Anketka-vzděláváte se nebo plánujete se vzdělávat během MD?

14.08.2009

Ahojky maminky,

tak dávám do placu další anketku:
- vzděláváte se nebo plánujete se vzdělávat během MD?",
- v jakém oboru?
- souvisí s vaším povoláním?
- jste po Doktorátu, MBA,VŠ, SŠ, učiliště, základní?
a proč to děláte?

Kliknutím vložíte smajlíky:

tak já dodělávám VŠ - teologii, chybí mi ještě část státnic a napsat práci. Doufám, že teda na to budu mít při MD chuť a čas, ona se ta vejška pak hodí.

Tak mě chybí jedna zkouška k BC na zahradnické fakultě -mám to přerušený kvůli termínu porodu v době závěrečných zkoušek a jinak v září nastupuju od začátku na VŠ do Brna - stavební fakulta. Nechce se mi zakrnět a strašně se bojím, že se budu na mateřské nudit, ale třeba to s prckem nebudeme zvládat a zkončíme dřív než začnem - tedy hned v září :///: Jinak k práci to moc není - dělala jsem v kanclu u oken :///: Olča

Tak já jsem po střední nastoupila na vysokou, ale po prvním semestru jsem to vzdala a rozhodla jsem se jít pracovat. I když pořád mám takové to nutkání, že bych si přece jen vysokou chtěla udělat, tak se bojím, že už bych se nedokázala začít učit. Navíc naše malá je vyloženej drak, takže si myslím, že zůstanu jenom při tom snění o tom že bych si vysokou udělala. Možná toho trochu lituju, hlavu na to mám, ale asi to vzdám úplně.

Ahojky všechny maminy či snažilky,
tak dneska nějaké dobré připojení tak šup to využít :-).Rozhodně jsem pro studování. Sama jsem Ing. - projektantka vodních staveb. Rozhodně praxe je potřeba asi všude. Jen si myslím že trh je přesycený humanitními obory a tak se práce pro tyto lidi asi hledá hůře a musí jít mimo obor. Ale zase vidím, že technický obory jsou nedoceněny...To jen můj názor jasný, že si můžete myslet něco jiného. Sama jsem hodně chtěla dodělat si doktorát. Jen nevím zda dokážu se znovu učit :-). A tak abych nevyšla ze cviku melouchy. Přece jen bych nerada zakrnila a vidím jak vše jde rychle dopředu. zase dělám tak, aby to nebylo na úkor slečinky. Takže jsem pro z hodně moc důvodů.

Všem maminkám/těhulkám/snažilkám, které se tady prozatím "zaevidovaly" děkuji. A všem přeji, aby se jim jejich plány vyplnily, ať už dříve či později až bude miminko "mohlo" se zúčastnit. Protože přece jenom děti jsou na prvním místě.
No a vzhledem k tomu, že jsem tuto anketku vymyslela, bych vlastně měla taky na ni odpověďet a prozradit co mě k ní vedlo. Mám za sebou VŠ, státnici z angliny na denním studiuu (i když jsem vždycky jazyky nemusela), státnici z oceňování nemovitostí a takové ty boční menší kurzy. Přijde mi, že vše k ničemu. Ono tu několikrát padlo, že se tady hraje na tituly. Mě připadá, že ta doba, kdy se hrálo na tituly skončila. Přijde mi, že se hraje na praxi:-( a jak ji získat po škole? Mám takovou zkušenost, že vždycky na danou pozici, na kt. bych se vzděláním hodila, tak chtěli praxi min. 3 roky. Zkoušela jsem jak HPP tak OSVČ a nějak se s tou praxí neumím poprat. Asi příští anketku zaměřím na praxi. Jak jste se s ní popraly vy? Musely jste začínat "od pýky"?-vedoucí pozici po výšce se moc očekávat nedá, když ta praxe chybí. Láká mě teď účetnictví, personalistika nebo cestovní kancelář. Zatím rozjíždím svou generalní pojišťovací agenturu (účto by se k tomu hodilo jako doplnění finančního poradenství), ale potřebuji platit dost vysoký nájem, takže je třeba vymyslet něco hned, na co nepotřebuji dlouhodobě získávat praxi. Sama nevím jak to zvládnu při miminku, tak se tím tak trochu trápím:-( Ať se vám s cílevědomostí daří :a:

-zatím neplánuji, mám chvilku po porodu a spíš jsem zvažovala přívydělek při rodičáku, pač jsem zatím sama, i když teď se rýsuje, že budeme rodina..
- no.. asi bych volila něco praktického.. účetnictví, ekonomie..
- ne, s povoláním ani vzděláním by to nesouviselo
- Jsem Mgr. pajdák, Učitelství pro 1.st. ZŠ, odešla jsem z oboru, za ty peníze ten stres... i s titulem jsem měla problém sehnat práci mimo obor.. prostě učitelky nikde nechtějí :///: Nakonec se poštěstilo, - logisticko-spediční firma.. a.. lidi bez VŠ tam braly víc peněz než bych brala v mén oboru s VŠ.. i já si teď můžu volit dvouletou variantu a ze školství bych asi těžko.. to tak leda před důchodem :s:
:00: ale je to smutné.. a zatím se ani neplánuji vrátit k učitelování, mimo obor mi bylo fakt líp... míň stresu, smíšený kolektiv a víc penízků :one:

In reply to by Martens a Majda

No, ono mě spíš příjde, že mnohde se bojí titulu.. ten jsem si dotáhla až během práce v log.-sped.firmě.. teda státnice jsem si protahovala a odkládala.... protože si mysl, že je budou muset zaplatit víc, jak lidi bez něj a hlavně lidi bez něj mají už několikaletou praxi a o tu jim někde jd,e jinde si chtějí člověka sami vyškolit
No, přišla jsem na to tak, že jsem hledala přáci a inzerovali referentku.. a tu mám i ve smlouvě.. ale šlo vlastně dohromadi o dispečeřinu, a vše kolem, celá starost o distribuci zboží pro vnitrostátní přepravu, takže založit zásilku do systému, a pak celkové rozvržení kdo co poveze, přijímání ojednávek, komunikace se zákazníky, řešení jakéhokoliv problému atd.. takže mi to dalo víc, jak praxe ze školství. Ono, občas to nějak vyjednat a vysvštlit, jakto, že se jim nestihlo zboží dodat, nebo řešit to, že k nám z Itálie přijela zásilka směřovaná do Olomouce a oni ji chtěli do Opavy.. no, občas fakt sranda a nejvíc mě vytočil jeden chlapít z té Olomocue, já těhu, a on byl fakt vzteklý a nechtěl si nechat vysvštlit, že to není můj problém, když k nám přijela zásilka zadaná s cílem Olomouc a né Opava.. fakt horor.. :) ale jinak jsou lidi většinou v pohodě, až na malé výjimky.

No a po mateřské se chci zkusit uchytit tady..ač mi v Brně budou držet místo.. ale kdo ví, kde budu za tu dobu, vracet se mi tam nechce.. ale kdybych nenašla jinou práci a bydlela zase třeba kolem Brna, v Brně, tak proč ne.. peníze tam nebyly špatné.

In reply to by lilian

Jako by jsi mi četla myšlenky - taky mi přijde, že se bojí titulu, aby nemuseli platit víc. A navíc si myslím, že se bojí žen - mateřská. Mám taky osobní zkušenost, že na stejné pozici jako chlap, se stejnou odpovědností, praxí nepraxí, vzděláním jsem měla mnohem nižší plat a to ne o málo chlap 30 já 19.tis. Tak jsem se naštvala a s touto prací sekla, i když se jednalo o ředitelskou pozici ve stat.organizaci (což jsem mohla mít fakt dobrou praxi) a šla podnikat. Sem tam mě to mrzí, že jsem se nechala vyprovokovat. No ale ono tam byly i další věci...

To musíš znát dobře italštinu a další jazyky že? A mít svatou trpělivost. Což ze školství určitě máš :-) Na mě už taky jeden klient "zvýšil hlas", i když to nebyl můj problém. Já se vždycky chytnu jako za břicho :-), no sem tam toho těhu zneužívám. A hned se chlapec zmírnil ve slovníku...:-) Drž se Brna, já jsem z Karvinska a teda nic moc.

In reply to by Martens a Majda

No, na jazyky hlavu nemám to spíš matika vždy vedla.. já dělala vnitro, takže plat nižší než na mezinárodce a hlavně jsem nelezla šéfovi někam.. nebyla jsem jeho oblíbenkyně, tak jsem měla míň peněz než jiní.. před mým odchodem nastoupila mladičká, hubená blondýnka, ale fajn holka. šéfovi nikam nelezla, ale všichni z ní byli unešení, fakt panenka a ta brala to co já po 2 letech. fakt děs.. a .. jsem ráda pryč z Brna, mám to doma pohodovější na mateřskou. všude zeleno, do centra kousek, do nemocnice taky.. paráda.. :)

plánovala jsem se vzdělávat (chtěla jsem dělat intenzivní výuku jazyka a ukončit státnicí)...zatím to odkládám, malý má problémy s ledvinkama, furt lítáme po doktorech a je to "plačtivé miminko"...a vypadá to, že budu muse t nastoupit do práci i při rodičáku (na částečný úvazek) - zůstaneme bez taťky...
chtěla jsem to pro sebe...když už jsem vynaložila tolik úsilí kvůli jazyku, tak ať to má nějaké završení.
V práci ho využiji, ale není podmínka ukončení státní zkouškou
Paf

ano-vzdělávám se dál,nechci přijít díky MD o registraci,dělám zkoušky přes net,nastuduji téma a skládám zkoušku,stojí to 800,.za rok a je to dobře ohodnoceno kredity a v porovnání s tím,že bych za stejný počet seděla 2 dny je to super,všem zdravotním sestrám doporučuji:-),jinak uvažuji o VŠ, mám SŠ a VOŠ

Mám termín v říjnu a od příštího školního roku bych si ráda dodělala dálkově dvouleté studium pro aprobaci angličtina pro střední školy, s mým povoláním to souvisí, teď mám VŠ (titul Mgr.) a mám aprobaci AJ a ČJ pro 2. stupeň ZŠ, ale na základku nechci. Ráda bych pak buď učit na gympl, nebo roční pomaturitní studium v jazykovkách. Uvidím, jak to s mimčem pujde, ale hrozně ráda bych dál trénovala mozek, jinak zblbnu, teď ležím měsíc doma a už z toho mám depku:)) Marťa

tak já zatím vzdělávání plánuju, termín porodu mám na konci září, hned hupsnout do toho nechci, ale měla bych možnost začít od ledna/února, tak to dost zvažuju.
- obor ekonomie
- na Bc. jsem studovala veřejnou správu, to s prací souviselo, teď by to byla podniková ekonomika a management, tak to je trochu mimo, ale stejně jsem chtěla zkusit jiné zaměstnání po MD, naskytne-li se tedy příležitost.
- Bc. jsem studovala až při zaměstnání, to jsem dělala, protože jsem cítila, že tak nějak krním. Ing. bych chtěla teď dotáhnout, protože mi připadá, že s Bc. jsem zůstala někde v půli cesty a když vysokoškolské vzdělání, tak by to alespoň Mgr. nebo Ing. chtělo. Ale uvidím taky, jaké to bude s mimčem, až uvidím, co to všechno ve skutečnosti obnáší :-)

zatím jenom snažilka:
- vzděláváte se nebo plánujete se vzdělávat během MD? - ano, jinak blbnu už po půl roce neučení se mi to chybí i když jsem byla jen v práci, asi jsem měla absťák na informace/učení se :s:
- v jakém oboru - asi pedagogika, fyzika, elektronika, elektrotechnika, výpočetka, personalistika, jazyky
- souvisí s vaším povoláním - ano
- jste po Doktorátu, MBA,VŠ, SŠ, učiliště, základní? - mám bc a od září začínám 3. ze 6-ti semestrů navazujícího a budu Mgr
a proč to děláte? - viz na začátku

Ahoj,
- ano, určitě, od října nastupuji na navazující magisterské studium (kombinovaně); pozitivní TT mi vyšel večer před bakalářskými státnicemi :-) TP mám koncem září, první semestr bude asi sranda. :-)
- ekonomie, cestovní ruch
- ano, částečně, pracovala jsem ve finanční sféře, ale chci si rozšířit pole působnosti
- bc., DiS.
- chci být Ing., dosáhnout na lepší pozici v zaměstnání, lepší plat, nové informace, zůstat v kontaktu se světem...
Takže tak.

já mám už ukončený posl. 10semestr na VŠ, mám už jednu vysokou - ekonomie, management - Bc., v listopadu mě čekají státnice, abych to měla komplet hotový a budu Ing.
- studuju kvuli tlaku dnešní doby na lidi na trhu práce, kdy se neustále zvyšuje poptávka po práci a lidi s titulem mají vyšší šanci najít prac.místo, a nehledě na to, že na tituly se u nás přeci jen dost hraje ...
- Ing. budu mít z oboru řízení podniku, podnikové finance, což s mým prac.oborem souvisí, ale z vlastní zkušenosti z praxe můžu říct - škola vás na život nepřipraví a jak se co dělá se pozná stejně až zkušenostma z praxe!
- mám VŠ, zatím jen Bc....v listopadu snad bude ing. :-) ... ikdyž zatím nemám představu, jak se budu s tou naší malou treperendou učit?! :dance:

Jsem takový večný student, takže vzdělávat se chci i při MD. Dostala jsem se na navazující Mgr.
Obor: Speciální pedagogika + specializace. Teď se soustřeďuji na dospělé(andragogika)
Udělám si potom ještě malý doktorát a tím končím, pak už jen nějaké kurzy v oboru, ale přemýšlela jsem i nad jiným oborem, protože ve specce není moc peněz, ale záleží na tom, jaké místo dostanu.

ja nastupuji do skoly VS, koncem zari, a tehdy mam i termin porodu :-D. tak jsem na sebe zvedava. budu studovat personalistiku, co to jsem doposud delala. jdu na materskou na dva roky, a ale po dvou letech se nechystam do prace ale chtela bych navazat na dalsi mimi :-). no a ma to par pro mne dulezitych duvodu. nechci pak mluvit jenom o tom co jsme papali a jak sme kakali, a pak kdo vi jestli mne vemou po tak dlouhe dobe na puvodni misto. tak proc ten cas nevyuzit. Zenske co maji dvojcata nebom 3cata, to zvladaji. tak ja budu taky s 1 mimcem schopna studovat ne?

In reply to by hanicka11

Také rodím v září :j) a personalistika mě láká - jen si neumím tak nějak představit - jestli zahrnuje řízení lidí, příjmaní do prac. poměru atd. jako takové nebo rovněž mzdové účetnictví? Můžu se trochu víc vyptávat - fakt mě zajímá ten obor - Jak jsi se dostala k této práci - personalistika, jaké byly požadavky, nebyla nutná praxe? Co to vše obnáší v tvé práci? Z kterého jsi kraje?
Také nechci zakrnět, ale chci si vylepšit start po MD, protože ten můj start po VŠ nebyl start, ale stagnace:-( a po MD to bývá většinou horší. :jawdrop:

ahoj, tak jsem měla v plánu se vzdělávat v angličtině. No plán byl ale miminko nebylo schopné tento můj plán pochopit. Malej pořád řval a řval a řval. Nic ho nebavilo. pořád jsem kolem něj skákala jak gumídek. vnoci vůbec nespal-opět řval a nebo jedl. Nevěděl jak zabrat. Jediné kdy spal bylo prvních 14dní po porodu. Potom to bral i přes den jako zbytečnost. Takže na nějaké vzdělávání se se vůbec nedostalo. Samozřejmě jsem to zkoušela, ale nešlo to. původně jsemměla v plánu se přihlásit na vyšší školu. Ale nešlo by to ani ohledně hlidání-babičky chodí do práce...

In reply to by JaMiOn

No také nevím, jaké bude moje mimi, mám nějaké plány, ale ono mimi bude na prvním místě a tak to má být. Doufám, že bude tak líné křičet, jak je teď líné kopat a nebude podle přísloví: "tichá voda břehy mele" a jak vyleze na svět tak mě křikem s plány o vzdělání a přivýdělku pošle do pr.le. :ww: Se mi to rýmuje :j) To jsem ale sprostá :n:

ahoj
- ano planuju
- v oboru ekonomie
- s ekonomii souvisi asi vsechno
- VŠ
- tech duvodu je vic, krom toho aby clovek nezakrnel, vyuzil ze ma chytrou hlavinku a zvysil si moznost budouciho vydelku, jo na tituly se porad hraje..., seznamim se s novyma lidma.....duvodu je fakt milion

Ahojky,
-Vzdělávat jsem se už začala a mám první rok úspěšně za sebou. Začátkem října se nám má narodit mimi tak doufám, že se to dá skloubit dohromady.
-Řízení v energetice
-Po SŠ (gympl) jsem nastoupila hned na tuto školu (dálkově) a ještě k tomu na denní pomaturitní studium AJ. Angličtina byla jen roční tak už mi zbyla jen dálkvě VŠ.
-Proč to dělám? Co na to odpovědět...věřím, že se vzděláním přibude i více peněz do rodinného rozpočtu. :)

In reply to by Martens a Majda

Asi nemá, ale já ho bohužel ještě dokončený taky nemám :s: . Moc ráda bych to dodělala. Studujeme společně s přítelem tak věřím, že se budeme vzájemně i nadále podporovat a pomáhat si (spíš on mě jak je tomu doposud :///: ). Měli bychom pak velice zajímavé pracovní nabídky, protože těchto lidí je až neuvěřitelný nedostatek.
Kéž by byla maličká po mě a byla hodná. :$}: Přítel byl prý malý raubíř. :°O°: Ale samozřejmě pokud to nepůjde tak školu přeruším :{~{:

Jak uz jsem psala asi milionkrat...zatim patrim mezi snazilky, ale...
- planuju se vzdelavat a to udelat si kurz ucetnictvi
- nesouvisi s mym povolanim, ale chvili po skole jsem to delala a bavilo me to, ale kdo vi co bude
- mam jen stredni skolu, ale stale me to laka dal, ale nejsou korunky, tak se nikam nehrnu
- a delat to budu, protoze je to dobre placena prace a hlavne ji muzu delat doma

In reply to by Martens a Majda

Me ve 4taku nechala ucitelka prolizt...abych mohla k maturite :s: Nenavidela jsem ucetnictvi, ale byla to moje prvni prace po skole :)
Ja se pro ucetnictvi rozhodla taky podle toho jaka je po ucetnich poptavka. Tady v Anglii docela velka a je to opravdu klidna prace a hlavne me papirovani bavi :one:

- ano, plánuju se vzdělávat
- cestovní ruch: průvodcovský kurz, a do toho si zlepšuju jazyky
- ano, souvisí
- mám SŠ

a proč to dělám? abych měla nějakou práci i po rodičáku, a abychom nějakým způsobem s malou přežily od rodičáku k rodičáku

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka