zvracení a kroucení u jídla

24.08.2009

Ahoj maminy, už 3 dny se naše Eliška kroutí u jídla. :( Jí normálně asi 5 - 10 min., pak jako kdyby jí to mlíčko šlo nahoru, začne se kroutit. Po jídle pobrekává, ublinkává, krká. Pak usne asi na hoďku a znovu jí probudí, že si potřebuje ublinknout a krknout (v noci spinká bez problémů). Dřív bylo jídlo v pohodě, po jídle si odkrkla a vzbudila se občas až za tu hodinu. Nevíte, čím by to mohlo být? Napadá mě asi milion možností:
1 - dávala jsem párkrát dětský čaj. Buď by ji mohl vadit čaj nebo jí ten dudlík narušil techniku kojení. Zkusím ho vysadit...Totéž s dudlíkem.
2 - mám moc mlíčka. Zkoušela jsem ji kojit i vestoje, ale přijde mi, že to nemá moc velký vliv.
3 - hltá nebo se přepíjí. Kojím ji podle její potřeby. V noci vydrží i 7 hodin spát, přes den většinou 2-4 hodiny. Jestli to není dlouho a ona se pak hltavě napucne.
4 - má nějaký problém v bříšku, mlíčko se jí prostě vrací.
5 - ve středu jsme přešli ze Sab Simplexu na Baby Calm. Možná by jí mohl vadit on...

Důležitá informace: Elišce je 5 týdnů, v pátek jí bude 6.

Možná je to normální nebo přechodný, nevím. Děkuju proto za všechny rady. :)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Mému malému taky nedělal dobře babycalm ale mohlo by jít i o reflux který se objevil v době kdy začala jíst větší dávky. Reflux je to že se jim vrací mlíčko ze žaludku do jícnu a dost často děti zvrací děje se to proto že nemají dozrálý svěrač nad žaludkem. i to kroucení u jídla k tomu patří protože jak začnou jíst můžou se jim začít vracet žaludeční šťávy a protože jsou kyselé dráždí to jícen je to trochu bolí a proto se kroutí. My to vlastně máme do teď malýmu jsou 4,5m. Pomáhá zvýšená poloha postýlky a také podávání NUTRITONU což je zahušťovadlo stravy. Podává se před jídlem a pak normálně nakojíš. Prodává se to v lékárně. je to prášek který rozpustíš nejlépe v odstříkaném mléce. Na krabici je napsáno 2-3 odměrky do převařené vody ale já dávala 1 odměrku do 10ml odstříkaného mléka a dala jsem to malému stříkačkou nebo lžičkou je to taková hustá kaše. Nutriton jsme dávali asi do 3m teď už ne ale občas se mu mlíčko vrátí sice už blinká minimálně ale slyším ho polikat a občas kašlat. Některé děti potřebují nutriton až třeba do roka či do doby než začnou jíst pevnější a tím i hustčí stravu. Můžeš to zkusit a když to pomůže tak to bal ten problém.

In reply to by DenyPu

Na přibírání to nemusí mít vliv pokud nezvrací moc a co sní vše nevyblinká. Reflux se pozná právě dle těchto příznaků co jsi vlastně popsala dá se potvrdit ultrazvukem ale ten ho né vždy odhalí takže se na něj děti moc neposílají a pokud zabere to co jsem popisovala tak se to dál neřeší ono to s věkem odezní.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka