Mám dotaz,prosím poraďte

06.08.2009

Holky ráda bych se vás zeptala,jak to máte s krevní skupinou.Já mám 0 negativní.Po prvnim porodu mi řekli,že mě budou při druhém těhotenství hlídat,ale pořád se nic neděje.Někde jsem se dočetla,že se ty krevní testy na protilátky musí udělat do 28.týdne.Dneska jsem se na to ptala svojí obvoďačky a ta mi řekla,že pokud nemá 0 i otec dítěte,že to neni třeba.Otec mé první dcery měl 0 pozitivní.A přítel má snad B.Vim,že 0 nemá.Tak nevim.Bojim se,aby se něco nezanedbalo.Poradíte prosím někdo?A krevní test na cukrovku se dělá všem,nebo ne?Na to mi ta má obvoďačka řekla,že pokud mám v pořádku moč,tak se ty krevní testy nedělají.Jsem z toho jelen.

Ahoj , já souhlasím s názorem Martiny pode mnou. Na ty protilátky má vliv jen rh faktor krve , na který by ti měli dělat testy na gyndě stejně tak jako na protilátky. U nás těhotných je krevní skupina matky a otce jedno , prostě se řeší jen Rh faktor. Vždyť to by pak bylo rizikový skoro každý těhotenství , nevím jak často se stane že oba rodiče mají stejnou krevní skupinu. Ale na ten Rh faktor opravdu pozor , takže křič a na gyndě se ptej ptej. I když možná budš vypadat jako přehnaně starostlivá , tak tobě to může být jedno , zdravé miminko za to určitě stojí.

kdyz mas rh- a partner rh+ tak by mohl byt problem,jinak nee,
a za tehu se berou protilatky 3x(dalo by se rict ze v kazdem trimestru) :a:

Ahoj,
záleží na tom, jaký RH faktor má manžel. Pokud negativní je to OK (protože máte oba stejný) Pokud pozitivní, tak může mít plod pozitivní nebo negativní Rh faktor. Pokud by miminko mělo pozitivní Rh faktor, tvé tělo by si vytvářelo proti plodu protilátky, proto se jejich hodnoty hlídá. Já jsem byla na odběru protilátek celkem 3x. Je to napsáno v průkazce. Mrkni na to, třeba ti krev na protilátky nabírali a ani o tom nevíš. Pokud tam máš negativní je to OK.
Testy na cuktovku se starším těhulkám dělají všem (cca nad 25 let), ale vždy záleží na Dr. Ostatním zase jak který lékař, některý všem některý jenom při podezření. I samotný průběh testování se liší Dr od Dr. Je potřeba si to pohlídat, pokud máš pochybnosti či nedůvěru v poskytovanou lékařskou péči.
J.

In reply to by pavluska1984

To ti ještě dr. nabere protilátky.. já jsem Rh+ a stejně mi je brala 2x, jak je to v průkazce předepsané, tak možná holkám co jsou Rh- že se to nabírá i častěji.. ono právě nemusí partner vůbec na krev - bud se ty protilátky vytvoří nebo ne, takže bud má krev mimi po tobě nebo ne, ale to se zjistí z tvé krve - protilátek, jeho netřeba. Tipuju že když se to nabírá víckrát za těhu, že se to ještě může vyvinout...

Nabírají se protilátky a z těch je jasné, zda je s tvým minus faktorem či skupinou problém (že plod má + nebo nějakou skupinu jinou než 0) a píchli by ti AntiD globulin a něco ještě. Jestli ti protilátky nevyšly - je to i v průkazce myslím, to se nabírá 2x za těhu, tak má plod zřejmě po tobě krev - stejnou, a pak není co řešit.
Cukrovka by se správně měla dělat všem (píše Pařízek) a zvlášt po 25.roce a zrovna v tvém týdnu, a nezávisí to na tom, jak vychází moč. Naopak tu často vyšla holkám těhucukrovka a moč mají ok. Ale je to dobré si tím projít, ať člověk má klid, že může jíst třeba hodně ovoce ted v tom horku a tak.. beru to jako pokrok medicíny a prevence komplikací.
A vůbec, proč se pořádně nezeptáš svoji dr? :)

In reply to by Kašíkus

Já se ptám,ale bohužel se mi nedostává odpovědi.Na ty protilátky už jsem se ptala snad stokrát a vždycky mi řekli,že když to bude potřeba,tak to udělají.Už si připadám,jak blázen.Pořád otravuju,ale něják to neni nic platný. :(

In reply to by HankaS

Máš tedy opravdu divnou péči... a v průkazce jak jsou krevní výsledky a kolonka protilátky - tam nic není napsané????? To snad není možný! Si stěžuj a nahlas.. a nebo přejdi. Zas taková sranda to není, kdyby mělo dítě jinou krev než ty, tak už proti němu děláš protilátky a ono z toho má hemolýzu - rozpad krvinek, takže určitě křič o péči nebo přejdi!

In reply to by Kašíkus

Kašíkus,moc děkuju. :) Akorát koukám do průkazky a u kolonky protilátky mám neg.Kéž by mi to ty doktoři vysvětlili,tak jako ty. :) Člověk se ptá,aby se něco nezanedbalo a je to nejspíš obtěžuje.Pořád jsem se ptala a oni mi ani přesto nepověděli,že mi to nabrali.Děkuju ti,jsi ZLATÍČKO. :+^*: :+^*: :+^*: :#~:

tak s tou 0 pokud jí nynější parner nemá, tak by mělo být vše v pořádku, zřejmě předpokládali že druhé dítě budeš mít s tim samím chlapem ;) , ale než obvodačky bych se teda ptala na gyndě, a testy na cukrovku se dělají většina holek na to teda chodí, jen nevim jak by ti to zjistili z moči, když ti rozbor dělají vlastně jen z toho papírku, a myslím že testy na cukr se dělají do 26 týdne, ale fakt myslim že než obvodačka by ti na to odpověděll gynekolog ke kterému chodí

In reply to by monika37

No počkat, naopak by bylo vše ok, kdyby byl partner taky 0, protože by détě nemohlo mít jinou skupinu než nula a tedy by nevznikaly protilátky a komplikace :) Ale je tu ještě otázka faktoru.. obojí se ale prokáže v náběru protilátek, co nám všem nabírají..

In reply to by Dančí

Teda vy jste se našli, co? :D Tím pádem miminko nemůže mít nic jiného než zas 0+ a tedy si nijak nevadíte a nemáš proč tvořit protilátky :) Není co řešit.

In reply to by Dančí

Určitě je to nej co se může nulce stát - najít si zas nulku :) tím je jasné jakou krev má dítě a njak matce nevadí, když mají stejnou, ani matka proti dítěti nemá proč tvořit protilátky, když jsou stejní. Naopak jakákoliv jiná krev by mohla vadit.

Ahoj,mozna ze je to to same jako u me,ja mam ale Anegativni a me ty protilatky hlidaji takze mi berou casteji krev..U prvniho mimi me telo vytvorilo protilatky proti miminku,u druheho to bylo dobre a ted je to zatim taky dobre.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka