uspávání - od kdy učit

31.08.2009

Holky, už jsem se tu ptala včera, ale nedostala jsem odpověď, tak zkouším znovu. Elišce je 6 týdnů. Všimli jsme si s manželem, že si začala uvědomovat sílu brečení - když zabrečím, vezmeš mě na ruku...Doteď jinak než na ruce neusnula. Chci ji večer trénovat, aby spinkala, když ji uložím do postýlky po koupání. Včera jsme to zkoušeli - kontrolovala jsem a zpívala po 2,5,7,... minutách. Plakala celkem asi 1/2 hod., pak zabrala a znovu 1/2 hodky. Sousedka mi řekla, že je brzy ji nechávat tak dlouho plakat - kvůli kýle? Od kdy se začíná s výukou dítěte, aby usínalo v postýlce a ne na ruce? Přeju krásný den. ;) :)

Kliknutím vložíte smajlíky:

To na sebe šiješ bič holka...já uspávala v rukách nebo u sebe v posteli a málem sem se zbláznila....ted už malá ví že po večerním koupání se papa a pak spinká a i když jí dám úplně čilou do postýlky tak hajá.musíš dodržovat večerní rituál..ve stejnou hodinu koupat pak papat a pak hají....moje malá řvala i 7 h vkuse takže vím jaký je to teror ale musíš být důsledná..když začne malá plakat tak jí pohlad a třeba sed chvíli u postýlky..taklhe malé miminko nechce být samo tak bych jí nenechávala nějak extrémně nechat vyvřat..mimčo prý začíná být rozmazlené od6.měs takže eliška chce být prostě jen s maminkou- přeci jen byla dlouho v bříšku, slyšela tlukot tvého srdce a ted najednou je sama v postýlce..já sem malou začala nejdříve uspávat se mnou v posteli a musela u ní ležet než usla, potom už usínala sama ale do postýlky nechtěla a ted už spí v postýlce- klepu páč je to teprve dva dny..neboj ono se to srovná....ps:půl hodky pláče jí nijak neublíží...Pa Martina.

My jsme to měli od začátku v pohodě s večerním usínáním, protože zaprvý při koupání se malej krásně uvolnil a zadruhý pak se nabaštil a s plným bříškem se miminkům usíná nejlíp :-) Ale jestli hodně pláče, tak zkus zjistit proč. Třeba ještě není ospalá, tak co si s ní chvíli ještě pohrát? Jestli je závisláček na náruči tak na tom není nic špatného když je ještě tak malinkatá, dala bych tomu ještě čas, ale zkusila bych třeba místo chování jen si jí položit na bříško a natáhnout se třeba na gauč, pak zase položit jen tak vedle sebe ale aby cítila tu blízkost, a takhle postupně. Držím palečky ať se to povede :-)

In reply to by Handule021208

Je závisláček vyloženě na náruči. Když ji položíme, tak je zase pláč - jako kdyby měla na tělíčku spínač :) Ještě si občas taky ještě diktuje, že chce u toho ještě houpat, nebo s ní musím dělat dřepy :s:

Ahojky, já teda malou nikdy na rukou neuspávala, takže tenhle problém s odbouráváním rukou nemám, ale sama taky neusínala, buď jsem jí musela uhoupat v lehátku, nebo uvozit v postálce (je na kolečkách), ale postupem času jsem přišla na to, že dokáže usnout sama, když je v postýlce, dostane dudlíka, plínku na žmoulání do ručičky a přes dudlík a usne sama. Já bych začala co nejdřív, protože čím víc si na to zvykne tím hůř se to pak bude odnaučovat a rozhodně co nedělat (dle rad a taky to tak dělám), když začne řvát, tak z postýlky NEBRAT A NECHOVAT, protože, jak píšeš přesně ví, že jen co jekne je chovaná:-) Stačí blízkost, tak pohladit po vláskách, ručičce, prolmuvit na ní a tak. Přeju hodně štěstí.

In reply to by Miri.M

já říkám, má svou postýlku, tak ať si spí v ní:-) a rozhodně to neznamená, že bych svý dítě milovala míň, prostě jen razím názor, že není potřeba se z mimča po..., ono totiž ve výsledku to vůbec neocení, ale spíš využije (je nesčetně maminek, kdy při každým zajíknutí běží nebo mají bicepsy jako rambo, protože miminko jinak než na rukou neusne, nebo mají histerický záchvaty, když se maminka na chvíli vzdálí - jako, to že jsem máma neznamená, že nemám vlastní život a tak prostě:-))a hlavně, život se s ní taky mazlit nebude:-)

In reply to by Terinka84

Naprosto souhlasim.Ja teda nejsem zadnej zkusenej expert,mam prvni 2mesicni mimi,ale musim se priznat,ze co se mala narodila,ja ji jeste nemusela ani jednou uspavat na rukou!!Vykoupat,napapat,pusa na dobrou noc,dam dudlika a spinkat..Vetsinou jen kouka kolem a zabrouka,kdyz ji vypadne dudlik.A kdyz ho potom ten dudlik vylozene vyflusne :s: ,tak vim,ze zabrala.Snad to tak zustane i nadale. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka