Otcovství

02.01.2008

Holky, jak je to s tím papírem otcovství, když nejsme ještě manželé? Kdy se podepisuje? A ještě, jak je v těhotenské průkazce krevní skupina otce, tak to bude muset jít taky někam na krev?

zajdeš na matriku s OP a rodným listem (tvůj i přítele) a tam to jen podčrknete.. a ten papír co dostaneš si vemeš do porodnice..

Pokud nejste svoji tak před narozením miminka zajděte na matriku, kde uznáte otcovství dosud nenarozenému miminku. Musíš mít rodný list svůj i přítelův i OP a hlavně už se závazně hlásí jména i pro kluka i pro holčičku. My už to máme za sebou. Nic jsme neplatili. Dělá se to pro to, aby miminko pak už přímo v rodném listě mělo příjméní po otci, jinak by mělo tvoje.

In reply to by LucindaZ

Me rikala ze to neni dulezite..ze to se dela az v porodnici...Ze je dulezite to prijmeni ..smao ze musis mit na kluka i holku...nikdy to neni na sto pro co to bude..takze je to takhle vymysliney ze musite mit obe ikdyz vite co to bude...Vem si kdyby jsi sla v 15tydnu uznat otcovstvi a hned bys uz musela vybalit krestni jmena..my jsme se na jmenech dohadovali asi a do 8mesice nez jsme se schodli na jmenech...

In reply to by Kikatka

Jo je to jasné, že pro obě děti, mě to spíše zarazilo, že na té matrice už chtěli i ty křestní, ale pokud není závazné a může se to měnit tak je to vpoho. My už jsme sice rozhodnutí snad už nic měnit nebudem :-)))

Kvůli otcovství zajdete na matriku buď teď nebo až po porodu, ale asi bych to udělala před, pokud to není nějaký problém:)) taky tam budu muset:)) skupina otce není tak důležité, jde hlavně o tvojí a jaký máš RH faktor!

na krev partner chodi pouze v pripade, kdyz mas negativni Rh faktor....pokud mas pozitivni, tak neni potreba, aby tam chodil...

Ahojky na krev jit nemusi..Jinak zajdete si na matriku co nejdrive neodkladejte to..Musite mit sebou oba rodne listy originaly a obcanku..to je vse nic vic nepotrebujes..Ja jsem si to byla zaridit dnes a jsem ve 37tydnu a jen proto ze ten muj zjistil ze nema rodny list a musel si udelat duplikat ..a byly svatky pak a na matriku jsme se nemohli dostat az dnes ale pani rikala ze se to nema odkladat..

In reply to by roavane

Neboj,vemte rodné listy a občanky,řekneš datum porodu,jména a příjmení,on to podepíše,i ty,a jdete.Jo a měla bys zajít i k dětské,ale to asi víš.Rh faktor otce pouze pokud jsi ty negativn,aby se to hlídalo:)

In reply to by roavane

Už mi ta má odpověď třikrá spadla...takže:napřed si zjhisti,která je dobrá,pak k ní zajdi,aby měla "místo" a brala ještě miminka a ona za tebou stejně musí dojet hned po porodu,aby mimi prohlédla a poradila ti a tak.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka