KLMM - jak vám žvatlají dětičky?

07.08.2009

Ahojky lednovky, jak vám žvatlají dětičky? Naty pořád "mluví" jak tazmánský čertík Taz z pohádek, takovou japonštinu a na konci prskne, žádný slabiky a tak.... snažím se jí zpívat (ale nevím, jestli jí to spíš nedemotivuje, na gymplu jsem radši chodila na kreslení, abych nepohoršovala svým zpěvem), povídat pohádky, vyprávět, co vidí a tak....

Kliknutím vložíte smajlíky:

brzo na nejake velke povidani a nejak byste od nich chteli moc ne :s: :n: .Mala teda s umyslem nerika nic,jen nejake heee,chiii,aguu,agii,geeee,jeee spis jeci a vyska,ale neco jako povidani,ani nahodou a ani to tak brzo necekam,nato maji jeste dost casu :a:

In reply to by krevetka

ahojky krevetko, já taky nemyslela s úmyslem :) I když v nějaké debatě jsem psala - kolegyňka mi říkala, že u ní byla maminka s 6 měsíců starým dítětem a to už chodilo a mluvilo... No nic takového nechci, ale lednovky tady psaly, jak jim dětičky povídají slabik, tak mě jen zajímalo, jak to teda je :)

In reply to by ivca.konik

hele moje babi treba tomu jak mala vyska povida taky ze mala povida,a to kdyz ji postavim,ze hybe nohama,tak rika ze chodi a takhle to taky vyklada,ale je to mysleno obrazne,tak jestli to taky nemyslela obrazne,i kdyz pulrocni dite uz jsem taky videla osobne chodit :n:

Ahoj Ivuško, tak náš dva týdny mele TATA TATA, pak ještě umí dede dede, no je úžasnej....něco jako baba tam taky je, ale máma ne. Ale nevadí....je to kouzelný....

In reply to by ivca.konik

To jo, Ivi, přitom mi MAMA přijde lehčí....ale ono to přijde!!
Naše bábrle mi tlačila tuhle do hlavy-hlavně ho neuč MÁMA, to je hnusný(nechápala jsem), prý musíš ho učit MAMI....no, tak jsem se jen tak pro sebe ušklíbla....co třeba ho rovnou učit maminka??? To by byla babča asi spokojená. No nic, úcta ke stáří nedovolí protestovat...

Ahoj Ivčo, tak náš malej toho napovídá přes den dost a dost!!!! Spíš je to ale takové neutrální hulákání jako Uáááááááá nebo Agůůůůůůů. Taky dělá jeden moc hezký zvuk při papání - to vždycky když dostane lžičku s něčím do pusinky, tak z něj vyjde něco jako haaaammmmm... Je to srandovní, ale aby říkal nějaké konkrétní slabiky, tak to ani náhodou. Ale my jsme z toho jeho hulákání stejně na větvi. Posledních pár dní jsem mu začala klepat na pusinku dlaní a děláme indiána - to se mu stranšně líbí a vždy přidá na intenzitě hlasu. Jak se jinak máte? My pořád tak dvakrát denně kojíme, i když to je spíš asi jen tak na zahnání žízně - žádný zázrak, ale ovoce a zeleninku baští jak o život. Je to hrozný jedlík a strašně mu chutná. Ráno máme mlíčko, pak ovocnou přesnídávku a k obědu zeleninku s masíčkem. Odpoledne někdy jogurtík, když nestačí kojení. Vždycky když dojí, tak se dožaduje dalšího přísunu. Asi nás sní - jako Otesánek... Tak se měj krásně a dej vědět, jak jste na tom vy... Pa

In reply to by Johanka 2

Ahojky Johanko, dlouho jsem tě tu neviděla..... Naty taky huláká, dneska řekla mama, dvakrát, tak ěm to trošku zahřálo, se přiznám, i když vím, že to teda není cíleně :) Indiána děláme taky, ale musím jí to ukázat a pak jí půl hodinky plácat na pusinku. Včera se naučila dělat na povel paci paci a te´d to pořád hrdě předvádí.... s jídlem jsme na štíru, prakticky jen na mlíčku, rostou jí zoubky a na lžičce nic nechce... To jste šikuldové, že to máte takhle zmáknutý..

Hannelinka je povídavá kdy si něco tlačí do pusinky nebo když je kolem ní víc lidí, teď mi spíš začala křičet, když se nudí, chce se jí spát nebo se jí něco nelíbí, tak normálně ječí jak na lesi. :D Tomu se ani vískání nedá říkat. :D Slabiky - no nevím, teď vede takové gchhh, ale už si občas tak "povídá" jakoby se se snažila mluvit. Jinak u nás to bude asi s tím mluvením složitější, protože jsme dvojjazyčná domácnost. No jsem na to sama zvědavá jak si to v té hlavince přebere. Ale myslím, že už teď rozeznává, když se na ni mluví česky a kdy maďarsky.

____________________________________
KLMM - Klub lednových maminek a miminek
Fotky naší Hannelinky: http://picasaweb.google.com/a.valentova07/

In reply to by Leian

Ahojky Andrej, koukala jsem na fotky a Hannelka je kouzelná. To máte docela složitý s těma dvěma jazyky, ale zase se jí to neztratí, dětičky mají na tohle talent... Předvádí se, co? Naty většinou když je kolem víc lidí, tak se hodinu rozkoukává, pak se předvede a pak už je unavená a protivná :)

Ahojky Ivi, tak u nás to je hlavně výskání na celý barák v radosti, vrčení při vztekání nebo když se na něco soustředí- to se můžem vždycky uchlámat jak si tam mručí grrrr grrr a snaží se něco narvat do pusy, no a když má hlad, tak mi většinou mlátí hlavou do ramena a říká ua ua ua :$$: Jinak pořád něco žvatlá, ale já z toho zatím nic moc žádné slabiky neidentifikuju. Když čteme pohádky s Tinkou, tak ona se u toho tak důležitě tváří, jako by rozumněla a pak mi knížku sebere a strčí si ji do pusy... Zpěv a ukolíbavky moc v mém podání taky nezabíraj, jen jednou, když byla Viky unavená a přetažená a nemohla zabrat, tak řvala v kočáře jak tur a nic nepomáhalo, tak jsem jela s tím kočárem loukou a tak jsem zpívala, teda řvala víc než ona a ono to kupodivu zabralo. Ale to opravdu nemůžu nazvat zpěvem... Jestli tam poblíž byli ňáký lidi, tak si asi mysleli, že jsem utekla někde z ústavu :D

In reply to by rumiska

Ahojky rumisko, Naty když má hladík, tak začne tak divně funět a jakoby hledat prso, jak už to dělala od malička :s: a s tím zpíváním . no jsme na tom stejně :) To je Vikinka dobrá, že už rozumí pohádkám a podle toho, co píšeš, je dolova "žere" :C]]:

ahojky ivco tak Kristian zvatla neco jako HEŮŮŮŮA ,hodne zvatla tim zpusobem ze si udela par bublin u pusy a pak do nich jakoby fouka a,,mluvi,, :C]]: ale co mu jde hezky to je vztekani,na jednicku :one: :#~:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky žanett, tak to je šikulka, to je jak kdyby si stěžovala - ajajajaj :)

Dnes má Nelinka 7 měsíců, jinak co my žvatláme tak to ti neřeknu nějak tomu není rozumět, a to stále na ni mluvím vše ji ukazuji a nic, no takže naše mluvenííí vypadá asi takto: agííííííí, hůůůůůůůůůůů, chíí, a když si něco prohlíží tak je vážná a začne jako by vrčet ( já to zkoušela s ní, no mě pochvilku bolelo v krku jako kdybych hulila 40denně a do toho pila alkohol,)něco jako ham takže asi am ( když otvírá pusinku na papu tak říkám á ham a ona am) no a pak na mě ječíí, vříská, Tak to je naše Nelinka v 7 měsících :girl:

mě přijde, že ve 3 měsících toho nakecal víc než teď. Teď buď víská, že mě z toho fakt až někdy bolí hlava. Občas se podaří mamam, ne. Když má dudel, tak říka KOJKOJ, to jsem říkávala i já a moji sourozenci. Proto říkáme dudlu taky "kojka", vzniklo to právě z toho :s: :a:

tak to mi jak kdy někdy žvatlá slabiky hlavně baba se ji teď líbí a jindy evidentně křičí a slabiky v tom žádný nejsou...hlavně aby už s ní někdo vylezl z postele...myslím že děláš maximum pro rozvoj řeči...dej jí čas. jednou rano vstanete a to budeš koukat...oni si t v hlavě ukládaj ty informace, pak se jim to přes noc uleží a pak to spustí :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka