??????????

07.08.2009

ahoj holky.... chci se zeptat, prosim od kdy mate doma postylku?dneska mi jedna nejmenovana mlada pani rekla, ze to nosi hroznou smulu mit nachystane veci pro dite nez se narodi. jako postylka, ohradka, prebalovaci pult atd. co ja znam je jen o kocarku, ale tohle mi prijde uplne stupidni, nebo to taky jako nosi smulu? diky

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj a řekla ti ta paní kdo to za nás všechno přichystá ? Já bych to nikomu nesvěřila no a taky nemám nikoho kdo byto přichystal, takže na pověry prdim co se má stát to se stane a miminku tahle určitě neuškodim. Kdyby se mělo řídit všechno podle pověr tak sedim doma na zadku a nehdojdu si ani do obchodu. Zatim ahoj těhulky p.s. já si postýlku dovezu na konci týdne , oblečky už mám v komodě vyprané a vyžehlené a kočárek ten dojde do dvou týdnů takže už mám stres jen z porodu.

Ještě se stresovat pověrama? :n: Tomu fakt nevěř. Každej kdo to tvrdí, tak si koleduje.. :one:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

holky ja vim, ona me asi chtela jenom nasrat... je uplna krava, ja na povery taky neverim, ale tohle jsem slysela poprve. o kocarku je to zname, tak jsem jenom chtela vedet jestli jste to slyseli.... diky

In reply to by Miluse Krausova

ja mam doma postylku zhruba od 4 mesice postavili jsme ji v 6 mesici a ted ji zacnu davat do kupy,veci pro malou uz mam taky v komode vyprane vyzejlene... ..je fakt ze pokud se ma neco stat tak se to stane ...u nas je v rodine povercivej dedecek a proto jeste nemame kocarek ptz on nam ho bude kupovat..tak si myslim ze je asi zbytecne neco resit ptz by ti to delalo akorat starosti navic a to pro tebe neni dobryyy ani pro mimco

Že tyto pověry jsem respektovala jen z toho důvodu, abych doma měla klid. Máme doma babinec, babička, ségra a mamka a všichni říkaly, že at to doma nemám. Ale stejně tomu nevěřím. Ségra měla problémy, rodila hooodně předčasně a doma nic neměla. Jsou to blbosti, kt. respektuji jen proto, abych měla klid. Pak by se mě ptala i tchýně a mě nebaví pořád něco obhajovat.

Prosím tě, logicky, kdybys měla všechno pořizovat až při narození dítěte, resp.po narození, tak se z toho zblázníš!!! Je potřeba to mít vybrané a nachystané předem. Neříkám už půl roku dopředu, ale tak ten měsíc před narozením si už tu postýlku a komodu nachystat, já jsem to měla taky tak a nic se nestalo. Pravda ovšem je, že kočárek jsme měli od září (rodila jsem v prosinci 08) schovaný u tchýně, ale ten jsme kupovali tak brzo, protože jsme nechtěli, aby nám ho vyprodali ;) Abychom pak narychlo nemuseli vybírat nějaký jiný, když už se nám ten náš tak líbil. Jinak jsem věcičky kupovala průběžně od toho 20.tt, protože jinak je to za všechno dohromady děsná pálka. A zařizuj to, když už máš dítě doma, kojíš a vůbec... to jsou úplně jiné věci na starosti než teprve řešit kočár, postýlku, komodu apod. Takže na řeči té nejmenované paní bych se v tomto případě zvysoka vykvajzla.
:a:

Ahojky myslim ze ta nejmenovana pani je dost na hlavu......a kam asi ty hadriky,plinky a kosmetiku mas dat??do sklepa?? nebo k sousedce?? ja doma mela uplne vse...jen kocarek jsem mela po celou dobu u rodicu ve sklepe.....jo a postylku a prebalovaci pult jsem sestavila asi mesic pred porodem.............i kdyz neco na tom mozna bude...........po porodu jsem s malou hned v zapeti skoncila na jipce...a dvanacty den nas pustili domu........ :00: :'zz):

pověra je jen co vím o kočárku,ale jak to udělat,když čekáš další mimčo a vše už doma máš? :s: dilema,co maminky

Já myslím že už vše nachystej.Moje nevlastní mamina va středu nečekaně porodila už v 35.týdnu a dnes jsem byla za ní a je celkem neštastná že nemá nic nachystané.Dokonce i oblečení na cestu s porodnice jí musím pro mimiska nachystat a vybrat já.Takže nedej na pověry a vše si hezky v klídku nachystej a pak jen užívej pár posledních dní s bříškem :||):

postýlka a kočárek nám doma stojí od konce června, od konce července i přebalovák, mám vypráno, vyžehleno, a malá se má čile k světu. Ohrádku budeme teda kupovat až později, ale jinak to máme doma už všechno. Ono taky vozit to od nás na druhý konec ČR, nebo do Polska a pak zas zpátky by asi bylo o ničem, ale fakt na to nedej. A navíc, lépe dřív než na poslední chvíli. :a:

Tak to je fakt ujety, vubec na tyhle povery neverim, postylku mame postavenou od 24 tydne, prebalovak mam taky uz pres mesic, ted jsem 34+1 podle me kdyz se ma neco pokazit, tak to stejne neovlivnis, tyhle nazory me vzdycky pobavi, tak pa :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

urcite neeeee, cernou kocku mam 6 let doma. tohle jsem nikdy neslysela tak proto jsem se ptala, jestli to znate vy.... diky paaa

jsou to hlouposti i s tim kocarkem. ja zatim nic nemam nachystane nemam, ale jenom proto aby mi to tu navadilo a neprasilo se nato, kdyz to nikto nepouziva. budeme sestavovat max tyden pred porodem, nebo to maza vse sestavi az budu v porodnici, samozrejme podle predem danych instukci :-D. zatim to mame vse ve sklade u nej v praci, tady nemame tolik mista.

můj chlap skládal potýlku až jsem byla v porodnici (doma jsme ji měli asi někdy od 24tt) ale ne kvůli nějaké pověře, ale protože jsme ji do té doby z důvodu rekonstrukce bytu neměli kde mít a byly by stejně akorát zaprášená... jinak si myslím, že tohle jsou nesmyslné pověry i co se kočárků týká...

já myslím, že je to všechno kravina, já neměla doma vůbec nic a o mimíska jsme stejně přišli v půli těhu :spid:

Taky to znám jen s kočárkem...už vidím ty tatínky jak to po asistenci u porodu a oslavě tahají ze sklepa a rozestavují na poslední chvíli před naším příjezdem.

Ahojky, já to slyšela taky jenom o kočárku. Postýlku jsme složili tento týden. Dnes začínám 33tt. pa pa :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky