Holky - musím se vypsat- znáte to taky - o vás,ale bez vás!!!

09.08.2009

Ahojky,přeji krásnou neděli.Holky mám potřebu se vypsat.A nevím zda to dočtete až do konce.Když jsem zjistila,že jsem těhotná tak jsme to řekli našit a jeho rodičům.A chtěla jsem aby se to nikomu neříkalo dokud nebudu mít nějakou jistotu,že to nedopadne jako před tím.Tak úderem kontroly co jsem si byla jistá,že to jde tím správným směrem jsem povolila to říci.Manžel to dodržel.Proč to píšu.Včera jsme byli na oslavě narozenin.A tchýně,že to tam řekneme - jako mé švagrové a tomu jejímu a dětem.A já říkám stejně to vědí.Tak jim to řekla a než to dořekla tak jsem na švagrové viděla,že to ví.je pravda,že jediná ta manželova neteř to nevěděla té je 14.let.A žádná reakce ani od jednoho.Což mé hormónky trochu naštvalo a v noci jsem kvůli tomu brečela :§) :§) :§) .Já říkám,že mé těhotenství bylo veřejným tajemnstvím.Že to každý věděl,ale neřekl to.O mne,ale beze mne.
Tak snad jste to dočetly až do konce.

Ahoj, věřim jak ti muselo být. Já mám rozvedené rodiče, a když jsem to řekla mé mámě tak byla nadšená, její první vnouče. A můj otec - je mu jsem řekla že jsem těhotná, že bude dědeček a on, na mě pouze tak díval, a řikal "Hm, myslíš že je to dobré?" A to bylo vše, žádný emoce nic, on má ještě druhou ženu, a ta chtěla dítě, ale jí to nešlo, tak když se to dozvěděla,pouze na mě zahlížela, jaktože já mohu mít dítě a ona ne. Jinak teď plánujem svatbu, a vlastní táta mi dělá hrozný naschvály. A jinak přítelova rodina vše přijala v naprosté pohodě. A moje babička, když jsem jí řekla že plánujem mimi, tak mi řekla že potratim, že jsem hubená. Takže taky nic pozitivního.

Ahojky, celkem Tě chápu.. také mám tchýni v baráku, než jsem otěhotněla, myslela jsem si, že mám tchýni moc fajn...Ale když jsme jí to s partnerem oznámili, jen tak překvapeně pozvedla obočí a tak nějak jako pogratulovala a jen se zajímala, zda jako bude v pořádku, když beru léky. Což bych pochopila, ale ten vyděšený výraz plný překvapení, které nebylo dle jejích představ... Bylo na ní vidět, že radostí neskáče... To švagr ani nepogratuloval... Jem se zděsil... Jak se to slučuje s mými léky. Tak když jsem ho ubezpečila tak jako mne lékaři, že mimi je úplně v pohodě a tyto léky na něj nemohou mít vliv, přestal mě děsit vším možným a už se o tom nebavil.. Ani jednou nepogratuloval, ani se neusmál, NIC.. Jak říkám, když jsme mu to oznámili, tvářil se, jak kdybychom mu ucpali záchod.. To má rodina byla v pohodě...Všichni zavýskali a jen se zeptali, co mimi a léky? Je to ok? Když jsem řekla, že jo, dál se neptali a jen pořád, co potřebuju, jak se cítím... Jenže s mou rodinou nežijem.. A teď mi tchýně radí, jak neám mít dítě v ohrádce na zahradě, že se na něj bude prášit, ale jenom v kočáru (co, až v něm nebude chtít jen ležet,ale hrát si???) a že jen na cestu z porodnice a třeba dohromady 5, 6 cest autem za půl roku je autosedačka blbost, že malé můžu mít na klíně... Taky až budeme přestavovat, tak kde budeme mít manželskou postel!!! :jawdrop: Joooo, je to taky děsně příjemný. :s: No a tento týden mi oznámila, že jsem otěhotněla moc brzo a vlítli jsme do toho po hlavě bez rozmyslu... To také potěší, evidentně nechtěla vnouče či co... Partner ji stále omlouvá tím, že je to prý strašnej pragmatik a neuvědomuje si kolikrát, co řekne, myslí na vše jen v té realistické a pramatické rovině, navíc vychovala 3 kluky a manžel jí moc nepomáhal, tak musela být generál. Ale to přece neznamená, že mi bude řídit život..!!! No jo, hold mi nezbývá, než doufat, že se nám jednou podaří odstěhovat se někam za Prahu jen do svého baráku...což se také neobejde bez rad a s prominutím keců, asi počítá s tím, že spolu zestárnem...ale já chci žít SVŮJ život a ne po jejím, ještě když na mne kouká a udílí rady, jak zvládat těhu emoce, co dělat, nedělat a zprvu se tvářila jak když jsme jí opařili kafem..

... já to taky nechtěla nikomu na začátku říkat - jen rodičům a tchýni, ale i když jsem si výslovně přála, aby to zůstalo zatím jen mezi námi - všichni zúčastnění (vč. manžela) to roztroubili kde se dalo :) Nejvíc samozřejmě tchýně - klasika... Museli jsem jí trochu hned na začátku usměrnit, protože mě pořád chodila objímat a oblíbávat a dělala na mě cukrblíky a manžela (resp. jejího syna) pořád vychvalovala jaký je šikula a king - a no tohle divadélko já prostě nejsem. Tak teď pro jistotu zahájila druhý extrém - nezajímá se vtéměř vůbec (a to spolu bydlíme v jednom domě). Nezeptá se mě, jak mi je, jestli něco nepotřbuji (když vidí, že je mi blbě a jde např. nakoupit nebo do lékárny či na poštu). Když jí řeknu, že mi je špatně a že jsem teď zvracela, tak se mě zeptá jestli si s ní dám cigaretu (přitom jsem logicky přestala už kouřit a hrozně mi to smrdí). No takže si to tak neber - reakce blízkého okolí hsou fakt někdy hodně divné :)

jo jo to taky znam,akorat u nas z toho meli vsichni radost,ze se nam to po 5letech povedlo,taky sme chteli aby se to zatim nerozkriklo,ale bohuzel,akorat segra ze je to dobry vtip,
a pristi tehu?uz to nikomu nerekneme dokud to nepujde videt,tahle zkusenost nam stacila
preji hezke tehulkovani :a:

Nám podobný zážitek takže vím jak se cítíš. Když jsem na vánoce řekly že jsem těhotná a ukázala jsem fotku z ultrazvuku tchánovcům a švagrový. Tak seděly na sedačce čuměly a nic neřekly za 5 minut se tchán zeptal manžela jaký si má koupit gumy na auto. :jawdrop: Byla jsem z toho na mrtvici. Strašně mě to vzalo. Bydlíme v jednom baráku a tchýně se celý těhu ani nezeptala jak se mám. Ani nevěděla jak se bude mimi jmenovat. Nezajímalo jí to. :#o: Už dva měsíce malýho neviděla.

In reply to by Marcelka01

jak to měli, co cítili, ale u malého radost neměli :s: no jo, bylo mi 18 a chlupatému 23. Teď malého zbožňují... třeba prostě jen neumí říct, že jsou rádi... nevím. Každopádně bydlí s nimi švára se dvěma dětma, takže kolem sebe mají dětí pořád dost, to taky asi dělá hodně.

Tak my to tchyni řekli v 6 týdnu a ona na to co stím budem dělat,jsme na ní koukali jak na zjevení a pak se to řeklo jedný švagrový co už má roční dítko a ona taky co stím budem dělat. Ale tchyni se to pak rozleželo v hlavě a moc se těší,hlavně je ráda že to bude holčička a nakupuje o sto šest :-) ale švagrová ta snámi nemluví a na víc nás pomlouvá,jaký sme socky bez peněz a že si furt půjčujem peníze.Přitom ten můj jezdí kamionem a na nedostatek si nemůžem stěžovat :-)Ona jen prostě žárlí že nebude díky jejímu prckovi už středem pozornosti. No a druhá švagrová :-) Moje rodina my na to řekla že tři děti nezvládnu,mám už dvě děti 10 a 5 ale já nemám strach,děti mám rozumný a hodný. Ted už je má rodina s tím smířená a vše je ok :-)

moje tchýně to rozkecala uplně všude kde se dal a dokonce hned chtěla kupovat kořárek,ale když zjistila kolik stojí ak jí to přešlo :s: Jinak sem se se ní chytla,kvuli tomu že až bude ´druhý mimi tak naše 2letá holčička už bude spát ve svém pokojíku aby jí prcek v noci nerušil,no ta byla z toho uplně hotová že by sme měli spát všichni pohromadě,tak sem jí řekla že at se nestará že nejsme opičky :s: moje tchýně je hroznej organizátor a nejradči by chtěla aby bylo všechno podle ní.no nic papa :a:

Ahoj,
tak přesně tenhle problém jsme řešili i mi. Nakonec jsme to udělali tak, že jsme to oznámili rodině až ve 12.týdnu. Sice se netvářili moc nadšeně, že jsme to tajili, ale zvládli to. Mám mamku i tchýni a ani jedna by to nevydržela nikomu neříct. A to potom jde jako lavina a najednou to ví úplně každý. Už na to nemysli a opatruj se potřebujete to oba.
Na kašel jitrocelový sirup. Skoro nic totiž v těhu není.
Hezký den Pa Pa

Ahoj, z toho si nic nedělej. Bohužel někdo je už takovej a řekne to dál i když slíbí že to neřekne :( . Tak u nás to bylo podobně. :( Moje tenkrát nastávající tchýně to vykecala celé vesnici uz v 8tt. :n: A to slíbila že to nikomu neřekne. Chtěli sme jen aby se těšili s náma i když už 2 vnoučátka mají. Pak jsem bohužel potratila v 10tt :\\: . Samozřejmě tu vesnici neobešla podruhé a neřekla co se stalo. A tak všichni měli narážky na mimčo,.... Teď když jsem otěhotněla, tak sme jim to neřekli do 20tt. Moji rodiče to věděli vždy od začátku ;) , no ani jednou to nikomu neřekli a těšili se s náma ;) .

neboj,nejsi v tom sama, já jsem teprve v osmém týdnu a taky ještě nechci, aby to všichni věděli, jenže okolí to vidí holt jinak, moc mě štvě, že si neuvědomují, že je to naše rozhodnutí a naše věc, že si nepřejeme, aby se to zatím říkalo. Ale už jsem se zařekla, že se nebudu rozčilovat, nemá to cenu. A ty si s toho taky nic nedělej ;)

In reply to by Marcelka01

my jsme také o jedno mimi přišli a o to víc se teď bojíme a taky jsme to chtěli tajit,ale holt neutajilli. I v práci už se o tom šušká, jelikož marodím kůli špinění,ale tam se pořád snažim zatloukat. Taky nevim,, co je jim do toho!!!! Ale lidi jsou holt takový.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka