Ztracim mleko??

07.08.2009

Maminky prosim poradte.Mame problemek s kojenim.Zitra je male 6nedel a zatim jen kojime.Ale,poslednich par dnu,kdyz si zmacknu prso,nikde zadna kapka po mleku!Mala,kdyz se prisaje,musi ze zacatku sat tak urputne,aby rozjela mleko.To pak cejtim v prsou neco jako pichani jehlickama a mleko se pak spusti,a to tak,ze ji tece vsude po brade.Mala je v tyhle fazi v klidu a je slyset,jak si spokojene polyka mlicko.
Po par minutach se ale zacne kroutit.Vzdy se odsaje od prsa a zase prisava.Prijde mi,ze je na suchu!Mlicko tece,ale neni tak huste a jsou to kapicky nebo mliko vylozene strika.Mala je ale nevrla,nervozni,tak ji vzdycky musim dat k druhemu prsu.Stejnej proces.
Maminky,ztracim mliko?Nebo je to normal a mliko se pomalu ustaluje?Prsa nalite nema,uz neodsavam.Jen vcera se mi zazrakem podarilo odsat 80ml mleka!Dnes bych neodsala ani kapku.

Kliknutím vložíte smajlíky:

přikládala bych prcka, kdykoli si řekne, navíc střídání prsou u kojení rozjíždí více laktaci, ale nemůžeš čekat zázraky hned, počítej tak 2 - 3 dny. A kojení v noci je taky supr, ne nadarmo se říká, co v noci odkojíš, to ráno, jako když najdeš. A hlavně klídek, psychika ovlivňuje, ani nevíš, jak. Tak držím palečky, aby vám kojení dělalo jen a jen samou radost.

já nejsem žádný odborník, ale myslím si, že mlíčko neztrácíš, to, že malá ze začátku hodně a rychle tahá, tím si spouští spoštěcí reflex, to je si myslím normální, a že se ti po čase u toho kroutí? To můžou být prdíky, mě to syn dělá také, nebo prostě nemá hlad a myslí si, že když je vzhůru, tak bude pořád u prsu, dám mu dudlala a je klid, nechám ho pořádně vyhládnout a pak pije krásně. Jinak jestli se ti prsa už nenalívají, snaž se uklidnit, celý den třeba proležet s miminkem na hrudi, zabalit se a být jen spolu, doporučuji pít meltu a kojící čaj, já mám dobrou zkušenost s Lerosem, a navíc mi přijde, že když se pořádně najím, tak se mi prsa více nalijí, takže pravidelně a pořádně jíst a samozřejmě i pít. Jinak supr stránky jsou www.kojeni.net, tam snad najdeš všechny odpovědi na otázky týkající se kojení. Jsou tam i videa, jak vypadá sání v první a druhé fázi, polohy u kojení, správné přisávání atd.. Moc mi tyto stránky pomohly. Snad pomůžou i tobě. Pa Jana

Já ti neporadím měla jsem stejný problém a malá řvala a řvala hlady. Kojily jsem plně pouze 3 týdny a od té doby jsme na Nutrilonu :§) Možná že má Janosefa pravdu stále jsme to zkoušeli a zkoušeli i při tom nutrilonu ale prostě jsme se nerozkojily. Nešlo mi to ani u mé první dcery před 10ti lety, nevím kde byla chyba.

malá mi to dělá také někdy jí stačí dát odříhnout a potom spokojeně pije dál.Mlíko neztrácíš buď potřebuje odříhnout nebo se jí líbí když to víc teče a nemusí tolik tahat a nebo jí to stačí ale chce dumlat to pak dám malé dudlík a je spokojená. :a: :$}: :C]]:

In reply to by Janosefa

Taky ji pak davam dudlana a vypada spokojene.Je to hlavne v noci,par minut pije a pak se zacne vztekat...dam dudana a sup s ni do postylky a mala v klidku usne.Hlady nerve,tak snad by to melo bejt OK.Pres den mi ale prijde,ze chce pit kazdou hodku,tak ji vzdycky nachvili prilozim...Mala pribejva.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky