Co k 15.narozeninám pro neteř?

11.08.2009

Ahoj,holky pomůžete mi.Manželova neteř bude mít příští měsíc narozeniny 15let.a nevím co jí koupit. :-(

Ahoj Marcelko,
mě samotné je 15, tak Ti zkusím něco navrhnout ;) .

Víš, já myslím, že máš dvě možnosti, pokud jí chceš opravdu potěšit.
Buď jí dát nějaké korunky a nebo se rovnou zeptat oslavenkyně, co by si přála.
Znám to od sebe - nejhorší je když dostaneš něco, co tě otráví a co tě nezajímá.
Jestli jí chceš opravdu překvapit, tak se jí zeptej, protože si myslím, že v patnácti už nám překvapení nic moc neříkají - naopak, vše chceme vědět.

Dám Ti příklad z vlastní zkušenosti.
K patnáctinám jsem si přála nějakou knihu.
Nejlíp něco o porodní asistenci nebo nějakou, kterou bych si vybrala.
Největší radost by mi tak udělala samotná knížka nebo poukázka do knihkupectví.
Nikdo se mě na nic neptal a tak :n: , když jsem 2O. ledna otevřela igelitovou tašku, v níchž byl dárek k mým narozeninám, byla jsem už předem zklamaná.
Dostala jsem webkameru!!
Já vím, měla bych za ní být asi vděčná, však jsem, ale kdyby se mě někdo zeptal, mohli ušetřít peníze a udělat mi opravdovou radost.
Ted se mi "válí" v šuplíku i s instalačním cédéčkem a já nemám co číst..

In reply to by Gabriela Wehle

Ahoj Gábi,
ono upřímně - mezi vrstevníky s tímhle moc nezapadnu :n: , ale co, čtení je moje velká láska :h: .
A u té kamery bych měla pocit, že mi narušuje soukromí.
I když je vypnutá, ale nasměrovaná na mou hlavu, tak mi to vadí. Jsem divná, viď ?
Já čtu většinu knížek několikrát, protože vlastně pokaždé, když si tu danou knihu čtu, o ní přemýšlím zase jinak a to je naprosto úžasný. Navíc je bezvadný, že si obsah té knížky můžu pedstavit jak chci a není to dáno filmovými dekoratéry.
Jinak, předevčírem jsem dočetla knihu o mém oblíbeném herci - Janu Šťastným ( kdybyste si ho, kočky, nemohly vybavit, tak hraje v Ordinaci v Růžové zahradě 2 primáře chirurgie, Fryntu ;) ) a měla jsem z toho dobrej pocit, protože mi ho to vlastně přiblížilo. Teď už ho "znám" i jako obyčejného člověka a né jen jako mediálně známou osobnost. Navíc tento herec je i v reálném životě moc fajn. Několikrát jsem ho potkala a ani jsem nemusela nic říkat, hned se usmál a já měla hežčí den :c: . Dokonce se se mnou i vyfotil, ale byla jsme tak nervozní, že jsem udělala "psí tlamu" a vypadám tam fakt šíleně :s: .
A co vy, holky, máte něco rozečtěného ?
Která kniha se vám nejvíce líbila ?

In reply to by boule12

Nestačím se divit. Rozhodně máš tolik uvědomělých názorů, že by ti mohli závidět leckteří dospělí :s: . Překvapila si mě, vážně moc. Miluju spoustu knih, ale jestli si hodně přemýšlivá, zajímavé knihy jsou od Orwela, Ind, který předpověděl totalitu, úplně dokonale, přestože byl rok 1936, tím rokem si nejsem jistá. Má ale i spoustu odpůrců, kteří se v jeho díle rejpou a píšou třeba díla: Co Orwelovi nevyšlo... Úžasný je Egypťan Sinuhet a pak miluju knihu, kterou napsal můj dědeček: Cizinec na Zemi. Psal o svém pobytu v lágru z pohledu tehdejšího kazatele. Kdyby tě ta tématika bavila, pošlu ti jí naskenovanou. Není to vyloženě obsáhlé dílo, ale hodně k zamyšlení, děda byl filozof. Tak dej vědět. :a:

In reply to by Gabriela Wehle

:) Děkuju :k: .
A to je právě důvod, proč si nemám co říct se svými "ročníky".
Působím na ně hned jako šprt, přitom to není vůbec pravda :n: .
Některým dospělým na mě vadí, že mám svůj vlastní názor.Což opravdu nechápu, protože nárok na něj má každý.
To je hezký.. můj děda taky píše. Začalo to kronikou vesničky, ve které s babi už od nepaměti žijí, pak přidal povídky a články.Miluju to jeho krásný písmo - dodnes totiž píše tuží a perem a opravdu krásně.
(Já se stydím :{~{: , protože jsem psací písmo nepoužila snad od čtvrté třídy. Zvykla jsem si psát tiskacím a zvyk, jak se praví, je železná košile.)
Ten človíček se jmenoval Orwel ? Díky moc, já už se delší dobu každého ptám. Jak bylo nedávno to magický datum a jak se všude straší, že má být v roce 2012 konec světa, tak nad tím začínám přemýšlet, ale zcela tomu nevěřím. Zneklidňuje mě totiž fakt, že bych zemřela jako bezdětná :\\: a k tomu bez maturity.
Já si zrovna přepisuju do počítače úvodní dvě stránky jedné úžasné anglické knihy. Dnes mi jí půjčila, nebo darovala kamarádka, ale ješli šlo o dar nebo půjčku z Američanů nedostanete :s: .
Takže si to přepíšu.
Pomáhám té dotyčné s češtinou a ona mě s angličtinou, protože, co si budeme nalhávat, jsem víc jak měsíc bez školy a už to na sobě cítím :jawdrop: .
Ztrácím smysl pro psaní, takže jakmile si byť jen naškrábu na kousek papíru drobnou poznámku, vypadá to jak zoufalá zpráva od analfabeta.
Ta knížka se jmenuje " SECURE IN AN INSECURE WORLD " ( dle mě - Zabezpečení/ Zajištění v nezabezpečeném/nezajištěném světě :#o: ) s podnadpisem Finding the Love of Your Life (Hledání lásky svého života).
Až jí dočtu, dám Ti určitě vědět ;) , ale musím říct, že vypadá moc dobře :one: .
Jinak já mam takový zvyk nebo spíš zlozvyk, ale pro mě je to relax, brát si knížky na záchod. Teď bych se měla hanbou propadat, protože to někdo může brát jako barbarství, ale to bych tak nebrala. A víš,Gábi, co je na tom to nejlepší ? Že já na záchod už nechodím, protože tam něco opravdu "potřebuju" :s: , já tam chodím číst :w: . V momentě kdy za sebou zaklapnu zamykací páčku, usednu na trůn, tak jsem jako v ráji a už vnímám jen to, jak mi listy papíru šustí mezi prsty :$}: .Náádhera! :h:
Jejda, nějak jsem se rozpovídala :C]]: . Dobrou noc :a:

In reply to by boule12

To je moc krásný. Moje mamča, když byla mladá, či malá (kdyby to četla), se schovávala pod deku s baterkou, když babička vyhlásila večerku :00: . Měla sparťanskou výchovu, tak si holt kazila očka :*8*: , ale zůstali zdravá a krásná :s: . O té knížce dej vědět. Jóóó a na tom záchodě hlavně neseď s vystrčenym zadečkem, měla bys hem..., seď oblečená na zavřenym prkýnku :C]]:

In reply to by Gabriela Wehle

To je boží :c: . Já to dřív dělala taky, ale pak jsem měla problémy s očima a tedka mám už skoro tři roky brýle, takže už by to nešlo :n: . Ale je pravda, že ponocuju a čtu.
Díky moc za radu :k: ... je pravda, že tam někdy jdu a tak se zaberu do tý knížky, že už ani nevím, proč jsem tam šla :s: :s:

co tak nějakou bižuterii?.. pokud se teda parádí.. mezi holkama to ted letí.. možná by nebyla špatná ani poukázka na kosmetiku, kde by jí doporučila kremy pro mladou plet a řekla jak se o plet starat..

No já si myslím, že v tomhle věku ocení finanční hotovost. Bych jí dala nějakou kočoládu a pod obal dala bankovku, nebo kytku a na ni navázat v roličkách stokoruny, př. 5 nebo tak nějak

Těžké radit, když jí neznám. Ráda ale vymýšlím dárečky. Třeba plátno na malování nebo prodávají hmotu s drátem na krk a může si sama vyrobit šperk, lístky do kina pro dva, knížku, kredit, vůni, něco z gratulantu...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka