Syndrom madonny............sexuální porucha u mužů po porodu????????

13.08.2009

Ahoj maminy,
chtěla jsem se s vám dnes podělit o zajímavý článek, byla jsem sama z toho docela v šoku co se všechno v těch chlapských palicích děje....co si o tom myslíte.

Jde o poruchu která se jmenuje Syndrom madonny,
jde v podstatě o to, že muž i když touží po dětech, je u porodu vše prožívá s partnerkou prožije syndrom madony, jde o sexuální poruchu. SM je poměrně častý jev, jakoby porodem byla naplněna biblická povinnost ženy a ona pro muže ztrácí na přitažlivosti. Pokud se prý sexuální život v páru nepodaří urovnat, někdo na něj prostě rezignuje a jiný si začně hledat milenky. Experti proto varují že jednou z příčin vzniku tohoto syndromu je přítomnost otce u porodu, protože porod může být pro muže tak traumatizujícím zážitkem, že pak ženu jakožto sexuální patrnerku úplně zavrhnou a to často navždy. Muž si pak hledá specifické bokovky-typově absolutně odlišné od "zbožštěné" choti.

hold musíme doufat, že se nám to nestane a vyhne no ne? Taky jsem zastáncem názoru, co si udělal...to má a ať vidí že to není žádná sranda, takže ho chci nejen u normálního porodu, ale třeba taky u císaře, pokud na něj půjdu. Každopádně, škoda že tam nepíšou procenta...i když, možná i dobře aby nás nestrašili, ale je fakt, že to by už lidstvo vyhynulo pomalu ne??? Hold chlapi jsou srágory :s:

In reply to by Radka M.

Já si myslím Raduš, že se o tom bude čím dál víc psát a lidi se o to budou zajímat, je to sice stará známá věc, ale nevěděla jsem že se to takhle jmenuje, ale s těma % by mě to zajímalo taky.

Ahojky. Já myslím, že u někoho se to fakt může stát, ale ne u každýho a ne často. Takže u nás je to vpoho. Akorát to není tak často, ale o to je to krásnější a řekla bych, že si sex po porodu více umíme vychutnat. A ten můj u porodu se i sám podíval mezi nohy, když vykoukla hlavička a říkal, že byl tak dojatej, že mu málem ukápla slza. Takžese nenech zastrašit takovýma článkama. To by se nedoporučoval porod za přítomnosti tatínka.

In reply to by Panenka

no j se právě nenechávám zastrašit, ale co tak diskutujeme s holkama je zde spousta chlapů co má už teď problém mýt normální sexuální vztah s partnerkou a vím, že jsem tohle jednou řešila s kamarádkou, které se to po porodu stalo, jen to ještě nebylo pojnemované, takže těžko říct je to o nátuře dotyčného.

ahoj, taky jsem to už někde četla a měla jsem z toho divný pocit :? :O . Takže jsem přišla s tím, že chci být u porodu sama. Ale přítel od začátku (ještě před těhu) trvá na tom, že tam chce a já myslím, že mu to nevymluvím :n: . Akorát budu chtít, aby byl jen u hlavy, nemusí přece vidět jak jsem rozpitvaná ://: a pak se mu ukážu až po tom šestinedělí? No uvidíme.... :00:

In reply to by jitikw

J8 myslím, že je to jedno, jestli tě uvidí rozpytvanou, nebo bude stát jen u hlavy, oni tam právě popisují, že ten partner vnímá tu partnerčinu bolest a připadá si jakože selhal, že jí nedokáže pomoci a proto k ní tak pak nahlíží. Ale stejně bych ho tam chtěla mít jako psych. oporu

jj,o tom to jsem taky někde četla.Ještě jdu císařem.Ale jinak bych manžu asi přímo u porodu nechtěla.Něco na tom bude.

Popravde receno, tohle byl jeden z duvodu, proc jsem nechtela pritele u porodu. Vim, ze se to docela casto stava ://:

Ojinka

Ahojky tak přesně tohle se stalo známým. On manželku neskutečně miluje a samo i děti ale bojovali s tím 5let a teď už je to prý v pohodě. Musel se odprostit od toho porodu a od všeho. Holt psychika dělá divy...

In reply to by Ojinka

Ti chlapi jsou prostě slabší jedinci a je potřeba s tím počítat, já to otci své maličké, prostě vím, že ho teď nepřitahuju a on neví jak mi to říct a pochybuju, že zrovna u něj porod bude mít kýžený efekt.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No a spolu jsme zase řešily jinou otázku vzpomeň si jak hrozně tvůj manžel řešil, že když se díval na videa z porodu tak mu připadlo nejotřesnější to prázdné bříško bez miminka, to je taky docela mazec!!!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jak jsem psala Olinko výš, nemá na to vliv co vidí, nemusí se ti dívat mezi nohy, ale vnímá tvé pocity tu bolest se kterou ti nemůže pomoci a cítí se, že prostě selhal, no uvidíme co to snimi udělá, ale je to fakt mazec, že budeš mít problémy sama se sebou (jakože celé těhu furt něco) a pak musíš ještě taktizovat a brát ohled na partnera no síla, ....a to že je prý žena slabší pohlaví :#o: :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak to je fajn, tak to má být to já jsem s tím blbem nezažila

Jo jo,už jsem o tom taky četla,nevím co si o tom myslet,ale možná na tom něco bude. :? ještě jsme to s manželem úplně neprobrali(jeho přítomnost u porodu)na začátku těhu říkal,že půjde,tak se uvidí,nechci ho nutit,v nejhorším případě si vezmu ségrušu :\/: je pravda,že náš sexuální život není ani ted´ nic moc,na začátku se nechtělo mně a v současném 19 tt je zase ostražitý manžílek :\/: takže tak.Nerada bych aby se to pokazilo úplně
Lea

In reply to by karlíci

no to taky řeším úplně to samé, nejdřív já a teď on, ale nedokáže semnou o tom mluvit, takže si myslím, že asi nějaká pravděpodobnost, že bude mít tento syndrom tam je, já mám totiž blba, kterej je egocentrickej a hooodně do sebe zahleděnej, takže je mozné že ho to potká, ale aspoň se tím mezi náma hodně vyřeší takže z toho nejsem až tak špatná

Ahoj, ono na tom asi něco bude. Ale asi záleží jak to ten partner bere. Manžílkovi se moc k porodu nechtělo, já chtěla aby tam byl. Nakonec jsme se dohodli, že bude u první doby porodní a na sál že půjdu sama a on počká venku. A dopadlo to tak, že za námi na ten sál pospíchal aby byl u porodu. Myslím si, že to byl pro něj nezapomenutelný zážitek. Ted půjde k druhému porodu bez váhání. Ani jsme se o tom nebavili, bereme to už jako samozřejmost.
A po porodu byl zachvilku sex v normálu.

In reply to by Dídinka

je to podle mě osobností daného člověka, ty máš štěstí, že máš takového partnera jakého máš, ale někdo je prostě slaboch a nezvládne to potom, myslím, že žádná ženská kdyby měli rodit chlapi tenhle syndrom neřeší, oni si budou hrát na pány tvorstva a pak nezvládají unést takovéhle věci, no je to mazec :00:

Nás na to upozorňovala PA na předporodním kurzu. Myslím, že na tom něco je. Asi je na každým chlapovi jak se k tomu postaví...já se pro jistotu přítele dvakrát ptala, jestli si na to fakt troufne a jestli mu to nebude vadit, řekl, že ne, tak snad si jen nehraje na hrdinu a fakt to zvládne :) .

In reply to by petulik133

asi fakt je potřeba si s nimi sednout a promluvit si snima o tom, když ti řekne narovinu ne fakt sory ale necítím se na to, zamrzí to protože je to společná záležitost a velký zážitek, ale pokud spolu počítáte do budoucna a máte se rádi tak asi není dobré to hrotit, já v tom docela tápu

In reply to by barushe

Uvidíme když se nakonec rozhodne tam nejít, hlavu mu neutrhnu, neříkám, že mě to nezamrzí, protože bych si přála mít v tu chvíli někoho blízkýho u sebe, ale než bych se mu měla nějak zošklivit tak raděj chvilku bez něj vydržím....Ale jak říkám, je to hlavně na tom chlapovi, snad si nebude hrát zbytečně na hrdinu, bylo by to akorát na škodu že ;)

:O :O :O :O :O :O no tak tohle jsem teda nidky neslyšela ani nečetla. Ale upřímně :? už mě to taky kolikrát napadlo, že když tam bude manža semnou, že potom o mě ztratí zájem (sex). Mám z toho takové smíšené pocity. Moc bych chtlěla aby tam byl, ale na druhou stranu z toho mám hrozn strach. Přeci jen, když se sama koukám na to jak probíhá porod, tak je mi to někdy až krajně nepříjemné a být na chlapovo místě tak bych tam nešla a utekla bych. Nevím asi na tom prostě něco bude :?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka