Maminky, co šly z mateřské do mateřské, prosím o radu...

24.08.2009

nevím jestli už to tady bylo psané, ale nemůžu o tom nikde žádné příspěvky najít :? CHtěla bych zjistit, kolik budu pobírat, když jdu z mateřské do mateřské. Malé čekáme v listopadu a první dcerce, se kterou jsem pořád na mateřské v té době budou 3 roky a devět měsíců. Tři roky jsem pobírala 7600 a teď poslední rok do toho prosínce bych měla mít 3800,- Ale jak to bude až nastoupím druhou mateřskou? Vím, že ta první se ruší, ale kdosi mi říkal, že pokud jdu z mateřské a dítěti už byly 3 roky a poslední rok pobírám rodičovský příspěvšk, tak u druhé mateřské bych měla mít 4 roky po 3800,- je to pravda? Pře prvním porodem jsem byla v zaměstnání a zaměstnavatel mi drží zaměstnání i nadále. Předem děkuji za případné komentáře :\/|:

no ja šla smateřske na mateřske na mateřskou a dostavala jsem 21měsícu 7600kč a pak ti to sníží myslím že na 3800kč to tet je. ten kdo přestupuje s mateřske na mateřskou si holt nemuže vybírat.

In reply to by iveta g.

Ano,nemohla sis vybírat,protože ti skončil při,nebo před prvním dítětem pracovní poměr a tím pádem jsi u druhého neměla nárok na peněžitou pomoc v mateřství,tak jsi automaticky dostala od porodu rodičovský příspěvek na 4 roky.Pokud ale při první mateřské trvá pracovní poměr,je to jinak.

In reply to by pajinka777

aha tak to jsem nevěděla no ja jsem při prvním jsem byla v pracovním poměru a pak jsem ho musela ukončit takže jak se nam narodilo po 1roce a pěti měsících tak uš jsem myslím nebyla.

Ahoj Luci,pokud jsi nadále v zaměstnaneckém poměru,nastoupíš 6-8 týdnů před porodem na mateřskou a bude ti ji vyplácet sociálka po dobu 28 týdnů.Peníze budeš pobírat minimálně v té výši jako jsi měla při prvním dítěti.Pak zažádáš o rodičovský příspěvek a můžeš si vybrat jak dlouho budeš doma.podle toho pak budeš brát peníze.Jakmile nastoupíš na mateřskou s druhým dítětem,musíš zrušit pobírání rodičovského příspěvku na první dítko.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka