strach

09.09.2009

čauky holky jsem tu dnes poprvé.Včera jsem si udělala TTa byl pozitivní.Jsem štastná ale nějak u mě převládá strach.Cítím že mám v sobě nějakou neurozu.Stalo se vám to některé z vás?Jak to je v těhotenství s braním léku.Co když mě bude něco bolet,mužu aspon paralen někdy.Já se omlouvám že se ptám na takové věci ale jsem nějak ze všeho vystrašená, doufám,že to přejde a že ta moje nervozita neublíží mimču.Jsem asi ve 4týdnu,takže kdy je nejvhodnější jit k lékaři.Někdo mi radil, že mám ještě tak 2až 3 týdny počkat,co myslíte.A poradtě mi někdo prosím.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Peťuli tak zavolej k doktorovi a objednej se ne dřív jak za 14dní..A počkej, až budeš v 10tt, tak to už hrůzu z doktorů mít nebudeš, protože se budeš těšit na každou kontrolu, kdy uvidíš svoje miminko na UTZ :cc): ..

Ahojky,neboj,je to normální,přecejen je to šílená změna pro ženu,já pociťovala při objevení 2 čárek úplně stejné pocity,já byla ten den vyklepaná,jéjej. V těhu samozřejmě paralen můžeš,ale nejlíp jen v krajních případech,nejdříve se budeš muset naučit zvládat bolest a podobné věci jinými prostředky. K doktorovi máš nejlíp takový 5.,spíš 6. týden,kdy už začíná i srdeční činnost. Do té doby stejně lékaři většinou tápají,udělají ti krevní testy,vnitřní ultrazvuk.Teď už si jen užívej nejkrásnější etapy ženského života!!!

In reply to by kockral

fakt díky. Já to budu mít asi těžší všechno .Já jsem v životě strašná trémistka a jsem ze všeho hned vyklepaná.a vynervovaná.A popravdě mám nemoc bíleho pláště,takže toto je spíš duvod proč mám ten strach.Já uvažuju o věcech jako co když mi doktorka něco najde ,co když budu nemocná a tak,prostě myslím na to nejhorší místo toho abych si to užívala.

In reply to by petka

Takhle se nedá uvažovat,musíš se začít těšit,věřit,že všechno bude v pořádku a za pár měsíců budeš mít miminko u sebe a věř,že potom to bude ještě horší,myslím ta nemoc bílého pláště,to teprve poznáš,jaký má člověk strach o své miminko,ale neboj,za čas se s tím naučíš žít,vnímat to jako každodenní samozřejmost.

Ahoj Peťko,
nejdřív - GRATULUJU :-)
Ohledně nervozity Ti můžu říct tolik, že ji zažívá v první trimestru spousta žen, takže nemusíš mít z ničeho strach. Spousta žen přemýšlí, zda budou pro svoje dítko dobrou matkou a jestli všechno zvládnou. Neboj, určitě se to zlepší :-)
Ohledně braní léků - já bych raději v první trimestru nic nebrala, ani ten paralen. Pokud by Ti ale bylo opravdu špatně, je určitě lepší jeden paralen než teplota. Podle mě by ale stejně bylo lepší se poradit, alespoň telefonicky se svým porodníkem.
A k té prohlídce - z vlastní zkušenosti - jsem od vynechání menzes přesně týden a včera mě sestra objednala na 23/9 - aby už byly vidět ozvy. Nemá cenu chodit k dr dřív, protože ozvy se objevují až v šestém týdnu a později, takže by ses třeba týden zbytečně trápila, pokud by nic vidět nebylo.

In reply to by Magalie82

Fakt díky za odpověd ale jsem vystresovaná z doktoru .Já je totiž nesnáším,vždycky když jdu k lékaři a to k jakémukoliv tak jsem v nervech.A nedejbože tak jít do nemocnice no to je pro mě smrt.Ale ten problém je v hlavě a já to musím nějak překonat budto sama a nebo s něčí pomocí.Ten strach netkví v tom jestli budu dobrá máma,to já právě ted neřeším,já ted řeším kdy pujdu k lékaři a aby bylo vše v poho.Já vím možná to vypadá že jsem blázen ale mě to taky mrzí a chtěla bych to změnit.Měj se hezky

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka