fazole
ahojky, holky myslite, ze si muzu dat fazole? jsem 38+0 tak at me to neroztrhne.... prave nevim jak je to s lusteninamy u konce tehotenstvi.... dekuji za odpovedi
In reply to veruu taky se cpu by veruuu
parada aspon se trosku nadvznasime.... ja jsem se ptala i proto, abych se potom nebala, ze mam porodni bolesti a ono to zatim byli jen obyceejne prdy.... zitra jdu do poradny a budou mi delat i ultrazvuk tak jsem zvedava jak je mala velika, a jaky budu mit monitor. no brisko tvrdne, ale bolesti nic moc, kez by se to uz trosku rozjelo....
In reply to Ja se priznam by macouch
to mám taky,nejhorší je že se to kolikrát nedá zrovna moc dobře ovládat,což není zrovna vhodný ve společnosti :s: :s:
In reply to to mám taky,nejhorší je by Lucyje
presne to se mi taky parkrat stalo. Byli jsme na zahradni party, ja se cpu melounem a najednou takovy hrdelni zvuk.... no az me zamrazilo. nastesti to vsichni pritomni vzali se smichem, protoze meli male deti, takze tu fazi asi meli za sebou...
In reply to by anonymous_stub (neověřeno)
tak ja to taky risknu, urcite to proprdim, ale to neva.. chudinko tak uz taky po terminu? ja uz chci taky, mam termin 22,9 ale nenechaji me prenaset, bo jsem mela cukrovku na hranici a byla a jsem kvuli tomu vice hlidana tak kdyz do terminu nic, tak potom vyvolavani..... tak at uz to mas zasebou a miminko u sebe.... budu na vas myslet...
Ale pokud je budes varit sama, tak mam dva tip, jak uvolnit nadymave latky uz pri vareni. Opisu to sem z bio kucharky Hanky Zemanove, ale cetla jsem to uz vickrat:
Proplachnute lusteniny namocit, pak vodu slit a na vareni pouzit novou. Lusteniny vlozit do papinaku (ci hrnce) a zalit vodou tak, aby byla jen ponorena. Stravitelnost zlepsite pridanim řasy (napriklad KOMBU - koupite ve zdrave vyzive) nebo majoranky ci saturejky.
Lusteniny privedte k varu a pridejte trosku studene vody (podle hrnce, proste tolik, kolik bys ji tam dala normalne - asi 2 cm nad), je to tzv. sokova metoda. Nesolit.
Testoviny varene v papinaku maji kremovejsi chut.
Uvarene lusteniny zcedte, vyvar ponechte na omacku.
In reply to Zalezi na tvem zazivani by macouch
jeeeeeeeeee dekuji jsi moc hodna....
In reply to jeeeeeeeeee dekuji jsi moc by Miluse Krausova
Tady pridavam jeste recept na nase oblibene bretanske fazole:
Ingredience:
200 g bílých fazolí (nejlepší jsou ty veliké), 25 g sádla, 1 cibule, 15 g hladké mouky, 1/4 kostky masoxu, 1 stroužku česneku, pepř, sůl, 1,5 lžíce rajčatového protlaku (nebo 2,5 lžic kečupu), zelená petrželka na ozdobu
Postup: Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme dozlatova. Podlijeme vývarem z fazolí, v kterém jsme rozmíchali masox, přidáme rajský protlak nebo kečup, utřený česnek, pepř, sůl a společně povaříme. Vzniklou, ne příliš hustou omáčku podle chuti okyselíme nebo přisladíme, vmícháme uvařené a scezené fazole a necháme přejít varem.
veruu
taky se cpu čočkou,hrachem a vším možným..a po bytě se přímo vznáším,ale je to velká dobrota a pak to fakt při kojení nepujde,tak ty cvrčky mužem trénovat už v bříšku,ne ? :-) Začala jsem 35tt a mám toho plný brejle,takže si neumím představit to přenášení..chuděrky holky :-(