rodičovský příspěvěk

14.08.2009

Ahojky holky mě končí mateřská zhruba v říjnu ale chtěla sem se zeptat jestli se musí tak 2-3měsíce dopředu nahlásit na rodičovský příspěvek my tam jdem dneska na sociálku ale musím si ještě něco ktomu vzít?Děkuji za rady

Kliknutím vložíte smajlíky:

Já jsem tam šla ve dvaadvacátém týdnu malé (tak mi to řekli, když jsem si vyřizovala porodné). 15. 8. mi končí mateřská, 12. jsem jim dala papíry.

vezmi si občanku a rodnej list,jinak papíry Ti tam dají a event.poradí,je tam myslím potřeba i podpis manžela

ahoj, stačí rodičák vyřizovat maximálně měsíc před koncem pobírání PPM. Pokud jdete na sociálku dnes (dle trvalého bydliště) tak si vyzvedni formuláře a doma si je vyplň-aspon na to budeš mít klid. Jeden formulář musíš odnést do práce na vyplnění a 2 vyplňuješ ty....vzadu na formuláři máš napsáno co musíš vše doložit

čauko já šla cca 14 dnů před koncem mateřskéžádat a do týdně jsem to měla vyřízené a to mi to přeposílali z prahy do opavy .-)

No nedávno tu jedna holčina psala, že přišli taky v předstihu a vyhodili je, že je to moc brzy. Jinak na rodičák potřebuješ vyplněnou Žádost o rod. příspěvek, Potvrzení o nároku na dávky (náhrady) ovlivňující nárok a výši rodičovského příspěvku, form. Volba nároku na rod. příspěvek a samo vaše občanky a rodný list mimča (po mě ho nechtěli, měli tam kopii z žádosti o porodné).

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka