dělám si starosti

07.01.2008

ahojky, tak mě dneska přepadla nějaká smuténka...už jsem ve 20tt (19+1) a necitím miminko. teda to co tu popisujete jako bublinky v břiše, to teda opravdu necitím :( nepřibírám, bříško mi neroste a vůbec :( kdy jste si byly u prvního miminka jisté, že to co cítíte jsou jeho pohyby? cítila jste to některá jinak než jako bublání (bublinky?). JInak jsem včera koukala na tu hitparádu bříšek. Moc pěkná, krásně se zakulacujete maminy :)

Jani, zatím to moc neřeš. Také jsem ve 20tt a zatím nic. Přibrala jsem 8kg. Tak si říkám, že to bude tím, že jsem teď tak nějak dost oplácaná a dr. mi to potvrdil. Prý je to normální a někdy prý pohyby začnou až kolem 24tt. Každá jsme jiná a každé mimi též. Neboj dočkáme se :)

Jani, já sem je taky cítila až ve 20tt a to sem pravděpodobně o dva týdny dál, takže 22tt...mám placentu ve předu a mimísek je hodný... Nic si z toho nedělej, určo je taky ucítíš...
Já cítila lehtání a pak něco jako kdyby sis prděla dovnitř..:-D ale když se ozval mimísek tak mě přímo šťouchl..žádné rozpaky..:-D

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

doufám že už to začne a že už se taky budu radovat jak se tam mydlí. děkuju. aspoň si koupím fonendoskop a budu poslouchat mimi srdíčko :)

Já si byla prvním kopnutíčkem jistá v 17tt + 1 den a bylo to 5.12. a byla jsem z toho úplně nadšená. Týden předtím mě šimral v bříšku, ale nebyla jsem si jistá,jestli mi to nedělají střeva, ale byl to už mimísek :D Taky to brzy přijde i u tebe.Držím palečky.

In reply to by Kasandra

to věřím, že to muselo být velké nadšení. vědět o svém mimi a být si jistá, že už se hlásí z bříška :)
to šimrání....to jsem měla dřív (cca tak od 14tt), ale pak to nějak přešlo. A nebo nevim. Přijde mi, že občas cítím něco takového jako by mi tam lezl slimák. Ale možná si to taky jen namlouvám

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

děkuju, tak to se asi strachuju předčasně.
střeva mi taky pracujou :) možná je to i kulíšek :)

no mě bylo hned jasné, že to prdy nejsou. Je to jako maličký motýlek. Taková bublinka co cestuje po bříšku. To jsem cítila od 15tt a pak od 17tt jsem cítila šťouchání a v 18tt mi už poskakovalo bříško, ale doktor z toho byl celej vyplašenej, tak mám možná špatně termín porodu. Zítra mi budou měřit fund, tak uvidím jestli se něco změnilo. Neboj někdo to má dřív a někdo pozděj. Moje známá necítila celé těhotenství vůbec nic. Jen poslední asi 3 týdny lehoučké pohyby, ale jinak nic. Moje máma když čekala moji ségru taky ne. Známá má teď zdravou holčičku a malá prostě nekope nohama a nemává rukama. Je to takové klidné miminko. Na UTZ je ale vidět, že se mimi hýbe, tak se doktora zeptej.

In reply to by Meg

děkuju, to jsem ráda, že jsi mi toto napsala :) jdu ve středu k dr., ale na UZ nemám nárok, ale vydržím do pondělí a to jdu na ten velkej UZ co se dělá mezi 21-23tt - tam mi vše řeknou :) (mimi, vodu, placentu). děkuju :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

asi jen fotečku, mám jednu z 13tt, tak bych měla nějakou novou:-) ty máš natočené mimi?

Ja nemam moc zkuenosti, ale pry je spise abnormalni, ze ja uz citila lehtani ted ve 12t, nikdo mi to neveri :) tak se nestrachuj, urcite mas jeste cas a briska pry rostou nekdy az v 6.mesici. Myslim, ze u me to taky pujde hur poznat, sem oplacana a tak se to tam pod ty speky schova :)

ja jsem taky 20 tyden a taky nejak nevim jak poznam za to ono je kopani. zitra jdu na kontrolu tak uvidim jinak neboj urcite do brzy zacne a pozname to pa Monika :)

In reply to by Monulka.h

myslíš, že to dr. pozná, že je vše ok i když nebude dělat UZ? to bude príma, až to poznáme. Že prý se pak tvoří ještě úplně jinej vztah k tomu dítěti - když ho mamina začne cítit. Moc se těšim:-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

du ve středu po měsíci na kotrolu, tak doufám, že mi dr. řekne něco pěkného. Safriš, kdyby nám dali aspoň nějakej těhotenskéj manuál. Takhle je člověk ouplně mimo. A v kolikátým tt tě Rozárka kopla?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky