pasení koníků(ochablé krční svaly)

25.08.2009

Dneska jsme s malou byli na vyšetření v rizikové poradně, jsem z toho ještě teď trochu rozhozená. Malé je 3měsíce a týden a ještě mi nepase koníky, teda pase,ale dá jí to strašnou práci. V rizikové poradně se mě ptali zda dávám na bříško, tak jsem jim řekla to samé co paní doktorce na prohlídce po šestinedělí i ve třech měsících, že malé se na bříšku moc nelíbí,ale že to zkoušíme vždy po koupání no a odezva? Paní obvodní doktorka mi na tříměsíční kontrole téměř na to nic neřekla, jen to, že má ještě měsíc čas, že se narodila v 35tt no a v rizikové poradně se strašně divili, že prý musím malou dávat na bříško i když se jí to nelíbí a najít jí způsob jak se jí to líbit začne. Byla tam moc ochotná paní doktorka všechno mi ukázala jak jí mám přetáčet a jak jí mám dát ručičky a co mám a prostě co mám dělat aby ty krční svali ochablé neměla.
Měla jste to s miminkem taky některá, že bylo takto opožděné a za jak dlouho se to cvičením srovnalo.?

Jen na závěr chci říci to, co mě teda rozčílilo, paní obvodní dr mi prostě nic neřekla, myslím že by i obvodní dr měla dbát na to aby vše mamince vysvětlila a že je teda potřeba miminko na bříško dát tak nebo tak aby se jí ta poloha víc libila a ne abych se to dozvěděla až ve třech měsících v té rizikové poradně, no jak říkám jsem z toho ještě teď hotová,ale malá se snaží,tak to snad do thoho 4.měsíce umět bude:-)

to jsem se rozepsala ale prosím moc o odpovědi dík Verča

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, nic si z toho nedělej. Moje Kačenka se narodila ve 36tt a ze začátku milovala ležení na bříšku, to jí to dokonce uklidňovalo, ale později? To byl vždycky řev, tak jsem jí na to bříško dávala, i když se jí to nelíbilo a postupem času na něm vydrží dýl a dýl a koníčky? No, na 3 měsíční kontrole je vyšvihla jak mazák a mně doma? to je vždycky jekotu, když se má pást a nebo to vydrží chvíli a pak bink o zem, no prostě děs. Jsem to říkala paní doktorce, že nevim, jak to, že jí koníčky pase a doma je to jiný dítě a ona, že to je normální, že jí mám pořád dávat na to bříško a ona se pak i doma přestane vztekat.

nam dost pomohlo noseni v tzv.vajicku, ze jsem maleho capla - o moji pazi mel oprenou hlavinu, prdelka mu visela a dlani jsem ho drzela jako pod nozickama(pod koleny). A snazit se jakoby tu hlavicku pritahnout k tem nozickam. Nedrzel si totiz hlavu ani ve 3 mesicich a spravilo se to behem asi 2 tydnu. Taky nam na rehabku ukazali jak na to cvicit a to delame tak, ze jak lezi na zadickach, vemu jednu nozku a pretahnu mu ji krizem pres tu druhou a vlastne ho tak prekulim na to brisko a to zmakl sam za tyden :) Holt pak bacha, pokud ti spi v posteli, jako mne, muze se odkutalet na zem ;)
Papa :k:

In reply to by Mariangela

to cvičení bude asi to samé, co popisuješ, tak mi to dneska ukazovali, to se to spravilo docela rychle 14dní není moc:-)
Jo jo, v postýlce spí s náma, tak budu muset pak dávat majzla a dávat ji na druhou stranu postele aby byla mezi námi. A nebo když by to nešlo a tať ka se moc vrtěl tak by už byla na řadě postýlka co máme už od narození složenou,ale ve které se jí moc nelíbilo:-)

In reply to by Veronika 24

uvidis, ale pujde to fakt rychle neboj :) Holt je malej ted tak nabuzenej (no on je od narozeni strasne hyper..), ze si ho dam do lehatka a mas videt jak se opira o lokiky, ze si sedne :) Jenze nesmi, bude nam v nedeli teprve 5 mesicu!!!
To znam, my mame postylku v obyvaku a malej si tam spis jen hraje, nez spinka :D

ježiš já moc děkuju za odpovědi, docela mě to uklidnilo, já jsem byla rozhozená hlavně z toho přístupu mé obvodní dr, ta je prostě laksní asi si myslí, že učenej z nebe spadl.
Ale podle vašich odpovědí už se nebojím, že by to naše malá nedohnala, i na té dnešní prohlídce mi dr říkala, že jinak je Eliška šikulka, že se krásně snaží a ani nebrečí.
:-)

In reply to by Veronika 24

Mně zas přišlo že jak nás pediatr přehodil na rehabilitace tak se nás jakoby zbavil a prohlídky dělal jen měření,vážení a poslech srdíčka,vůbec ho nezajímalo co už kluci umí.Navíc všechno co mi řekl že mám dělat mi na rehabilitacích zakázali.

In reply to by pajinka777

no to mě přišlo právě u té mé dr taky, ona malou změřila zvážila, dala jí na bříško, viděla, že jí to moc nejde, zkusila jí přitáhnout, to ji taky nešlo a pak jen řekla, že má ještě měsíc čas a jestli jsme objednané do rizikovky, to bylo všechno

Ahoj,neboj všechno se srovná.Mám dvojčata taky narozená v 35tt,od 3.měsíce chodíme na rehabilitace a teď jim je 6.měsíců a cvičit už nemáme,s Romanem dokonce NESMÍM,protože už si sedá a to prý správně má až okolo 8.měsíců.Taky nechtěli být na bříšku,tak jsem zkoušela vždycky na pár minut,třeba 10x za den,ale začalo se jim to pořádně líbit až když se začali otáčet sami a teď se jim na břiše líbí,že tam jsou pořád.

my na to cvičení chodíme od 3 měsíce a budem chodit ještě určitě dlouho, protože máme asi líný miminko :s:

Já chodím ze synem na rehabilitace, protože také koníčky nepásl a ani se neuměl přetáčet, ted mu je 8 měsíců a jediný co umí je to že se přetočí, byl malinkej a slabej a to jsem přenášela, každý miminko je jiné.Taky jsem z toho byla nervozní, ale ted už si říkám že se časem vše naučí.

In reply to by opicka46

My byli dneska u dr.Sobotkový a objednala nás ještě na Leden,takže tam taky budem strašit ještě dlouho :00: ,jen mi není jasný co tam budem dělat,když už cvičit nemáme :n: .

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky