Jak poznám alergickou reakci na jídlo??

17.08.2009

Ahoj holky,
malej má atopický ekzém a tak mu dávám Nutrilon HA. Začli jsme s příkrmama, už měl mrkev, brokolici a včera mrkev s bramborou...už před 3-4 dny se osypal v obličeji. Teď nevím, jestli to nemůže být reakce na to jídlo nebo to má z potu! Jsou to ty samý pupínky, co měl v 1. měsíci. Jinde po těle to nemá. Tak já nevím, spíš si myslím, že to bude z toho potu...poraďte, díky moc.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Holky, průser! :O Do dneška byl krásně čisťonkej a dneska jsem mu dala k obědu mrkev! Večer před spaním už byl zase v obličeji celej osypanej i tam, co předtím ne, jako na čele, za ušima atd.
Čím ho mám teda krmit, když bude alergický i na to, na co normálně děti nejsou? Vždyť já myslela, že mrkev je nealergická... Co jste dávaly dětičkám vy?
---------------------------------------
http://www.prckoviste.cz/adamek

In reply to by Ijanka.K

Ijanko, tak to je blbý....heleď, já když byla na kožním prvně, tak mi mudr. tlačil do hlavy všechno to, čeho se mám vyvarovat, co nejíst(kojím) a tak...no a jedním z věcí byla i mrkev. Tak jsem zírala, to by mě fakt nenapadlo. Říkal, že veškerá červená zelenina(kdo ví, proč červená, zřejmě to barvivo nějak dráždí) včetně mrkve je špatná...taky jsem se děsila, co mu budu dávat jíst...ale NAŠTĚSTÍ mrkev zvládnul v pohodě a doteď je s mrkví dobrej...u nás zase vedou rajčata-ty si nemůžu dát ani půlku, hned se zhorší...taky jsem koukala na příkrmy od 8. měsíce a rajč. pyré je v 90% z nich....
Je to boj...nejhorší je, že takhle malý dětičky se nemůžou vyšetřit alergologicky, ptž se na vzorky odebírá hodně krve a to prostě ještě nemají schoponost si dovytvořit....holka, je to fakt průser, celej atopák hnusnej....
My jsme se teď pro změnu začali osypávat na pusince-vždy nedlouho po jídle....bylo mi to divný, že je to takhle, až mi jedna maminka navedla na myšlenku, že mu můžou vadit lžičky....což je dost pravděpodobné, protože to má přesně tam, kde měl rozmatlaný to jídlo....tak jsem je vyvařila a uvidíme, jestli to pomůže. Jinak nevím, čím bude jíst.
Je to práce....ach jo...
Tak držim palečky, ať je lepší....osobně bych prubla nějakou hormonální mastičku-na ty nejhorší místa....je to špatný, ale co se dá dělat....pokud se můj malý zhorší, tak si myslím, že je to lepší, než ho trápit....musí se ale velmi opatrně. Ale to by ti měli vysvštlit na kožním...některé maminky to odmítají, já jsem zpočátku taky byla dost proti, ale nedá se nic jinýho dělat.....

Tak se držte a přejem už brzký konec problému...papaaaaaa Martina s Marečkem

In reply to by Ijanka.K

Pročti si třebas tento článek.....
bohužel, někdy ostatní nehormonální léčba prostě nepomůže a musí se sáhnout po této....ale na druhou stranu si myslím, že pokud se užívá v minimálním množství a přesně tak, jak je dáno, uškodit to až tak nemůže...to je moje myšlenka. Každopádně to není řešení, musí se vždy najít příčina alergie...ale to je SAKRA těžký. Já jsem prozatim vychytala ty rajčata, česnek....nejím jahody, mandarinky-v podstatě žádné jižní ovoce. Švetsky a meruňky jsem teď jedla ve velkým a zase jsme řešili průjem...no, to jsem odbočila. Ty kojíš nebo jste na UM???

In reply to by Ijanka.K

Ahojky,no,tak může být alergický třeba i na mrkev,třeba můj starší z mrkve příšerně prděl,nadýmala ho a měl po ní vždycky problémy a po květáku nebo čočce vůbec ne,no a taky byl osypanější,možná to má spojitost s tím atopákem. Tak dávej brokolici,petržel,jinak asi budeš muset spíš vařit doma,protože mi příjde,že do 80% příkrmů dávají mrkev.

In reply to by kockral

Ahojky, takže teď mu zase nic dávat nebudu do doby než mu to zase zmizí a pak začnu s další zeleninou jo? Myslím, že ta brokolice bude taky, minule ji měl a to se taky osypal, ale to jsem ho ještě krmila každý den, takže nevím, jestli to bylo poprvé z toho nebo taky z mrkve. A není petržel pro děti moc aromatická??
---------------------------------------
http://www.prckoviste.cz/adamek

In reply to by Ijanka.K

To se raději poraď s doktorkou,kdo ví,co to vyvolává. U mrkve bych viděla Betakaroten,ale u brokolice fakt netuším,ta je spíš problémová u prdíků. Každopádně potřebuje papat i zeleninku. A ty příkrmy vaříš doma,nebo kupuješ? Jestli to nezpůsobuje třeba něco úplně jiného. Třeba olivový olej. Víš,já to u kluka už nehrotila,on měl ten atopák zkrátka do 3 let,papat musel a nepřišla jsem na to,co by mu to rozjíždělo na plné obrátky. Já mu zkrátka vařila pořád stejně.

In reply to by Ijanka.K

Imazol?? Ten je na opruzeniny,ne? Ten Leciderm je dobrej i ten masntej krém...jsou tři druhy, podle "mastnoty". nejslabší jsem vůbec nekupovala, jen ten střední-to dávám na celé tělíčko a pak ten hodně mastný-to dávám na nejhorší místa. Nu, budeš muset vyzkoušet, holka, i když se ti nechce...pak při svědění je dobrej fenistil kapky, ale myslím, že je jen na předpis. Jinak vyraž na kožní..pa a držim palce

In reply to by Ijanka.K

Se omlouvám, že vám do toho kecám. Ještě zkus Excipial U-Lipolotio (tedy jestli už jsi ho nezkoušela). Ale každopádně, jestli to mokvá nebo je to do krve, chtělo by to doktrora. Na mokvání je ideální Jariška (nevím, jak se to píše) - tou to vysušit a pak promazat. Jinak ještě můžeš vyzkoušet Infadolan nebo cokoliv, co promašťuje

Tak jsem holky dneska vysadila zeleninu a uvidíme!! Během dneška se mu ten ekzém v obličeji výrazně zhoršil a rozlezl i do obočí!!! Ach joo, co dělat? Přitom jinde po těle, to kromě toho trošku, co mu pořád mažu nemá...žádný nový flíčky, jen na tom obličejíčku! Takže to asi bude z jídla, nemyslíte? Kde se to vlastně má projevit???
---------------------------------------
http://www.prckoviste.cz/adamek

In reply to by Ijanka.K

Nám se ze začátku projevil atopák na pusině a na prsíčkách. Šlo to postupně a až nějak v roce se mu to ztratilo a přesunulo na ručičky a nožičky. Nevím,zkus se poradit s kožním,kup si ten Lypobase repair,mazej to s tím,snad se to vytratí.

In reply to by salominka

:r: ježiši. úplně si pamatuju svýho Ondráška. Ten to měl hodně kolem pusinky. tak jako tvůj na prsíčkách. Taky vzadu na krku a na vnitřních stranách stehen až k pytlíčku...bylo to strašné-hlavně v létě. Je to boj na dlouhou trať. Naštěstí se nám to po prvním roce zmírnilo a nyní co mu jsou 3 roky nevíme co exém je.

In reply to by Ijanka.K

Ach jo,tak to mě mrzí! Já o atopáku nevěděla vůbec nic,než se mi kluk osypal. A pořád čtu a koumám,do by na to bylo dobré. Co mám zjištěné,tak je nejlepší na pčíkací alergii Alergonasse sprej,ten má moje mamča a nemůže si ho vynachválit.

Ahojky a má to na líčkách? Spíš červenější flek a v něm pupínky? Můj starší kluk měl atopák a před dvouma dnama jsem shodou okolností toto téma probírala s paní Mgr.,která zaučuje lékaře a lékárníky po celé severní Moravě. U atopického ekzému je bohužel běžné,že sebemenší změna ekzém rozjede,takže jakákoliv změna v jídle,stres,změna prostředí. Je důležité promazávání,takže na suché fleky používat hodně mastný krém i několikrát denně,nejlíp třeba http://www.docsimon.cz/zbozi/lipobase-krem-100-g a zbytek pokožky,nebo pokud ekzém zrovna nebude,tak celé tělíčko mazat http://www.docsimon.cz/zbozi/excipial-u-lipolotio-mleko-200ml . U toho mlíčka je důležité nemazat je na ekzém,na ekzém používat tu mast,mlíčko jen na zdravou,nebo už zahojenou pokožku,protože obsahuje i kyselinu močovou.

In reply to by Ijanka.K

Víš co,tak zkus ještě jinou Lipobase,ta vypadá kvalitnější http://www.atopickyekzem.cz/lipobase-repair/ , jinak u toho ekzému je normální,že se to ze začátku léčení může zhoršit,musí se vyčkat alespoň týden,potom až uvidíš rozdíl. A má to svědivé? Mohla bys to vyfotit? U staršího kluka mi pomohl Holtův krém,ten mu to krásně vysušil,nesvědilo ho to a potom jsme začali mazat nejdříve takovou mastí a až se začala dělat klasická kůžička,tak jsem používala kosmetiku Adermu,ta je úplně super,ale pokud by se ti chtělo piplat s tím krémem,tak je fakt nej ta Lipobase.

In reply to by kockral

Tak jsem to nafotila, ale nejde to vidět... na těch tvářích si to nijak neškrábe, tak asi ne...ale ten atopák na těle si škrábe. Jinak používáme taky Adermu tekutý mýdlo a Oilatum do koupele. Tak to mi Dr. ani neřekla, že ho tím mám mazat týden, i když se to zhorší, to bylo totiž horší o 200%, tak jsem toho hned nechala.
---------------------------------------
http://www.prckoviste.cz/adamek

In reply to by Ijanka.K

Tak mi zase doktorka radila,že i když dojde k momentálnímu zhoršení,tak mám pokračovat i pár dnů dál,že až potom se pozná,zda to pomáhá,či ne. Oilatum je super do koupele,taky mám. Oilatum existuje i krém,ale nepříjde mi,že by nějak extra dobře promazával,spíš ta Lipobase je lepší. Zkus kdyžtak tu druhou,co jsem tam dala odkaz,to je psané přímo na atopáky. A nemůžou jí růst třeba už zoubky,nebo nemá rýmku? Protože já si pamatuju u kluka,že se mu to zhoršilo i při rýmě,při každém zoubku,prostě při každé změně. On to měl nejdříve na dekoltu,potom líčka a později se mu to rozjelo na ručičky a nožičky.

In reply to by kockral

No slintá fest, ale ještě mu nerostou..on to nejvíc pod krčkem, na prsíčkách a pak v těch záhybech na ručkách a nožkách. Ale tohle v obličeji atopák nepřipomíná, spíš jsem myslela jinou vyrážku kvůli tý zelenině, než že by se mu rozjel atopák do obličeje a nebo z toho potu, to taky může být, ne??
---------------------------------------
http://www.prckoviste.cz/adamek

In reply to by Ijanka.K

může to být,ale jak říkám,tak ani doktoři nevědí. Asi před čtrnácti dny byl Kubík tak osypaný,neměl na sobě pomalu kousek hladké kůže,ale atopák to nebyl. No a doktorka to svedla na spálu,ale spála se taky nepotvrdila a nakonec jsme přišli,že je to alergie na Daylong. Takže to u vás může být fakt cokoliv,ale ta mastička Lypobase Repair ti pomůže i na tohle.

In reply to by kockral

Lipobáze repair je zázračná mastička, sice drahá, na to jak je mrňavá, ale máme jí doma v zásobě pořád...my teď používáme kosmetiku Leciderm, po vyzkoušneí všeho možného a jsme spokojený...ale to se prostě musí vyzkoušet na mimi, jednomu pomáhá to, jinému ne....touhle lipobazí rozhodně nic nezkazíš...obsahuje ceramidy, krásně obnoví poškozenou kůžičku....
Jinak pokud se mu to zhorší, máznu dělanou mastičkou s minimálním množství kortikoidů....

In reply to by salominka

Kortikoidy bych na tak malé tělíčko nemazala. Můj starší kluk měl atopák,který jsme jakžtakž přečkali,protože se mu do 3 let sám ztratil,stačilo prostě jen promazávat,teď už je bez jakéhokoliv flíčku.

In reply to by kockral

No, víš, mně se rozhodně taky nechtělo začínat s hormonální léčbou....ale to, čím jsme prošli, fakt jinak léčit nešlo..i dr. na kožním říkal, že něco takovýho u tak malýho mimi neviděl. Ono se sice říká---hormony---ale pokud se dávkují tak, jak mají, myslím, že až tak uškodit nemohou...mám tu dělanou mast s minim. množstvím, které se nedostane do tělíčka, ale zůstane jen v kůžičce, takže by to snad mělo být v pořádku...
z celého tělíčka, kde jsme AE měli, se nám přesunul pouze na oblast prsíček, kolenních záhybů a sem tam pusinka a krček...takže můžu říct, že jsme tak nějak zvládli nejhorší...já jsem sama alergička, takže dispozice má po mě a sestra od manžela ho měla taky...takže tak.
Promazávám xkrát denně, ale co slintá a všude vleze-tudíž olizuje cokoliv-je těžké ohlídat, aby byl neustále v suchu(myslím pusinečku)..
Čtu to po sobě, je to nějak zmatený
Hodim kdyžtak do galerky fotku, jak malý vypadal na třech měsících...byla to hrůza

In reply to by salominka

Ještě to mám v živé paměti,co to bylo za maras,a jak si vzpomenu na tu pusinu,jak slintal,jojo a po každém žužlání něčeho mu to zrudlo a rozeselo znova. A nejhorší u nás byla chlorovaná voda,on vypadal na koupáku šíleně a taky mu teď ještě zůstaly bílé fleky po tom ekzému,protože ta narušená kůžička se samo ani minimálně neopalovala,i když jsem ho mazala hodně silným krémem,tak má béžovou kůži normální a po ekzému je úplně jak stěna. Kdyžtak hoď fotku,ráda mrknu. Těch atopáků je stejně tolik,že ani doktoři nevědí,čím a co léčit.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka