hrůza z kojení

30.08.2009

maminky budu vděčná za každou radu. Náš malý je žroutík už od narození, v porodnici ho museli dokrmovat. Já už jsem z toho na vývrat, skoro pořád jen brečím a jsem zoufalá. Vždycky po kojení je chvilku klid a potom začne hysterický řev, není v tom asi nic jiného než hlad. Při kojení se asi málo nacucá a pak má hlad.Ještě k tomu mě to šíleně bolí, bradavky mám celkem dobré, akorát na jedné mám prasklinu a nechce se mi zahojit, tak kojení z toho prsa dost bolí. Dneska už jsem se rozhodla že zkusím odstříkávat a dávat mu flašku, budu mít aspoň přehled kolik vypije, protože se mi zdá že z toho prsa pije opravdu málo a pak za půl hodiny řve hlady. Malému je teprve 14 dní ale narodil se skoro čtyřkilové mimčo takže je ho kus. Prosím má někdo stejný problém?Jestli jo co mám dělat? Zítra mám v plánu jít k dětské doktorce, jestli nemám třeba přidat nutrilon.

ahojky,tak já taky měla v porodnici problěmy s kojením malému mlezivo nestačilo tak mi ho dokrmovali,protože šel dolu s váhou,když se narodil tak měl 3400g a když jsme šli s porodnice tak měl 3170g,a ted by pořád jenom papal,už nám je 23dní a máme 4100g,a to mě sestřička vynadala že po týdnu nabral 400g tak jsem s toho byla dost špatná,ale manžel ten je nad věcí a povzbudil mě a říkal že budeme mít pořádného chlapa,tak se snažím dodržet aspon 2 hodiny odstup od kojení,ale někdy je to dost těžké protože brečí jak tur,tak pak polevím a prostě mu dám,říkám si nedělám něco špatně?Jo je to fakt dost těžký a přitom bych mu tak ráda dala když brečí ale prostě musí vydržet :§)

Ahojky!Tak já jsem taky bojovala s kojením už v porodnici.Neměla jsem vůbec mlezivo,tak mě malá tahala 3 dny prsa na prázdno,takže jedna bradavka byla úplně přepůlená,byla to hrůza,bolest jak hrom.Mazala jsem to po každém kojení Bepantenem a když jsem už věděla,že budu zase kojit,tak jsem z toho měla hrůzu.Navíc mě malá po každém kojení řvala jak tur hodinu a nebyla k utišení.Tak jsem nevěděla jestli řve hlady nebo ne.Mlíčko mi teklo dobře.Pak jsem zjistila,že je bolení.....doma jsem si ji vážila a přibírala dobře.Tak jsem od prvního měsíce začala dávat kapičky a bylo to mnohem lepší.Přestala se i kroutit.Tak držím pěstičky ať se to brzo zlepší.Taky můžeš zjistit jestli má hlad,když mu dáš prstík,tak by měl začít tahat.Nám pomáhal i dudlík na uklidnění.:)

In reply to by tescoma

no on má opravdu hlad i po půl hodině, dneska jen odstříkávám a krmím z lahve abych věděla kolik toho vypije, zezačaátku mi totiž teče dost mlíko ale po chvilce je to bída, takže si myslím že je prostě nenajezený, uvidím zítra co řekne dětská, jestli přibírá nebo ne.

Ahojky, ze zacatku jsem kojila opravdu tak dlouho dokud se maly drzel, klidne i pul hokdy, prsa me taky bolely, prasklinku jsem mela. Vyresila jsem to klobouckem a kdyz uz t moc bolelo dva dny jsem odstrikavala a kojila jen z jednoho prsa, priroda je zazraka a behem chvilinky se mi v tom jednom zacalo tvorit mnohem vic mlika aby to malemu stacilo. Myslim si, ze mlicka budes mit dost, bud v pohode, proste prikladej jak si rekne a nech ho vykojit poradne vzdycky jedno prsa a pokud nebude stacit dej k druhemu. Mozna uz ti to poradilo milion lidi prede mnou, ale me to fungovalo...tak drzim palecky at to vyjde. Mit to jidlo pro prdolku porad u sebe je nejvetsi vyhoda. Muzem kamkoliv na vylet a nepremyslime, ze bychom meli prevarit vodu nachystat odmerky s nutrilonem a vydezinfikovat flasky. je to fakt vyhoda :-) papa vesz

In reply to by vesz

Přesně.. laktace se rozběhne a dle toho, jak často budeš přikládat, kolik si toho vycucne mimi, tolik se ti bude tvořit mlíčka, tak zabojuj a přikládej pořád.. a jinak, pokud bys chtlě kloboučky, mám je doma, myslím někde ještě zabalené, nakonec jsem je nepoužila, kdybys chtěla, ale stojí pár korunek, mě stály asi 35,- na velethru pro mimi v Brně. Jsi ze Zlína, tak se klidně můžeme někde, někdy potkat. A co jsem četla, tak kloboučky moc pomohly, když maminky bolely bradavky. :)

Ahojinky, Kajuška byla taky 4kg a přikrmovali mi ji jen, dokud jsem neměla svoje mlíko a mlezivo ji nestačilo. Já ale kojím, jakmile si řekne... a to nám budou 2 měsíce a fakt to je někdy po hodině, ale to dohání asi noc, kdy mě nechává spát celpu a budí se až ráno. Já teda ale Káji nepřerušuju kojení po 15ti minutách kojení, jak mi říkala PA.. protože pak mi řvala hlady v zápětí, takže ji nechávám klidně i půl hodiny. A pláč a nervování tě může o mlíčko připravit. Tak pokud máš někoho kolem sebe, kdo by ti pomohl, mamču, tchýni atd.. tak je využíj, nebo aspoň že ti přinesou navařeno a ty se sama hoď do klidu, zalehni do postele, a po dobu šestinedělí jen koj a koj.. a papej a pij dost. Nejlépe, kdybys nemusela z postele skoro ani vylézt. Jak to tu popisuje myslím kytti, se zapelíškuj. Kojení je teď tvoje pracovní náplň. A já si nemůžu vynachválit, že když někam jdu, nemusím myslet na jídlo pro malou, mám ho s sebou :)

In reply to by lilian

Lili a tebe to nebolí? U mě je teda taky problém v tom že mě to bolí tak že mám slzy v očích, což si opravdu neužívám. Teď jsem mu dávala mlíčko z flašky a pěkně to všechno vypil. Akorát teda nevím kolik mu přesně dát.

In reply to by k.a.c.k.a.

Já zpočátku měla slzy v očích, jak se přísávala.. fakt.. bolest veliká.. ale jak sála, tak v pohodě.. no a časem to přestalo.. je to jen zpočátku. A prý pomáhají hydrogelové (vložky) nebo (tampony) nevím už přesně jak se to jmenuje, mě je mamča donesla do porodnice.. ale protože jsem měla nalitá prsa až moc, tak mi dávali obklady a dohromady to nešlo, tak jsem ne Anetce donesla do porodnice já a prej je to dobré i na rychlejší hojení, jeslti máš prasklinu. A jinak pozor, abys nedostala zánět, přes tu prasklinu. A vydrž.. já ani o UM neuvažovala, a jen kojila a kojila.. Teď od rána od 5:30 jsem kojila 3x a spinká.. taky občas než mi docvakne, že by si dala ještě.. A myslím, že je málo maminek, které by to nebolelo... než se bradavky zaběhnou. Já skoro řvala bolestí, jak se přisávala! Ale hodně jsem prsa větrala, nechala na nich uschnout trochu mého mlíčka a nebo mazala bepanthenem. A za nějaké dny to polevilo.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka