přetahování pindíka

21.08.2009

Ahojky chci se zeptat, kdo máte zkušenosti a odkdy jste začli přetahovat,doktor nám řekl, že už máme začít po patém měsíci není to brzo?a jak často to přetahovat:) díky

Kliknutím vložíte smajlíky:

V porodnici nám říkal doktor at předkožku vůbec nepřetahujeme.Dost často se prý stane že maminka pžedkožku přetáhne a ona pak nejde spátky.Dokonce nám doktor říkal že se stal případ,že to došlo tak daleko že museli chlapečkovi amputovat pindíka.Hrozná představa.

In reply to by Berus

Mě dr. řekla, že kdyby se mi to náhodou podařilo přetáhnou celý a nešlo to zpátky, okamžitě do nemocnice... To se mi ale nepodaří ani náhodou, protože to dělám velice opatrně.

http://www.mojetehotenstvi.cz/zase-neco-o-pindiku
http://www.mojetehotenstvi.cz/obrizka-3
V jednom článečku jsem četla, že se to nemusí řešit do 17 !!!! let, že se to spraví, jak kluk roste. A úplně jde předkožka přetáhnout u malinkého procenta chlapců. Starší syn dostal zánět a řešilo se to vyplachováním vodou a mastičkou. Druhej den už to měl v pohodě. Dostali jsme doporučení na urologii, ale nepůjdu tam a to zcela úmyslně. Jsou mu tři a kromě tohoto neměl nikdy zánět (může se z toho totiž vyvinout zánět močáku a ledvin). Pokud by měl něco takového asi bysme šli, ale takhle nee.

Kdyz jsme odchazeli z porodnice, tak doktorka rikala, ze to necha jen na nasem rozhodnuti. Ze jednou se propaguje to, jednou ono. Osobne si myslim, ze by se pretahovat melo. Videla jsem ted u kamaradky 3,5 letyho syna, jak to vypada, kdyz jim ho pak musej objizdet tou sondickou a jak se pak musi pretahovat, aby to zas nesrostlo a bylo to fakt hrozny. Takze mi "pretahujeme" uz od mala, i kdyz nase doktorka rikala, ze nemame. Ale na rocni prohlidce mu ho mela doktorka udajne pretahnout celyho, ale u toho jsem bohuzel nebyla, jen manzel a ten to nevi jiste. Na dalsi prohlidce se chci zeptat, jak to vypada.

hmmm... my máme problém... my do roka nepřetahovali a teď tam má jen dírku tak velikosti hrdla propisky... ani náhodou mu to nepřetáhnu přes žalud... navíc mě nenechá, abych mu tam sahala... tak jsem zvědavá, co mi na to mudr řekne...

In reply to by Kytiii

Tak přesně takhle to měl můj syn. V roce a třičtvrtě jsem s tím šla k urologovi a tam mu to přetáhli,malej řval jak tůr. Koupali jsme v heřmánku a od té doby každé kupání přetahovat. Taky od té doby přestal nosit pleny a dnes si nic nepamatuje. Já myslím čím dřív,tím líp. Znám případ,kdy dělali klukovi-19 let částečnou obřízku,protože mu šel špatně přetáhnout a podle vyprávění si pěkně užil,auu.

Ahooooj, no to je teda síla...tolik různých názorů. Já všude slýchávám, že se má přetahovat až od jednoho roku. Když jsem byla s malým u doktorky ve 4 měsících tak mu kůžičku dost drasticky přetáhla až mu ty okraje popraskaly. Já na ní vyděšeně koukala co mu to chudáčkovi udělala. Navíc byla štastná jak to prej dobře šlo :00: . Říkala at mu to často přetahuju ale nedělám to, protože si myslím, že právě těma prasklinkama se tam dostane infekce. No názorů je tu teda spousta.....co zvolit :?

Na tohle asi neexistuje kloudna odpoved. Na to je tolik ruznych nazoru, ze clovek je z toho uplne jelen.
Ja se drzim toho, ze do roka nee. Jen jsem treba jednou za mesic zkontrolovala, jestli se tam neco spatneho nedeje.
A ted po roce tak trikrat do tydne pretahnu.
Kamaradce mudra rikala, ze to neni treba dokonce az do dvou let.
Nejvic nazoru jsem slysela na to, ze do roka ne.

Ahojky, moje maminka je dětská sestra a říká, že jednou týdně se má předkožka velmi opatrně přetahovat i novorozencům. Věřím jí a takhle to budu dělat. Myslím, že kdyby se předkožka vůbec nepřetahovala, časem by se přilepila k žaludu a bylo by zle... Takže tolik můj názor. :-)

tak nám v porodnici řekli, že až po roce. U děstké dr. zase že občas to udělat mám. teď nám jsou necelé tři měsíce, byli jsme na nefrologii a tam e dr. zhrozil, že ten pindík musím okamžitě začít přetahovat pač tam neměl vůbec vidět tu čůrací dírku... takže fakt nevím :00: každopádně já mu to tak třikrát do týdne dělám. mojí kamárádky klučík už měl jít v deseti měsících na obřízku protože to měl dost zanedbané

Tak my máme holčičku, ale je to podobný. Každej doktor říká něco jinýho. Ze zkušeností maminek se ale přikláním k opatrnému přetahování už v podstatě od narození. Sousedky dítě probrečelo 2 noci a nevěděli, co mu je, až přišli na to, že se mu na pindíkovi udělal vřídek. Ať chceš nebo ne, ten bordel se mu tam usazuje. Když si to vezmeš ze svý zkušenosti - vem si, kdybyste se ty nebo tvůj manžel vůbec dole nemyli...Já myslím, že se to taky musí vodou opláchnout, aby se tam nic neusazovalo. Mně původně jedna Dr. řekla, ať malý vůbec nečistím pipku, druhá řekla, že jo...Čistím... :) ;)

In reply to by DenyPu

Přesně tak, už toho mám taky plné zuby, jak každý říká něco jiného ... nám taky v porodnici říkali, že pipinu čistit jen opatrně a víceméně jen pokud je tam stolice, to bílé smegma že se vůbec nemá vytírat .... já blbec je poslechla, i když jsem malé pipinu čistila i po čůrání, ale zbytečně jsem jí nikam nehrabala, pouze otřela .... a teď má pipinku srostlou a možná bude muset na zákrok. Je to děs, pořád vymýšlejí něco nového, levá ruka neví, co dělá pravá, člověk neví, co si z toho má vybrat a připadá si potom jako blbec a jako špatná máma, když si potom v nějakém článku přečte, že srostlá pipina je vina matky, protože je to způsobené špatnou hygienou .....
-------------------------------------------------------
naše osobní stránky - www.dent.websnadno.cz.

Abych pravdu řekla, po tom co jsem si o tom něco přečetla, jsem ještě víc zmatená než předtím. Je to ošidné a každý ti poradí něco jiného. Starší syn s tím má problémy. A mladšímu přetahuju každý den, ale hrozně opatrně. Nesmí se mu udělat trhlinky, protože pak by to nemuselo jít vůbec. Jsem proti násilnému přetahování, jedna maminka to v diskuzi nazvala znásilňováním, a s tím souhlasím. Dnes už se to snad ani nedělá. Takže jemně jen co to jde.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky