jak poznat pohyby???

01.09.2009

Ahoj holky,
tak jsem začala 19.týden a mamča mi říká, že už bych měla začít cítit pohyby. Ale já nevim, jak bych to měla cítit a co vlastně ucítim...
Holky, jakpak jste to poznaly vy???

Kally bud uplne v klidu, mas casu dost!!! ja pri prvnim tehu ucitila pohyby az ve 20 tt, a to jsem si furt nebyla jista, bylo to takove zblunkani,az mi muj gyndar poradil,at si vecere lehnu na zada, skrcim nohy, nebo natazeny to je fuk,vsechno vypnout, aby te nic nerusilo ze soustredeni, a po chvilce fakt uplneho klidu jsem to ucitila, a malem jsem se rozbrecela, naucis se to pomalu poznavat, co jsou vetry :) a co mimi, pac mimi je takove tukani,ktere se zmeni v krasne kopance :) budou kazdy tyden intenzivnejsi, hlavne klid, fakt mas cas, nebuuuuuj. pak hlas, az ucitis, ju?opatruj se.papa

jak pisou holky, nejlepe to jde poznat vecer pri usinani. Taky jsem ze zacatku nevedela, jestli jsou to streva, nebo uz opravdu citim prdolu. Ale postupem casu to poznas. Cas mas do 22tt. Neboj se.

Jo jo jak holky píšou je to individuální, ze začátku se to podobá pohybům ve střevech, ale vzhledem k tomu že už asi dokážeš nahmatat kde máš dělohu, tak když to převalování bude v těch místech, je to mimi ;-) Ze začátku je to vždycky jen lehký ťuknutí a přez ruku jsme to cítili jen v leže - já jsem hubená, takže mimi nemělo moc velko práci břišní stěnu prokopnout a začala jsem je cítit už na konci 18. týdne. Teď ve 22. už je to naprosto jasný (malá mě nejraději budí v osm ráno, když chci ještě spát ;-) ) co je co a přez ruku je to cítit už i ve stoje a v sedě (to je fajn pro tatínka, babičku, dědečka ....), ty to samo cítíš i bez položený ruky na bříšku ;-)
Neboj dočkáš se a určitě to poznáš, já jsem taky nevěděla co mám čekat a až to přišlo, tak jsem to poznala v pohodě ;-)

Ahojenky ,,,,,nenech se vyplašit, pohyby můžeš začít cítit klidně až ve 22tt a ještě si jich užiješ :s: ....já jsem je při prvním těhotenství poznala večer, když jsem v klidu ležela na zádech-z ničeho nic jsem ucítila otočku mimča a od rána už jsem cítila pravidelné pohyby,,,,,,až to přijde, určitě to poznáš. Já na ně taky už netrpělivě čekám ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka