Dnešní telefon

19.08.2009

Ahojky, holčiny

Tak dneska mi volala sestřička že mi nevyšli dobře tripl. testy. a ať se objednám do genetu. Ještě teď se z toho celá třesu, mám hrozný strach, když jsem volala do toho genetu tak mi řekli že si mám rozmyslet jestli chci jít na aminicentézu, Nevíte jak ten oděr probhá??? nebo nějaké podrobné strány o něm, jsem z toho úplně hotová, tak dlouho jsme čekali na miminko a teď tohle.
Já nemůžu mít nic normálně.

Nevím jak to vydržím do příštího čtvrtka :-((((

Omlouvm se za ty chyby ale klepou se mi ruce jako blázen. :-((((

jak jsem byla na genetice,tak mi tam dr.řekla,že by v mým případě na triple testy nešla,že nebývají spolehlivý,ale až na tu plodovku.Takže neboj,bude to dobrý.

Beruško, já jsem teď prožívala to samé. Na co ti nevyšly dobře testy? Na rozštěpy, na Downův syndrom...nebo co? Na té genetice s tebou musí vše prokonzultovat, odběr plodovky je na tobě, já to odmítla, jelikož nám to riziko vyšlo naprosto normální, na hraně a jen nás totálně vyplašili. Projednejte to doma s manželem, neplakej hodně, kvůli miminku, je určo zdravé, neboj, je to staršně malé procento. Jsi jako já, já nemůžu mít taky nic normálně, furt něco extra. Dva dny jsem prořvala, dneska jsem naprosto v klidu, třetí den a opravdu kvůli miminku to jde....myslím na tebe

procento,ze to neni dobre je tak strasne male..Svagrova se nedavno zhroutila z te same zpravy,pak amnio s hruzou v ocich a vsecho dobry!!!!Drzim palce!!!

Ahojky, já jsem na tom byla podobně, jenže mně nevolala sestřička, ale přišel mi domů papírový telegram!! Dokážeš si představit ten šok. Obvolávala jsem doktory, abych se dozvěděla, co se děje, který výsledek je špatný a nedozvěděla se nic. Naštěstí mě objednali za dva dny, takže jsem nemusela na vyšetření čekat tak dlouho jako ty. No bohužel zprávy nebyly moc dobré, takže jsme pak čekali ještě tři týdny než budeme moct jít na kontrolní ultrazvuk a tam už všechno dopadlo dobře.
Vím, že tě to asi moc neuklidní, ale ty triple testy stojí fakt za ho... (pardon, že jsem sprostá), věřím, že i ty je máš falešně pozitivní a že všechno dobře dopadne.
A kdyby to jinak nešlo, na odběr plodovky jdi, aspoň pak budeš mít jistotu co a jak..
Držím pěsti, ať jste v pořádku. Pa

AHoj.uz nejakou dobu sem chodim ale nemela jsem odvahu psat.pracuju na molekularni genetice v motole.nevim jak jsou na tom s pristupem v genetu ale tady u nas v motole jsou doktorky špičkovy a plno lidi chodi z genetu sem.talezi na tobe.odberu se neboj.a pro ti to chteji odebirat?mate nejakou dedicnou nemoc v rodine?jinak je zbytecne zasahovat do briska.

Neboj,všechno dobře dopadne :°: moje mudra mně při těchto testech už dopředu uklidnila,že i když tam bude nějaká odchylka,nemusí to být zlé,často je to velmi zkreslené.....na odběr plodovky se pak chodí,je to doporučené,rizika tam samo jsou,ale opravdu malé %,je lepší vědět něco,čemu se dá předejít,pohlídat,přeléčit.Alespon dají na tvoje mimi pozor a všechno bude dobré držím palce :one: lea a karlíci

jak tady píšou holky, tripláci jsou hnusáci falešný, přečela jsem na toto téma snad milion příspěvků na netu, protože jsem se rozhodovala, jestli je vůbec podstoupím po screeningu v prvním trimestru, který dopadl dobře (a to porpavdu hodně dobře), no z lékařského hledsika jsem naprosto přesvědčená, že v nejbližších letech je buď 1. zruší a ponechají prvotrimestrální screenig) nebo 2. budou je vyhodnocovat skutečně jenom v kombinaci s těmi prvními (které takvoých falešně pozitivních výsledků nedosahují). zatím se opravdu nestresuj, uvidíš, co ti řeknou na té genetece - i s ohledem na to, jak vysoké to riziko vyšlo... já na ty triply nakonec půjdu (ale opravdu jenom proto, že nechci jako lékař dělat ostudu, ne z vlastního přesvědčení) a kdyby náhodou dopadly špatně, tak bych se rozhodla taky podle toho, na kolik špatně vyšly, podle toho, co by mi na té genetice řekli a taky podle UZ. ale i kdyby ti řekli, že je podle nich amniocentéza potřebná, ani tak se neboj. budu ti moc držet pěsti, miminko bude v pořádku uvidíš!

ja sem byla na odberech"choria"a tobyl mazec,navic to bylo strasne bolestive a jeste diky dr to dopadlo spatne,ale to jen tak do uvodu,
odber plodovky je proti tomu prochazka ruzovou zahradou,hlavne bud v klidu,neboj neboli to jen je to neprijemne,hlavne dodrzuj klidovy rezim,
ale bohuzel ma jako vsechny invazivni metody i riziko potratu,

u me to robihalo tak:prisla jsem na sal,dr se mi predstavil podal mi ruku,celou dobu se prijemne usmival a porad semnou mluvil(abych na to nemyslela)lehla sem si na stul,dr mi udelal ultr.aby mimiska zkontroloval a hlavne urcil polohu,kde je nejlepsi misto na vpich,pak me utrel z gelu,postrikal desinfekci,a pichnul,skoro sem ani nevedela ze to pichl,odebral mi 3 ampulky po 1ml,a jen u te 3ti to byl neprijemny podtlak,jinak opravdu nic,v cekarne sem cekala asi 5minut na zpravu a sla sem domu(s doprovodem)
kdybych se mela dneska znova rozhodovat jestli jit a nebo nejit,urcite bych sla
doufam ze sem ti pomohla aspon trochu
hlavne se nestresuj,drzim palecky at je vse ok :a:

holky mockrát Vám děkuji třeba se opravdu stresuji zbytečnš, ale mám příšerný strach z toho odběru.
Ještě jednou Vám moc a moc děkuji za podporu :-)

Zlato budu ti moc držet palce, aby miminko bylo v pořádku. Moc se nestresuj, třeba to nic nebude. Myslím na tebe.

tolikrát psalo...Proč tyhle testy už nezruší,když bývají falešný?Na tu amnio bych šla.Zkus se nestresovat.Držím palečky!

Ahojky, tak jak jsem slyšela já, tal ty tripple testy mockrát ukážou nějakou odchylku. I gynekolog mi tentkrát říkal ať se toho nelekám, kdyby tam něco našli, že to najdou každé druhé. Mně teda nakonec dopadly dobře, ale určitě pro tvůj klid bych to být tebou podstoupila ten odběr. Od nich budeš mít výsledek již stoprocentní! Držim pěstičky a určitě to dobře dopadne ;-)

Já jsem na odběru plodové vody byla.Dělali mi to na operačním sále a bez umrtvení.Bolelo to ale vydržela jsem to i když odběr neprobíhal zrovna dobře,píchali mi ji na 3x.Na výsledky jsme čekali dva týdny a byla to neuvěřitelná úleva když nám řekli že prcek je v pořádku.Ale ten stres těch 14dní byl hroznej,takže tě opravdu chápu.Snaž se bejt klidná co to jde,pro to malý vydržíš stejně cokoli!Budu bdržet pěsti! :one:

In reply to by rosse007

O umrtvení jsem, při odběru plodové vody, teda neslyšela. Asi jsi byla v tzv."den blbec", páč ten odběr nebolí a nemá bolet. Možná je to i prahu bolestivosti. Zase velké plus je to, žes měla výsledky za 14 dnů, já ho měla až za měsíc. Pa pa :k:

uvidíš!!!!Já taky čekám na testy a tím to se uklidňuji,i když tvoje zprávička mě vyděsila :( držím pěsti :one:

zkušenost s odběrem plodové vody mám, a můžu tě uklidnit, že to vůbec nebolí. Byla jsem na Genetice v Plzni a ten přístup byl perfektní. Jarcis má pravdu, že ty testy bývají často falešně pozitivní. Měla jsem riziko na Downův syndrom 1:290 a teď mám krásnou zdravou holčičku.Vůbec se tím nestresuj akorát to ubližuje miminku. Taky jsem hledala informace a zadala jsem si do vyhledávače Amniocentéza a vyjelo mi spousta odkazů Kdyby jsi měla nějakou otázku tak se ptej. Pa a neboj všechno dobře dopadne.

Neblázníííí mazlíků - moje kamarádka byla 2x!!! A všechno je v pořádku, říká se, že ty testy vycházejí špatně často a pak mamky zbytečně chodí na amniocentézu, ale já bych šla, neboj se, prý to není nic strašného a jsi klidná + víš na 100% jakého je prďola pohlaví :k: Prosímtě neklep se, mysli na malé, hoooodně holek odsud si tím prošlo a mají zdravá miminka!

Hodila jsem to do gůglu a koukej kolik odkazů:
http://www.google.cz/#hl=cs&q=amniocent%C3%A9za&btnG=Vyhledat+Googlem&l…

In reply to by Andělína

Souhlasím až na to, že 100% JISTÁ POHLAVÍM SI BÝT NEMŮŽEŠ, DOKUD SE MIMČO NENARODÍ. Kamarádce po plodovce řekli, že to bude kluk a tak měli vše do modra - oblečení, tapety, kočárek.. a jaké bylo překvapení, když se jí narodila holčička. Genetické testy jsou sice 100%, ale nikdy nemůžeš vzloučit chybu lidského faktoru a možnost, že se sestra překoukne a přečte výsledky někoho jiného :-)

Ahoj,
s odběrem plodové vody naštěstí zkušenost nemám, ale nedělala bych si až takové starosti. Ty výsledky TT určují jen pravděpodobnost výskytu vady a dělají se, pokud je pravděpodobnost vyšší než 1/1000 (např. 1/200). I tak je stále pravděpodobnost vývojové vady strašně malá.. Navíc tyto testy v 16tt bývají často falešně pozitivní. Mnohem přesnější jsou testy ve 12tt, ale ty neplatí pojištovna a doktoři často tuto možnost maminkám ani nesdělí..
Neboj, určitě to dobře dopadne.. hlavně se tím zkus nestresovat.
Hodně štěstí.
Jarka

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka