Můj chlap zas nezaměstnaný :-(

09.09.2009

Ahoj Těhulky,snažilky i maminky.Dlouho jsem tu nebyla,ale dnes mě situace donutila si někam poklábosit-postěžovat.Zkrátím to ,chlapa dnes už letos podruhé vyhodili z práce jen ták :spid: je to masakr.Máme hypotéku,2 děti......hrůza.Asi se dá v tom stejném oboru a podnikání ,ale je to na dlouho zase začínat..konkurence velké.Je tu někdo ve stejné situaci? :$$: písněte....... :00:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky,
je to hrozné,
můj přítel sice práci ještě má ale snížili mu plat,měsíční výdaje jsou kolem 30 000,ještěže já mám mateřskou ale v říjnu už budu mít rodičák tak dost klesnu s penězma a budem vycházet tak akorát.minulý měsíc mu přišla nemocenská až na konci měsíce a to musel pořád chodit na sociálku a otravovat,takže jsme vůbec nevěděli co dělat poplatky zaplatit do 15.v měsíci takže jsme si museli půjčit ,je to hnus

In reply to by pet.name

Tak to máte asi hodně půjček a drahý byt,nás byt stojí 7 tis.,4 tis. hypotéka s pojištěním,tisícovku naše pojištění se spořením,7 tis. jídlo+drogerka+vše pro domácnost a děti a tisícovka je maximálně na jízdné+internet+mobily.

In reply to by kockral

no tak je jich dost,my hypotéku nemáme za 3roky padnou ty největší splátky tak chcem vzít hypotéku a mít aspoň něco svého než valit tolik peněz do bytu který není náš.tak my máme každý pojistku,syn pojištěný dvakrát u mě i u přítele,pojistka bytu a psa,do toho auto,paušály,avon,kabelovka atd... no je toho dost no jak budu brát rodičák tak něco omezím :-) přítel to zrovna včera počítal kolik máme výdaje je to dost ale zas na druhou stranu se neomezujem ale to zachvíli příjde

In reply to by pet.name

Jo,tak já si taky pískala,když jsem ještě brala mateřskou,to bylo něco kolem 17 tis.,ale ten skok na 7.600,to je maras. My máme hypotéku zase až do důchodu,dluhy neřeš,dnes s nima žije každý. Ale je to určitě lepší,než mít spoustu půjček a taky my koupili byt v osobním vlastnictví,i když je vlastně peněžního ústavu. :///:

In reply to by kockral

proto já uvažovala i o dvouleté variantě ale dva roky utečou moc rychle a co pak?my dostali byt chodily jsme spolu krátce a bez nějakých úspor tak se nabraly půjčky aby byl nějak byt zařízen,je fakt že v dnešní době je má snad každý

In reply to by pet.name

Taky jsem nad dvouletou uvažovala,ale právě,co potom. Jesličky jsem zjišťovala,ty u nás stojí měsíčně 5 tis.,takže bych musela vydělávat víc,než nějakých 15 tis.,aby se to vyplatilo a nahradilo to i to,že nebudu s malým,když on ještě bude potřebovat.

In reply to by pet.name

No,tak u nás jsou totiž jen soukromé,to je tím. Jinak státní nejsou tak drahé. Ale je jich už jen málo a u nás právě jen ty soukromé,což je fakt o ničem. A nechávat ho každý den tchýni,to bych taky nerada,ona by si kluka přivlastnila na svoje dítě,už mi to říkala tak,že by mi ho spíš dávala jen na víkendy,že takové vození tam a zpátky by bylo zbytečné.

Tak se přidávám, ten můj je nezaměstnaný přes rok!! Já rodičák 7600,- z toho platím 3000,-. Kámoška se mě ptala, jak vycházíme, odpověď byla jednoduchá. Prostě nevycházíme a to pěkně dlouho.
Když se chlapovi naskytne nějakej ten šolich, tak mu to stejně nakonec nezaplatí!!! Už je toho na mě nějak moc..... Taky máme dvě děti a hypotéku bysme potřebovali, protože potřebujeme do většího. No ještěže ji nemáme. To bysme byli úplně v prd.... Tak jsem si postěžovala a hned je mi líp :usmev:

In reply to by kockral

On nebere vůbec nic :-( . Snad by měl ke konci roku nastoupit do práce, ale .... už se tomu normálně mám chuť smát. Měl k chlápkovi nastoupit od srpna, ale ten to oddaluje, pořád dokola něco chce. Teď má možná šanci u někoho jinýho... Já bych se jednou chtěla mít, tak abych nemusela počítat peníze do výplaty. Jako nestěžuju si, děti mám zdravý a to je důležitější než prachy!!!! Nechci vypadat nevděčně...
Řešili jste Vánoce... Ty budou slavnostní ale ne honosný. Budeme spolu a i tak šťastný ;)

In reply to by plucka

To jako žijete z mateřské 7600,--? :jawdrop: Tak jestli teda jo,tak smekám,to bychom nedali,tohle nás stojí už jenom byt,natož dalších 6 tis. ostatních výdajů + jídlo a drogerka. A proč není na pracáku? Dostával by alespoň něco!

In reply to by kockral

Tak mi byt neplatíme. Dost nám pomáhají tchánovic, protože na tom jsou dobře, ale není mi z toho nejlíp... Tchýbě si všechno, co mám půjčí píše a jsem ráda, že má přehled kolik jí máme vracet. Nechci mít u ní něco nevyřízenýho. Půjčila manželovi na autoškolu, aby rychleji našel práci a jak to vypadá, tak to k něčemu bylo. Všechno jí to chceme vrátit. Dlužíme kam se podíváme. A nám taky dost lidí dluží. Je to začarovanej kruh...
Z pracáku nic nedostává a ze sociálky minimum, což nestojí za řeč. Na jídlo máme a ostatní splácáváme jak se dá. Já si jen říkám, nějak tohle přežít a bude líp. Jsem optimista ;)

In reply to by plucka

Tak to tě teda obdivuju. Já si už kolikrát říkám,jestli budeme mít vůbec na léky pro kluky apod.,to nemluvím o nemocnici. Ještě,že ty poplatky u dětí zrušili,z toho jsem byla opravdu nepříčetná. Tak snad najde co nejdřív práci. To je fakt hrůza,já si nedovedu představit,že bychom dlužili tchýni,ta by nás pomlouvala na každém kroku a hnala mě do práce,protože ona to taky tak měla.

In reply to by kockral

Já si na ni v tomhle nemůžu stěžovat.... Ona ví, že jak budeme mít, tak jí začneme splácet. Druhý syn jim dluží kvůli své blbosti mnohem víc, tak to bere jako investici do lepšího života syna.
Zrovna teď před mateřskou mi onemocněli oba dva kluci naráz, ale je to jen nachlazení, takže to spraví kapky do nosu a sirup na kašel, ale je to hnus být odkázaná na pomoc druhých. Snad se blýská na lepší časy a ten optimismus mě nepřejde.....

In reply to by plucka

Tak to jo,pokud je taková,tak to máš fajn. Takhle by se to dalo u našich rodičů,ale na druhou stranu nedalo,protože u mých rodičů zase bydlí moje švígra s dvouma dětma a neplatí ani kačku,tak naši nemají taky.

Ahojky,teď je to fakt strašné s prací. Můj sice nepřišel o práci,ale zase mu stáhli prémie na 30 %,ono se řekne,není to tak moc,ale normálně mívá 15 tis. a teď to bude přesně o 2 tis. míň,což je hodně znát. Vůbec nevím,jak to teď přelouskáme,mají to snížené minimálně na 3 měsíce,to bude hrůza. Jinak máme hypotéku 4 tis.,byt cca 7 tis.,pojistky tisícovku,takže nám nezbyde vůbec nic a kdo ví,jestli spíš nepochybí.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Musí se to překousnout. Akorát fakt nemám chuť jít volit. Hlavně,jak vidím ty rozesmáté xichty našich poslanců atd. Kluci musí jít jednoznačně do politiky!!

In reply to by lucie a rosta

u nás je to už delší dobu že na Vánoce kupujem jen dárky dětem,máme moc velkou rodinu a to by se fakt prodražilo ostaní z rodiny to chápou a taky nám nic dávat nebudou nebo jen maličkosti

In reply to by pet.name

Tak to máte fajn,můj manža nemá ani 13.,ani 14.plat. Má celoročně cca 15 tis. a to musí semtam dělat i šestnáctky,abychom vyšli. Letos nedostali ani na dovolenou,ani na Vánoce,stravenky jim zrušily,je to síla. :(

In reply to by lucie a rosta

To mi ani nepovídej,na to raději ani nemyslím. Tak co,kluci něco určitě dostanou,to si raději utrhnu od huby,aspoň něco malého,no a rodina prostě bude muset pochopit. No a my s manžou jsme se už i vloni domluvili,že si nebudeme dávat nic,však to je stejně pro nás nejlepší dárek,když vidíme tu radost dětí,no ne? Musíme to zkrátka vydržet. Nedá se nic dělat. Pořád přemýšlím nad přivýdělkama,ale nejsou,teda ne takové,abych se nemusela vnucovat,nebo někde posílat peníze. No a abych šla pracovat,na to nemáme hlídání.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak to víš,ty už máš větší holčičku,ale já mám 3letého a sedmiměsíčního,tak ten tříletý nemá z toho ještě rozum. Vždyť jsou i krásné ručně dělané věci. Určitě to budou zase krásné Vánoce. Akorát doufám,že tchýně konečně pochopí,že tisícovka klukům nic moc pod stromečkem neřekne. :(

In reply to by lucie a rosta

Však já si pamatuju ještě,když jsem mamce dělávala čerta s vysouvacím jazykem,nebo korálky a mamka byla z toho vždycky celá naměkko. Akorát nevím,co bych ručně udělala manžovi? Že by háčkované boxerky?

In reply to by kockral

Jo přivýdělek... mi povídej teď se na nejaké koukám na MIMIBAZÁRKU ale to je vše jen to co ty říkáš, sama jsem registrovaná u avonu i oriflamu ,ale prodej moc nejde.. je celosvětová krize,lidi škudlí nemají peníze na blbiny.. jj VÁNOCE! máš pravdu,hlavní děti a my dospělí to pochopíme :k: hlavně že bude co jíst ať není hlad a bydlení je důležité,to je základ!! ;)

In reply to by lucie a rosta

Přesně tak,vždyť kdysi to taky tak bývalo a lidé žili.Až dnes si každý zvyká na předražené dárky apod. Kdysi se dávaly ručně dělané věci a jaké to bývaly nádherné Vánoce. Taky dělám Avon,tento měsíc dokonce nula,snad už bude někdo něco chtít na Vánoce.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka