Nemocenska?

20.08.2009

Ahojky, mam dotaz...prvnich 14 dni mi vyplatil zamestnavatel, od srpna mi to ma platit socialka.
Na konci mesice jsem dostavala listek na penize a odnesla ho zamestnavateli.
Budu muset ted odnest ten listek na penize na socialku nebo to tam posle Dr., nebo netreba delat vubec nic? Dekuji...

Porad se nosi zamestnavateli, on tam myslim dava razitko a bez toho je to neplatny..pokud si teda dobre pamatuju. Nebo to zamestnavateli posilej doporucene pokud se Ti tam z nejakeho duvodu nechce..a jak se jinak dari Tobe a mimiskovi?? Obavy uz trosku presli??

In reply to by Lucik P.

Ahojky, mame sa fajn, zatim rosteme a sme vetsi nez mame , takze sme na prelomu unor/ brezen, I. screening dopadol dobre, az na Dr. bola strasne rychla , takze som si to nestihla ani poriadne popozerat a vychutnat.
Dokonca nam povedala predbezne pohlavie, takze uvidime, ci se trefi.
Obavy su stale, mame castejsi kontroly kvoli predchozimu tehotenstvi, ja sa stale bojim, ze sa zas nieco stane.
Je to strasne potlacat radost z tehotenstva, ze sa zas nieco pokazi, ale tak isto to prezivaju aj moji najblizsi...tj.rodice.
Preto to viem len par ludi, ale bojim sa, ze za chvilu to neskryjem.
Chcela by som zazit pocit stastneho briska, ale to asi nepojde....neviem, to potlacit.
Tebe sa ako dari?

In reply to by xenia

AAAAhoj narazila jsem na váš rozhovor a koukám že máš o drobka velký strach, predchozí těhotenství už je minulost, sice bolavá ale teď s tím musíš bojovat k vůli tomu maličkému co máš v bříšku.... :||): pamatuj si že se vždycky stane to na co budeš nejvíc myslet, takže se zkus zaměřit na to jaké to bude krásné až se vám brouček narodí :/;x: :$}: a starosti a špatné myšlenky hoď za hlavu ;) , je to asi těžké a vždycky tě nějáká ta chmura sem tam přepadne :\\: ale když se pokusíš ovládnout a budeš myslet jen na to krásné co tě s mimíškem čeká není možmé aby to nedopadlo dobře ty kladné myšlenky :h: jsou vždycky silnější než ty zlé. Nic se neděje bez důvodu, a miminko taky potřebuje maminku která je šťastná a těší se na rodinku, vždycky tam nějáka obava je :#o: a bude ale nesmí být silnější než radost, miminko to ucítí a bude se těšit taky uvidíš... všechno dopadne dobře když to budeš chtít a budeš tomu hlavně věřit!!! Tohle mi říkala moje mamka a já to zkusila, zatím je to vše ok, tak jak jsem si vysnila... hodně štěstíčka a zkus to!!!! :one: :°O°: :\/|:

In reply to by hanulka

Dekuji za podporu, ja myslim pozitivne, jenom se bojim tesit na plno, s briskem se neustale bavim, ze miminku verime, nech pekne rastie a je v poriadku.
Vzdy si spomeniem, ked vidim nejake chore dite, neviem to odfiltrovat.
Raz jsem se vzbudila zo sna, protoze mi neco reklo, ze osudu aj tam neujdu.
Vystrasilo ma to, protoze nekdy na neco myslim a v zapeti se to stane.
Bojim se, ze jsem na to vsechno nebyla jeste psychicky pripravena, ale asi by ma to napadalo aj pozdeji.
Po dalsi mam kopec casu premyslet, nikto nechce abych sla do prace, mam ji dost rizikovou a kopec znamych si mysli, ze proto se stalo, co se stalo.
Ja viem, ze uz to nezistime, ale dalsi pripadne vycitky kvuli praci nepotrebuji, takze jsem radeji doma.
Chybi mi takova pozitivni osobka k pratelstvi.

In reply to by xenia

Rozhodně je lepší zůstat doma, kor pro tebe, jediné co máš mít teď na práci je to těšení. :ww: jak sama říkáš že když na něco pořád myslíš tak se to stane, tvoje miminko je silné a ty o tom nesmíš pochybovat!! :#o: :j) To předchozí těhotenství ti mělo něco dát, ukázat, na něco upozornit, nevím na co, to se určitě dozvíš sama časem ale nic se neděje bezdůvodně.... soustřeď se jen na to pěkné, bude to pro tebe boj ale ta odměna bude stát za to :dance: :/;x: ... Vzpomínky ti zůstanou a nikdy to neupadne v zapomění ale život je jako kniha a ty jsi právě otočila list a začla číst novou kapitolu. :\/|: Autorkou té knihy jsi ty sama, tak si jí napiš pěkně :s: , pěkné věci se přece čtou líp, nebo ne ? :C]]: :C]]: Já věřím že každý znás má svého strážného anděla :#~: , ten má za úkol nás chránit, ale nemá tu moc měnit naše skutky nebo myšlenky, může jen zajistit aby to co se rozhodneme udělat nebo to co chceme, dopadlo co nejlépe pro nás a naše blízké... :#~: :$}: I tvé miminko už má svého ochránce, a myslím že když poprosíš oba vaše andílky o pomoc a ochranu, a sama zabojuješ a necháš se naplnit štěstím z očekávání, dopadne všechno nejlépe jak jen může a vy se dočkáte zdravého krásného miminka :°O°: :cc): :$}: :qu: :qu: :qu: :\x: . Budu na tebe myslet :)

In reply to by hanulka

Ahojky, napsala si to moc hezky.
Viem, ze to , co sa stalo, malo pricinu, ja som mala na to dost casu to prebrat z kazdej strany a viem, ze to malo byt ponaucenie, varovanie vyssej moci.
Som jej svojim sposobom vdacna, aj ked mam pocit, ze sa to dalo naznacit, alebo varovat menej krutym sposobom, ale asi som uz mala zapsaneho na listku vice.
Tu krasnu knihu materstva by som strasne rada dopisala do stastneho konca, len ked clovek 8 mesiacov zije v neustalom skusani ( ja viem, su ludia, ktori su skusani aj cely zivot) a za kazdym si hovori, ze uz bude dobre, tak sa trosku bojim.
Svojich anjelikov mame minimalne troch a prosim ich neustale, vlastne im aj dakujem za pozehnanie miminkom, pretoze sme pravdepodobne pocali v den, ked manzelova babicka umrela.
Je to cele zvlastne.... nieco medzi nebo a zemou, nieco co mozno zistime neskor...ale trosku ma to desi, lebo je to neovladatelne a ja som clovek, ktory mal rad veci pod kontrolou, ale ucim sa byt v ocakaveni a skusam dopredu moc neplanovat.
Este raz dakujem za podporu, chyba mi osoba ako si ty, so spravnymi nazormi a velkou davkou optimizmu...
Nech ti to ostane nadalej, je to dar.

In reply to by xenia

Z většiny jen cituju slova mojí maminky, je to super ženská a mám jí moc ráda, taky si prošla vším možným a je pořád usměvavá, tvůj příběh je vážně zvláštní, :\/|: někdo tam nahoře ti to pěkně zamíchal, ale ty to zvládneš, máš chuť to zvládnout a to je ten první a nejdůležitější krok, :qu: neumím se vžít do tvé situace, nevím jaké to je, :$$: jediné co ale můžu je sedět tady a fandit ti ze všech sil :\x: , nevím proč ale když ti píšu tak vůbec nepochybuju že nemělo být něco v pořádku, prostě mám pocit že to bude o.k. ;) jinak bych tě asi tak nehnala k tomu optimizmu... je mi jasné že je tvoje situace těžká, a vůbec se nedivím slovům a větám které píšeš, chci jen abys věděla že co se mě a mých pocitů týče tak to překonáš a vyhraješ a pak se sejdem s kočárama :/;x: a budem nadávat na drahé plíny a smradlavé hovínka a tak jak to dělají ty maminky co už to maj za sebou :a: ,

In reply to by xenia

My jdeme na 1.screening 31.8 (pristi pondeli) a tesim se ze koblizka zase uvidim, ale samo mam i strach tak snad nam to dobre dopadne. Jinak co dva dny posloucham srdicko tim domacim ultrazvukem a jsem diky tomu fakt klidnejsi protoze vim ze se pekne hybe a srdicko mu tluce. Jinak ja uz to asi taky moc dlouho nezakryju, brisko mi tenhle tyden nejak vyskocilo a pro ty co me dobre znaji si myslim ze to poznaji az na nase, ty jsou tak zahledeny ze nepoznaji nic a rozhodli jsme se jim to rict az na manzelovi narozeniny na konci zari, to bych mela byt nejaky 18tt takze cekam zase spoustu chytrych reci co budeme delat kdyz jsem bez prace a tak...no moc se na to netesim a popravde z tech reakci mam strach protoze myslim ze to bude rana do ziveho, ale tak co nadelam. Tak je fajn ze pekne rostete to mam radost :-) a neboj urcite uz to vyjde, mam ted pocit ze to nejak zacalo utikat tak snad to tak bude i dal a za chvili budou vanoce ty si uzijeme a pak uz jen chvile a budeme mit miminka u sebe, uz se to prece musi podarit!!!

In reply to by Lucik P.

U nas to uz neslo nerict, uz to, ze na svatbe mi preslo nepiti alkoholu jsem se divila.
Na minule rodinne akci to uz prasklo, stale me pozorovali, ci piju kafe, protoze minule jsem uplne prestala a ted si dam obcas, 1-2 za mesic...jak mam chut.
Ja jsem celkem oplacana, pribrala jsem ve srovnani s minulym tehotenstvim asi 7kg, takze ke konci to bude mazec.
Akurat jsem nafoukla a mam ted bricho jako minule v 6. mesici a to zacinam II. trimester.
S penezi to neresim, nejak bylo, nejak bude, hlavne nech sme vsichni zdravi, budeme zit z mesice na mesic, akurat ak by sme chteli resit vlastni bydleni, tak asi pujcku i tak nedostaneme a pak to bude vesele.
Kdyz se na to ptaji rodice, tak im rikam, ze to je daleko a nevime, co bude, proste mam za kazdym jenou motivaci, ted USG v 17. tydnu a pak uvidime.
Clovek nikdy nevi a nechavam si otevrene vratka....
Jen nech to utika, nech uz jsou ty Vanoce, treba i brezen...hlavne nech sme vsichni stastni a zdravi.

Lístek na peníze se nosí zaměstnavateli,ale já si ho nosím rovnou na sociálku. Marodím od 20.4. a peníze jsem dostala až 19.7.. To jen díky tomu,že jsem si zašla na sociálku zeptat se, kdy mi přijdou penízky a oni neměli začátek nechopenky. Když si to tam odnesu sama,tak vím,že mi do 14 dnů penízky přijdou.

Já jsem doma od dubna a lístek na peníze nosím do práce na mzdovku. Až do minulého měsíce jsem měla peníze vždycky 12. na účtě. Minulý měsíc se opozdili a přišly mi 22. a pak když jsem koukala na účet, tak mi další přišly 31. :) To byla ale jen zruba půlka z toho co mi posílají. Tak jsem z toho jelen. Dneska je 20. a peníze zatím nemám. Asi si to posílají jak se jim chce. Snad ta mateřská bude aspoň chodit pravidelně. :s:

ja musim rict ze jsem na nemocenske byla od 1. unora a nemela jsem za celou dobu problem, jen jednou a to vim ze zadupala ucetni od meho zamestnavatele.

In reply to by xenia

no ja mela spatnou zkusenost jen se zamestnavatelem, on na to tak trochu s.re.. je soukromi, penez ma jak slupek kdyz chce tak si vytahne z trezurku a je mu hej, takze on tak nejak si to neuvedomuje ze my to tak nemame a to same ta jeho ucetni ktera ma taky na vse cas. porad je musim nahanet, posledni nemocenska mi prisla az druhy mesic ale to proto ze mi to tam poslal az v polovine dalsiho mesice nez mel.. ted uz jsem na materske to nevim jak to bude chodit. uvidi se v zari ale snad taky normalne. :-) tak preji hodne stesti

Ahojky tak nejdříve ti popřeji pevné nervy pokud to budeš mít jako já.Už jsem doma 6měsícem,tak že neustále každý měsíc volám na OSSZ ,kde je výplata..............Já odnáším lístek svému zaměstnavateli-mzdové účetní a ta ho s výplatama holek odešle to bývá tak kolem 30-5 v měsíci.Jelikož má OSSZ měsíc na to ,aby ti peníze odeslala tak neustále čekám.Minulý měsíc mě poslay váplatu za červen 7.srpna-jediné co ti můžu doporučit je.... tam volat volat a volat a nebýt milá jinak to totiž nejde já to tak udělala tento měsíc ,už jsem nevydržela a byla opravdu hnusná a šup výplata je dávno na účtě...........držím palečky ať máš lepší zkušenost páá

No tak holky,já jsem na PN od 25.6.,ještě jsem nedostala ani korunu.. Včera jsem volala na sociálku,tam mi řekli,že tam nemají moje podklady od zaměstnavatele.tak jsem volala účetní,ta se mi dušovala,že to tam odnesla a řekla,že se podívá do mojí složky,tak už hodinu čekám,že mě bude volat zpátky.. A pozor,je to velká organizace( nemocnice Bulovka v Praze)!!! :spid:

In reply to by bublinka85

Tak to je super, ale za cerven si penize musela dostat v cervenci? Ved si skoro cely mesic pracovala...
Ja jsem doma od 19.7., ale od 2.7. jsem mela dovolenku, takze jsem navazala PN na dovolenu a penize mi dosli normalne.
Uvidim co ted, trosku mam strach, ze se budu muset natahovat se socialkou o penize, nerada jednam s uradnikmi, a pri tom to bude urcite almuzna...

In reply to by bublinka85

ahoja já jsem dokonce od 1.6. a taky nemám ani kačku teda ty od sociálky...jsem tam pořád volala a fakt už mě naštvali tak jsem na ně křičela že nemůžu bejt 3 měsíce bez peněz tak mi nakonec oznámili že jim to přišlo až ted 13. srpna za ten červen že to poslala pozdě..přitom vím že účetní to fakt posílala...no lžou jak jen můžou fakt mě s tím štvou...já žít sama tak opravdu nevím co bych jako dělala :#o: takk snad budeš mít větší štěstí... :j)

In reply to by pearl

Uvidim, som cizinka, tak snad v tom nebude problem, pretoze od skonceni skoly jsem pracovala jen v Cechach a odvadela vsechno tady.
Mam pocit, ze ten cely system vyplaceni neni domysleny a maji toho asi hodne, ked tam vyplaceji o nezamestane a tych je ted asi hodne...
Tim ich neomlouvam, kazdy je placen za svoji praci, proto by mali spravit maximum ako kazda z nas sme sa pred tim snazili...

Ahoj,
já budu lístek na peníze nosit pořád do práce a oni ho posílají na sociálku sami. Jsme velký podnik tak to zařizují u všech. Zavolej si do práce a oni ti řeknou.
Hezký den Pa Pa

Ahoj pokud budeš na nemocenské, tak svůj lístek na peníze musíš vždycky do konce měsíce přinést zaměstnavateli! :\x:

In reply to by xenia

ahojky, tak jak psaly holky ten lístek na peníze dostaneš každý měsíc od doktora a ty ho odneseš zaměstnavateli který je povinen ho do 14-ti dnů odnést na sociálku! na základě toho ti příjdou peníze. Mi se stalo že jsem to tak udělala ale můj drahý šéf ten lístek založil do šuplíku ://: :jawdrop: a neodevzdal ho a já na peníze čekala marně... pak jsem se telefonicky dozveděla že na sociálce ten lístek nemají, tak jsem šla za šefem ten ho našel a já ho tam nesla sama, peníze mi spětně poslali, od té doby jsem si to hlídala. Nevím jakého máš šéfa ty, ale dávej si pozor protože pokud se ti něco podobného stane tak se musíš ozvat protože úřady na to kašlou a rozhodně ti sami neřeknou že ti nějáke peníze dluží... :a: papa a hodně štestí

In reply to by hanulka

Ja jsem jenom na zacatku, TP bude cca unor/ brezen.
Ted si to uzi, myslim brisko a maleho a keby si mela cas po porodu, mohli by sme spolu chodit na prechazky ( teda ty uz s kocarkem ) a aspon bych se neco od tebe o strastlivosti o miminko dozvedela.
Kde budes rodit, v Opave? Na mne tam byli naposled hodne mili...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka