Sedání - červíci 2009

23.08.2009

Dobré ranko,
holčiny, tak jak jsem přijela z chalupy a zjistila, že skoro všichni červíci už pasou koníčky, začali jsme taky trénovat. ;) No, ze začátku se mu moc nechtělo, na bříšku se mu taky nic moc nelíbí...ale ted už tu hlavičku chvilku udrží, ale máme problémek takový,že cpe ruce podél těla...no to se potom těžko pasou koníčci. :w:
Nicméně neustále chce do sedu (asi lepší rozhled), pořád se nás chytá a tahá se do sedu, má takovou sílu, že to dokáže i sám. Nevím, jestli mu to nemůže zničit páteř? V jednom dětským časáku jsem četla, že děti ve 12 týdnech vydrží 10 minut sedět, když je rodiče drží (bylo u tématu, co děti dokážou týden po týdnu...), no a dokonce jsem tady nedávno četla u jedné mamči, že to její dítko sedělo už ve 4 měsíci.
K doktorce jdu až za týden, tak jsem zvědavá, co mi na to řekne. Co myslíte vy?

Aho Tez, my paseme koníčku už na výbornou :) Hlavičku udrží docela dlou zvednutou a prohlíží si věci. Musí mít ale náladu. Dr mi řekla ať s ním trénuju každý den aspoň chvilku. Jiřula se taky rád kouká a pozoruje všechno možný. Nejraději má když si ho vezmu zádičkama k sobě a chodíme a já mu ukazuju různý věci. To se mu moc líbí.
Samík je šikula :)

In reply to by Alča7

Jéé, Alčo-máš jinou ikonku. Hezká!!!
No, vy jste taky šikulky. No, to naše zvíře chytá samý nešvary-začal nám koukat na telku, jak se s tím někdo v pokoji postavý, tak že se na ní otočí nebo v obýváku projde. A když se uspává, tak se s ním musí chodit a když nechodíš v obýváku, tak se vzteká, no hrůza!

In reply to by Tez

díky, vyměnila jsem Jirku za Jirku :)
Telka ho taky zajímá, tak spolu koukáme dopoledne na krimi :ww: A pak má rád hrazdičku a tygra od Lamaze. Toho přímo miluje.
A o vztekání mi ani nemluv. Jasně nám dává najevo, co se mu líbí nebo nelíbí. Buď se směje nebo se vzteká jak vzteklina!
Jsou to šikulové.

In reply to by Alča7

Taky máme vzteklinu...
A mi máme pro změnu lva od Lamaze-v postýlce, ale jednou se nám stalo, že jsme šli spát a co nevidíme...Sam měl prostrčenou ručku kroužkem. No, nevšimnout si toho, tak si jí ve spánku mohl zlomit nebo něco...

Ahojky Teri, tak my paseme teda už od 4,5 týdne (asi mě čeká pěkný mazec, když je takhle hyperaktivní) a hlavičkou si je skoro jistá vlastně pořád - jenom mi občas dá čelo :s: Do sedu se mi taky přitahuje ručičkama, ale já ji nechám max. pár vteřin, právě kvůli těm zádíčkům. Ale už chcííí aby seděla :girl: :s:

Ahojky tak s tim pasenim ho davej na brisko co nejcasteji, at trenuje. Ja kdyz ted byla u doktorky na 3mesicni kontrole, tak chtela videt jak mala pase. Dala ji na brisko a rucky pred sebe, ale jako k hrudnicku. Ja teda myslela, ze se maji davat dopredu, ale mozna takhle u hrudnicku je to pro ne ze zacatku snazsi :) Jinak taky pomaha pridrzet prdelku, aby ji taky nezvedal :)
A s tim sezenim presne jak pise Evik. Dokud nesedi sam, sedet by nemel. Je to tak i stim chozenim... dokud nechodi sam, tak ho nevodit za ruce. Ale zas bych to az tak neprehanela. My jako male jsme urcite chódily za ruce a prezily jsme a pri sezeni nas taky uricte podpirali :)
Ale jen to asi neprehanet no...

In reply to by kenla

No, on už pase-stačil mu jeden den. První to dělat nechtěl, ale druhý den už začal, tak snad to bude ok.
S tím sezením se snažím ho tak moc nedávat, ale je to vzteklina, takže taky občas sedí, spíš se bojím, jak se mi začal vytahovat do sedu v kočárku, aby sebou nějak neškubl a náhodou nevypadl, i když je to asi nereální...ale opatrnost je na místě.

In reply to by Tez

No vidis, je to sikulka. Mne zas dnes Stepanka prekvapila.... jsem ji dala na zada, za chvili na ni mrknu a ona na boku a za dalsi chvilku uz skoro na brisku, jen se ji sprajcla ruka... Taky nechapu, tohle ma umet az za dost dlouho... no ale mozna to byla jen nahoda, uvidime :)
A jak se ti muze vytahnout do sedu? On ma takove svaly??? :)

...slyšela jsem, že pokud mimi samo neudrží hlavičku, nemá co být ve vertikální poloze bez podpěry hlavičky, což je přesně tenhle případ. Takže bych to určitě nepodporovala, i když je super, že je Samík tak šikovný!!! :-)

In reply to by Tez

AHA :-) :-) v tom se zatím moc nevyznám, ani knížku jsem tak daleko nestudovala... :-)

Ale s tou páteří jsem to četla - že hlavička ji pak přetěžuje. A když ještě pořádně nepesete, tak ty svalíky ještě asi nebudou úplně vyvinuté, asi...
Četla jsem o tom s chůzí - že dokud nechodí mimi samo, nechat ho chodit kolem nábytku a tak a nevodit ho za ruku a podobně, dokud to nedokáže samo - tak jsem si to převedla i na to sezení...

In reply to by PEvík

No, já zase mám v hlavě, že se sedí od půl roku...
No, on tu hlavičku na bříšku drží, ale neumí to s ručičkama, ty má podél tělíčka většinou, když mu je nedám dopředu. Hraje si na tuleně...
Jenže když ho tak vidím, tak teda silně pochybuju, že by to vydržel do půl roku-a hlavně tedy taky bochybuju, že bych to vydržela já s ním, když se vzteká... :dance:

In reply to by Tez

Tak asi nejlíp poradí ten doktor. I když si myslím, že každý by stejně řekl něco jiného...
Koukala jem před chvílí na nějaké video a tam byl trénik mimi na pasení a paní mimi položila na bříško, dala mu pokrčené ručky dopředu před tělíčko a přidržela prdelku, aby se nezvedala... já chudinku Evičku taky nechávám, ať maká sama a ona se pak kolikrát houpe po bříšku :-)
Před chvílí mi to posílala Lenka http://www.bezpecnost-pro-kojence.cz/

ahojky, myslím, že by mimčo nemělo sedět tak brzo.Přece jen nemá ty svaly vivinuté.Já jsem raději malou taky hned nenechávala sedět.Přece jenom bych nechtěla jednou litovat.

In reply to by janca.sam

No, já se taky bojím, ale začal se mi vytahovat do sedu už i v kočáru-kde ho nikdo nedrží...chytne se deky a tahá se narohu, samozdřejmě si nesedne, ale ale takových deset cm do vzduchu se zvedne. A pak když mu to nejde, tak se začne vztekat...to je pak paráda.

Je pravda,že moje první dcera (11 let-1998) seděla a to upozorňuju sama ve 3 měsících a chodila v 6-ti měsících a sma v 9-ti měsících. Byla hroznej HYPER,měla jsem sama co dělat abych jí uhlídala. Moje druhá holčička (8 měsíců 2008) je,ale klidnější a je to lepší. Sestřenky holka chodila SAMA v 8-mi měsících a když s ní přišla do poradny a ona si to štrádovala sama do poradny tak opravdu doktorka nadšená nebyla. Pa

In reply to by Tez

Já se Ti přiznám,že jsem jí to vůbec neřekla a nic se nestalo. Malá byla a je v pořádku ani zdravotní problémy nikdy se zádíčky a ničím jiným neměla. A pokud to miminko chce tak to bude stejně vyžadovat a mi s tím nic neuděláme. tak uvidíš.Pa

ahojky,myslím, že zádvé svalstvo ještě nní připravené, přitahuje se rukama, nejde to ze bříška a zad a páteř může trpět...takže pokud to dělá sám, nechala bych ho "trénovat" ale nepodporovala bych ho.
My paseme...taky jsme se naučili mít ručičky pěkně před sebou, cpal je všude možně, pouštěl se a podpíral se jen jednou a pak se různě klimbal... do sedu se zvedat nesnaží, zato zvedá nožky nad hlavu (při přebalování mi je zvedá a já pod něj zasunuju plinku :s: ) takže my si dlouho nebudeme umět sedět, zato asi brzo uděláme kotoul vzad :C]]:

In reply to by paf

...to s tím kotoulem - to je sranda, taky mi to připadá, že to Evička bude tak mít - kolikrát tak blbne u přebalování,že se i ublinkne, krmím totiž po kojení, jinak by to psychicky nevydržela čekat tak dlouho :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka