hyperaktivita

12.08.2009

aHOJ HOLKY, JSEM ROZČAROVANÁ-VČERA MI dR. ŘEKLA, ŽE NÁŠ MALÝ /4,5MĚS./ JE HYPERAKTIVNÍ, PRÝ AŤ SI NA NETU nastuduju, jak takové dítě vychovávat! Hlavou se mi honí, že se jedná o NEZVLÁDNUTELNÉ dítě, nebo rozmazlený spratek!!!!!!!!! Dr. byla celkem překvapená, že malý si už pod sebe dává kolena a chce lozit, pořád se dere do sedu, dělá mosty, furt pase koníky a ještě si stihne i osahávat hračky,...není minutu v klidu. Ležet ho nebaví, takže je řev v kočárku, stále ho musím něčím bavit, v noci jsme vzhůru co 1,5 hod...
Máte některá taky takové zlatíčko? taky vám sdělili, že je hyperaktivní a máte to řešit?? Co si otom vůbec myslet?
Lia

Kliknutím vložíte smajlíky:

hyperaktivitu většinou diagnostikuje neurolog a ve 4,5 měsících je fakt dost brzo na tuhle diagnozu. Mému synovi je rok a dr říkala, že je taky živější, a prý kdyby měl s tou aktivitou problémy tak to začneme řešit, ale to se pozná až časem.
Zatím u nás závěr je: motoricky živější :-)

AHOJKY,NAD TVOU MUDR.BYCH SE ZAMYSLELA... :00: HYPERAKTIVITA SE NEDA U TAK MALYCH DETI URCIT....NA DELANI ZAVERU JE VELMI BRZO...A VETSINOU SE TOTO URCI AZ V PREDSKOLNIM NEBO SKOLNIM VEKU.... U TAK MALYCH DETI TO JE CASTE A NELAM SI S TIM HLAVU...TO,CO TI REKLA... JE PEKNA PTAKOVINA A HLAVU SI S TIM NEDELEJ A RESILA BYCH TO AZ VE STARSIM VEKU...ALE TO BYCH SE JEN OPAKOVALA,PSALY TO TU UZ JINE HOLCINY A JA S NIMA SOUHLASIM...PAPA :a:

no, nebudu se o tvé dr taky vyjadřovat...kdyby řekla, že je živější nebo šikulka, že tak všechno zvládá, ale hyperaktivní? Elišce všichni říkali "živé stříbro" a nebyla ani rozmazlená ani nezvladnutelná...už teda musela od 5m lítat v chodítku, skákat v hopsadle, kojila jsem v noci co 2h do 18m. Je fakt, že ve škole je taková nesoustředěná, někdy úlohy trvaly i 2 h, protože měla k tomu spoustu jiných aktivit, ale jinak normální dítě...neboj, říkej si, že máš VELKOU šikulku (Mates dělá mosty už teď, ve3,5m, zvedá hlavu a i když mu ležení trochu zvednu, tak má hlavu zvednutou ještě víc a celou dobu ve vzduchu, pořád chce stát na nohách a taky to neřeším...) :a:

Děkuji, holky, nebudu to nyní řešit, máme holt živejší děťátko. Taky mi přijde, že ve 4 měsících je brzo na nějaké závěry...
ještě jednou díky, už jsem klidnější :°O°:

Ahojky, v tomhle věku se nedá hyperaktivita určit. Ta se určuje nejdřív u předškolních dětí. A to pouze u vážných případu. Zbytek se řeší až u školních dětí a to při návštěvě pedagogicko-psychologické poradny (PPP). Promiň, ale tvoje Dr. je asi kráva, že ti tohle řekla. Možná, že máš divočejší dítě, ale to ještě nemusí mít s hyperaktivitou jako takovou nic společného. Mí dva bratři byli to samé a hyperaktivní nejsou. V tomhle věku bych nic takového neřešila a Dr. bych doporučila vrátit diplom! Pa :a:

My to máme taky tak. A nikdo nic neříkal. Co je to za dr.? Uvažovala bych o změně. Tak ať ti to vysvětlí, proč tak myslí. Některý děti jsou živější...

No já nevím, náš klouček byl taky dost napřed, je šikovnej, teď je mu osm a půl měsíce a udržet ho v klidu bývá nadlidský úkol, ale že by byl hyperaktivní???? To je podle mě hloupost určit to takhle brzy. Mrkni třeba na odpověď jedné lékařky:

Hyperaktivitu lze diagnostikovat mezi 3-4 rokem života dítě, na základě projevů v jeho chování. Diagnosu může provést praktický lékař, neurolog nebo psychiatr , jestliže mají pediatrickou specializaci. Existuje výčet diagnostických kriterií, jejichž součtem, lze určit zda se jedná o prostou poruchu pozornosti (bez projevů hyperaktivita - nadměrného motorického projevu) nebo poruchou pozornosti s hyperaktivitou. Nežádoucí chování se musí vyskytovat ve více jak 2 výchovných prostředích (je potřeba eliminovat nevhodný výchovný postup) a výskyt obtíží musí být delší než 6 měsíců.

Teda nevim co vaše doktorka, ale nám náš doktor žádnou takovou blbost neříkal. Spíš u nás chválí, jak máme šikovný miminko, že se tak snaží. Myslim si, že takhle brzy se nedá říct, že by bylo dítě hyperaktivní, prostě je to šikovný a živější miminko. Nedělala bych si z toho hlavu a byla bych ráda, že to neni lenoch :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka