, kdy se jí chce, začne se chytat za zadek a lítá a dupe a u toho se vykadí, když jí v tu chvíli posadim na nočník, tak má blok, nechce, vstane, jde běhat a u toho prostě kadí :oD ale snad to přijde taky :o)

In reply to by Rradunka

S tím kaděním to máme podobně.Anička zase utíká a schovává se za keř nebo doma se zabouchne v pokojíčku a je jen na mě jak jsem rychlá a jestli to stihu posadit jí na nočník.Když jsem moc rychlá,tak to tam taky zadrží a utíká mi z nočníku.Jednou se mi vykadila na její stoleček v pokojíčku nebo za dveřmi v pokojíčku a pak přijde a řekne ee a puf(srbsky-smrdí).Jo jsou to šoky.Jinak Andulka se cizích nebojí a rychle si zvyká-teď byla od pátku do dneška(přivezou mi jí po páté hodině)u mé mamky.Ale na pískovišti se také nechává odstrkovat,ale hračky si brání-když do ní nějaké dítě strká tak jí v tom nechávám,to se spíš ozve druhá mamina a usměrní svoje dítě.Já chci také,aby se otrkala a prosadila se.Každé dítě je jiné.Myslím,že ta naše prdelinka bude po manželovi-je extrovert a v kolektivu velmi oblíbený a já jsem zase introvert a jako malá jsem byla-tam kam mě postavili tak tam jsem i zůstala.Každé dítě je jiné a to je dobře.Jinak máš moc hezkou holčičku a má pěkné čertíky v očičkách-ta až se otrká tak jí nebudeš stíhat. ;)

In reply to by Lyret

Ty jo, tak to doufám, že nebude ve školce po mě, já tam nechtěla chodit, řekla jsem , že nebudu zdravit, hrála jsem si vždycky sama nejradši, jsem taky uzavřená. Chtěli mě i vyloučit, protože jsem kazila morálku, řeklo se, že se jde cvičit a já si sedla na lavičku a že nebudu a ostatní se opičily a jednou jsem přišla pěšky sama ze školky domů, když se mělo jít spát, tak učitelka si mě musela vzít do kabinetu a dát mi knížky, protože já jsem řekla, že spát nebudu a když mě tam nutili být, tak jsem ostatní děti budila a rozesmívala... museli být ze mě hotový :oD

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka