KLMM - příkrmy - rýže, těstoviny.....

13.08.2009

Ahoj holky, ráda bych se na něco zeptala... Malému bude brzy 8 měsíců a chtěla bych pro něj začít vařit i těstoviny a rýži. Někdy kupuji skleničky, ale většinou vařím, tak bych ráda věděla, jaký druh rýže něbo těstovin je pro mimča vhodný. Také bych ráda znala vaše zkušenosti s přípravou ovocných přesnídávek. Většinou je tedy zatím kupuji, buď ty obyčejné, které stojí kolem deseti korun (bohužel je v nich cukr, ale to se nedá nic dělat), nebo někdy kupuji od Hami z lékárny - ty jsou bez cukru, ale zase stojí 22 korun. Někdy dávám malému i čerstvé ovoce a ráda bych věděla jak tyto ovocné přesnídávky připravujete vy??? Já pouze nastrouhám jablíčko, banán, nektarinku atd. Už nepřislazuji, někdy je to kyselejší, ale můj Filípek je moc šikovný a většinou to spapá. Ráda bych mu to nějak zpestřila. Budu moc ráda, za vaše nápady. Také jsem koupila sušenky od Sunarky, které jsou od ukončeného 6. měsíce a malému moc chutnají, ale je od toho vždycky celý zapatlaný.
Teď jsem si vzpomněla ještě na jednu věc... Když vaříte zeleninku, mixujete ji? Nebo jen mačkáte vidličkou? Já zatím mixuji, ale snažím se aby mu tam už zůstávali nějaké kousíčky, aby se naučil kousat, sice nemáme ještě žádný zoubek, ale musí se začít učit jíst i kousíčky že??? Děkuji všem co dočetli do konce můj zmatený dotaz a budu moc ráda za všechny vaše postřehy. Pa Jana a Filípek

Kliknutím vložíte smajlíky:

malýmu je sice skoro 10měsíců,ale když rozvaříš rýži uplně na měkoučko,tak by ti to měl spapkat a těstoviny nakrájet úplně na drobné kousky,nebo použij vlas.nudle a ty polámej ty jsou tenké a to by vadit nemělo :)

In reply to by maki.99

Ahoj Jani,
to máš supr,že malému tak chutná- o starost míň. To my máme pěkně vybíravou potfůrku :s: . Kupuju jí přesnídávky od Hamánka - ty v testech dopadly nejlíp, ale většinou ovoce chystám. Nejradši má pomačkaný banán, nebo jí nastrouhám jablíčko. Raději ho má ale uvařené a pomačkané na pyré. Můžeš přidat hrušky, jsou moc dobré a sladké a taky jsem už zkoušela různé ovoce syrové jen tak do pusinky jako jsou švestky, ryngle, meruňky apod. To jí chutná, ale ze lžičky se jí moc jíst nechce.. No jinak zeleninku do malé taky moc nedostanu, jen když jí tam namačkám banán a pokud masíčko, tak jedině kuřecí a to nesmí být namixované, ale jen tak na kousíčky do pusinky. Rozmixovanou zeleninu nesnáší :D . Jsou to u nás celkem boje. Vždycky toho plno nachystám a pak to buď sní, ale většinou chystám zbytečně, páč se ofrňuje a otáčí po prsu }:) . Jo a co se týká kaší, tak to má (to je výjimka) moc ráda, páč jsou sladké že. Dneska jí zkusím poprvé dát špenát, ale moc tomu nedávám, že to sní.
Ještě k té rýži, když ji uvaříš doměkka, nebo po uvaření rozmixuješ a přidáš třeba meruňky, tak by ti to měl Filípek hezky zdlábnout. S těstovinama zatím zkušenosti nemám, ale určitě brzy zkusím. Tak pa a s chutí do toho!!

já jsem včera zrovna o těstovinách psala. Udělala jsem bezvaječné vrtule - jako že také změna (dělám brambory + něco z kupované skleničky). Vidličkou rozmačkat nešly, tak jsem je trochu rozmixovala - no hnus. Šlo to do WC.
Taky dávám přesnídávky za 10,- někdy od Hipp.
Zkusila jsem udělat přesnídávku - máme meruňky na stromě - na kousky+jablíčko, povařit doměkka, a v té vodě jsem to pak rozmixovala. Bylo to řidší, tak jsem přisypala trochu ze vzorku kaše Nutrilon a malé to moc chutnalo, měla to na 2 dny.
Ale jinak jsem zavařila kompoty a v zimě to budu také tak dělat, ale z kompotu.
Bojím se udělat dopředu přesnídávky, aby se mi pak nějak nezkazily.
Jinak jíme jen ovoce a zelenino-masové polévky, kaše nedávám.

Ahoj Jani,
tak s rýží a těstovinama neporadim, ale můžu říct, jak jsem já dělala přesnídávky. Měli jsme loni hodně jablek, takže jsem si je zavařila. Oloupala jsem je, nakrájela na menší kusy, zalila jen vodou a dusila, dokud nebyly měkoučký. Pak jsem to ještě rozmixovala a přesnídávka je hotová. Jsou moc dobrý a teď se do nich chystam vždycky dát různý ovoce a mrkvičku, aby měl Honzíček různý příchutě. Včera jsme neodolali a dali mu ochutnat a vypadalo to, že mu chutnat budou :)
Ty jablíčka jsou rozvařený během chviličky, takže to neni ani náročný - ještě když to uděláš třeba jen z jednoho jabka, je to minutka

tak ja ti asi moc neporadim,jelikoz vse kupuji od hami nebo hipp.Obcas dam cerstve ovoce,ktere nastrouham,ale jelikoz ovoce ma vetsinou odpoledne a to nejsme doma,takze ma ve vetsine pripadu tu presnidavku.Jinak varit zacnu az kolem roka,ale co se tyce ryze,tak nejakou tu leps bych koupila a testoviny bezvajecne-tot muj nazor.Susenky papame taky,ale jen v jogurtu nebo presnidavce,samotny nedavam-sunarky moc drobi a po safari se mi zacala dusit,protoze se nerozpousti .Kupovane sklenicky jsou od 6.mesice s vetsimi kousky,takze uz bych nemixovala,ale mackala,ale male obcas ty kousky nejedou a dela ze se ji zveda zaludek :s: ale nakonec to sni.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka