Cervici-co umi vase mimisci??

11.09.2009

Ahojky maminky,by me zajimalo,co uz dovedou ti vasi maly drobecci?Je nam 2.5mesice.27.6.maly budou uz tri mesice.
Dnes se ji poprve povedlo chytnout male chrastitko do ruky a hned si ho nacpala do pusinky,to se povedlo jen jednou.Jinak boucha do hracek,natahuje se po nich a snazi se je vzit do rucicek.Dudlika pomalu ani nechce,protoze si porad cumla pesticky!A kdyz je cela rozbalena,obcas si uz i chyta nozicku.Pretaci se pomalu na bok,paseme konicky,ale to jen na chvilku,porad se u toho jeste vzteka :s:
Minuly tyden zacala zvedat hlavicku.A dneska ji zvedala porad :s: i ve vane na lehatku.Staci ji jen polozit ruku za hlavicku a uz uz ji zveda a k tomu se cela napina :s: Myslim,ze bude mit brzy vypracovane brisni svaly :s: Kdyz ji mam pres rameno,tak dost dlouho uz vydrzi byt pekne vzpripena a drzi hlavicku v rovnovaze.
Jinak si porad brouka nahlas a konverzuje s nami a la grr grrr..a pozoruje veci kolem.A nejkrasnejsi usmev vykouzli,kdyz vidi maminku a tatinka :///: :qu:
Jinak,porad kojime,ted uz zas dobre,hezky prospivame,mala ma 4.75kg.Mala je drobek,(2.89kg porodni vaha).Pekne kaka a prdikuje,s briskem trable vubec nejsou a hlavne a to je dulezite,ma super spani!!!!! :qu:
A jak jste na tom vy??

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky vsem,koukam,ze ti nasi cervikove jsou pekny sikulky.Dekuji vam za odpovedi..vypada to,ze do toho tretiho mesice se mimisci zhruba tak nejak stejne vyvijeji.Je to fakt sranda.Kazdej den je s nimi neco noveho a to je pak super,kdyz vidite,ze dneska poprve zvedla hlavicku a dneska poprve zas chytla nozku atd atd :s:
Hlavne,at jsou ti prckove zdravi a prinasi vsem jen a jen radost :a:

ahoj, Markétce byli tří měsíce 10.9. od konce šestinedělí pase koníčky-teď samozřejmě ukázkově. tím že spinká na bříšku tak když se vzbudí pase koníčky-moc se jí to líbí. Kouká takto i v kočárku a když jí odendám stříšku tak je nadšená že vidí svět kolem sebe. Je hrozně moc zvědavá. Vydáváme zvuky grrr a takové jakoby slaboučke aauu aauu (nevim jak to popsat). Když jí dám do ručičky kousátko tak si ho vezme, ale do pusinky si ho nestrčí. Spíše si do pusinky strká ručičky-to jí jde moc dobře. Vydává přitom zvuky a má v obličeji děsně spokojený výraz. Obrací se z bříška na záda a když má náladu tak se obrátí ze zad na bříško (na rovné ploše). Nožičky si do pusinky nestrká. Moc se jí líbí koukat na sebe samu do zrcadla-sice si myslí že tam je jiné miminko, ale strašně moc se u toho směje a snaží se sebe dotknout. Hraje si s chrastítkama co má na kočárku a moc ráda pozoruje kolotoč nad postýlkou a snaží se chytat zvířátka co se nad ní točí..

Ahojky, tak malý byly 9.9 tři měsíce. Umí si vzít hračku když jí nějakou podám. A drží jí dokavad jí to baví. Nejdřív jí náležitě ochutná a pak jí zkoumá. Povídá si s hračkama, to je vždycky sranda :-) Když je na hrací dece tak tam ty panďuláky mydlí, kdyby nebyly přivázaný tak nevim kde by skončily :-) Taky si cucá pěstičky a kolikrát si strčila prsty až dozadu do krku, že se pak pozvracela :-) A dudlajze taky nechce. Koníky pase krásně, někdy se i vzepře na ručičkách a vypadá to jako by dělala kliky :-) A když před ní dám hračku tak si pro ní šáhne. Když je na zádíčkách tak přitahuje hlavičku k hrudníčku. No a za prsty se vytáhne sama do sedu a z toho sedu zas do stoje a stojí. Ale to nesmíme dělat páč by to chtěla dělat celý dny. Otáčení na bříško už vypilovala, a umí to z obou směrů. Akorát z bříška na záda to nám nejde. Přes rameno hlavičku drží. Už se jednou zasmála nahlas, ale opravdu jen jednou :-( Zrcadlo je taky její největší kámoš, vydržela by se do něj dívat hodiny, už má to zrcádko taky pěkně oslintaný :-) Jo a když pase tak taky děsně slintá. Říkám že je to náš malej bernardýnek :-) Taky povídá heuk egů gagů a top je u ní momentálně ogi. Manža na ní vždycky, řekni táta a Kačka na to ogiiii :s: Zrovna ted je ogi plyšovej ptáček :-) Někdy ze sebe dostane něco jako dejmi a včera třeba to něco zělo jako děkujúúú :-) No je s ní někdy prča. No prý podle toho co umí vypadá tak na 4-5 měsíční dítko :-) Ježiš to je skoro na román, tak se omlouvám :-) http://www.prckoviste.cz/nesquicek

ahoj, budou nám tři měsíce 21.9., koníčky krásně paseme už dlouho, pěstičky jsou taky lepší než dudlík, přetáčíme se ze zad na bok a pak už i párkrát na bříško, v postýlce pěkně cestujeme a spíme někdy mezi šprušlema :-) věci se snažíme chytat oběma rukama. Až na to spaní, v noci se mi 2-3x budí, nakojím v sedm, v osm usne a kolem půlnoci a čtvrté hod. se budí, pak kolem půl sedmé a to už nezabere. jinak je Šimi moc hodný, krásně se směje a celkově je bezproblémový. Ťuky ťuk :dance:

Ahojky nám byli včera 3 měsíce ... a asi jsme těžce po zadu ... malej se nikam nepřetáčí ... do ruky nic nechytne ani se nesnaží poslední dobou si ty rurčičky jen pozoruje a aby si chytl nohu? To ne ... viděl svoje nohy dvakrát sáhl si na ně ... nic zajímavýho a dáls e o ně nezajímá ... pasení koníčku jak kdy když je nasranej tak to nemá ani smysl a když je v pohodě tak vydrží i docela dlouho ... jinak se spaním jsme taky nikdy neměli problémy ... i když ted nám lezou zoubky takže je maličko nevrlej ... poslední dva dny si z jídla dělá srandičky ráno snědl 80ml ... v noci 180ml a večer před spinkáním tak 150ml ... celej včerejšek nekakal ... dneska se snažil a nešlo mu to ... nepláče ,nebolí ho bříško ,ale když vidím že už u toho tlačení i usíná jak je z toho utahanej tak mu musím maličko pomoct ...

In reply to by Peacess

Ahojky prosimtě chtěla bych optat jak vypadá když roste zoubek. Ona malá má vzadu na dásničce vidět dvě bílí tečky. Nejdřív ta tečka byla z jedný strany dásničky a ted je i z druhý strany a tam to má trošinku červený. Ale je to vzadu dole, takže stolička. Ale to je zas divný, páč mají prý růst jako první přední zoubky. Tak mi to docela vrtá hlavou http://www.prckoviste.cz/nesquicek

Ojinka

Ahojky tak my jsme na tom věkově podobně (21.6.) a v podstatě jsme na tom asi stejně teda až na tu váhu. Tu máme kolem 6kil. Jinak hlavičku už drží suprově sám. Koníčky pase vesele a když není moc unavený tak vydrží i 5min. a strašně se mu to líbí. A šíleně u toho slintá protože má otevřenou pusinu takže pod něj vždy dávám plínu :s: Jinak dudlíka taky nechce vůbec. Měli jsme ho sice jen na spaní ale od doby co zjistil že má ručičky tak je vzteklý když mu toho dudana chci dát. Už se nám i párkrát povedlo otočit ze zad na bříško ale to asi jen díky tomu že ležel se mnou v posteli a jak je matrace trochu prohnutá tak to pro něj nebylo tak složité. A jinak v noci spinkáme v kuse cca 7hodin. Pak už máme hlad a vstáváme na kojení. Jsem zvědavá jestli někdy vydrží celou noc. Máme ale jeden obrovský problém a to je večerní usínání. Dneska třeba šel spinkat až v deset. Ale jinak je to prostě zlatíčko.... :c:

In reply to by Ojinka

To je sikulka. :qu: S tim slintanim to zacina bejt docela sranda.Pliny se nam valeji vsude po dome :s:
Od narozeni jsme jeste nastesti ci zazrakem!nemeli zadny problem se spanim.U nas je vecerni ritual prostej:nakrmit,odkrknout,polozit do postylky,pusa na dobrou noc,dudlik...jeste se nestalo,ze bych musela malou uspavat.Usina sama a nekdy,kdyz se ji spat nechce(dneska usnula kolem 9.hodiny),tak si spokojne lezi v postylce a dudla si pesticky...

Ojinka

In reply to by lucy lu

Tak to nám když se nechce sinkat tak řveme na celý panelák takže to dopadá tak že je se mnou v obýváku protože ani v postýlce nechce být tam je totiž sám no a kouká se mnou na televizi. Teda já na něj spíš dělám opičky. Takže u nás je to tak že vykoupu nakrmím pak řev v postýlce pak si hrajeme pak zase krmím a pak většinou usne buď u prsa nebo na rameni při krkání. No je to s ním večer sranda. Když má svůj den tak řve třeba dvě hodiny v kuse...

In reply to by Ojinka

TOMÍK SE TAKY NARODIL 21.6. :)VÁŽÍME 7Kg.(jen kojíme) A PŘEVALÍME SE NA BOK,CUCÁME FURT PĚSTIČKY,PASEME KONÍKY,HLAVIČKU DRŽÍME KRÁSNĚ,A KRÁSNĚ SE PŘITAHUJE S MOJÍ POMOCÍ SKORO DO SEDU..HRAČKY ZATÍM NECHYTÁ,JEN KDYŽ MU JÍ TAM STRČÍM.. DO ZRCADLA SE TLEMÍ :D....JAKS PSALA S TÍM USÍNÁNÍM...MY TO MĚLI TAKY..AŽ SEM VYČETLA,ŽE MÁ MÍT RITUÁL NAPŘ.VYKOUPAT,NAKRMIT,DÁT DO POSTÝLKY,HRACÍ KOLOTOČ,POHLADIT A JÍT PRYČ...KDYŽ PLÁČE NECHAT 5 MIN,PAK DÁT MU DUDLÍK,POHLADIT A ZAS JÍT PRYČ PAK ZAS 5 MIN..A TO DOKUD NEUSNE..MY TO TAK DĚLALI,TAKY ZE ZAČÁTKU KŘIČEL I PŮL HODINY ALE TĚD SI ZVYKNUL,ŽE HO UŽ S POSTÝLKY NEVYNDÁME A UŽ NEBEČÍ.. JE TO O NERVY,RVALO MI TO SRDCE,ALE VÝSLEDEK STOJÍ ZA TO...SPINKÁ PAK I 10HODIN..ZKUS TO..KAMARÁDA TO DĚLALA JAKO TY,TĚD SOU JEJÍ MALÝ 10 MĚSÍCŮ A NECHCE JÍ SPINKAT USÍNÁ I VE12H VEČER..JE Z TOHO NEŠTASTNÁ..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka