poradna

02.01.2008

Tak jsem dnes byla zase v poradně. CS mám 3. Od minula se to nezhoršilo, ale i tak jsem pořád na kritický hodnotě. Do práce už mě nepustí a prej vyžaduju trvalý dozor, takže zase příští týden musím "na šáhnutí". Jinak mám výšku fundu 28. Je to už na tý horní hranici. Nevíte, kdy je ta výška větší než by měla být? No jsem ještě v normě, ale tak tak. Ale doktor nic neříkal. Mimi měl tepovku 160. Je to celkem dost, ne? Zatím jsem přibrala 5 kg. To je tak vše z dnešní poradny.

jéé já myslela že už mě nemůže v 27tt nic překvapit, ale jak tak koukám, nemám páru co to ten "fund" je :-( mám v kartičce taky políčka pro fund a je tam i cosi načmáráno, ale nevím co to je. Můžete-li mi to někdo nějak přiblížit, laicky prosím, budu moc vděčná :-) děkuji

In reply to by Zuzu

už jsem si to vygooglila. Stejně vím kulové. 8. ledna jdu do porodnice na prohlídku, tak se na to zeptám. Máme totiž s manželem pocit, že nám nevypočítali datum porodu dobře. Vypadá to, že se náš Albert narodí už v březnu.

Ahojky, já teď jukla do průkazky a měla jsem ve 29. týdnu taky 28, ale doktor nic neříkal.... To je jako moc?

In reply to by PETRUSE333

Ne, CS je celkovej souhrn bodů. Ty body dostáváž za zkracující se čípek, dilataci hrdla, konzistenci, naléhání plodu....Body jsou od nula do dvou. Je to v průkazce u grafů vlevo. Pak se sečtou a vyjde ti to CS. To se zapisuje dolů pod grafy.

Ahojky, myslela jsem na tebe :) Hlavně, že se ti to nezhoršilo. Já nemám takovýhle údaje žádné. Do výšky fundu mi poprvé v 15tt napsal P/3 a pak v 17tt P/2 ale vůbec nevím co to znamená, ale vždy mi říká, že je vše v opřádku, ted tam půjdu znovu až po 5ti týdnech, tak doufám, že je vše stále v pořádku a že mi udělá UTZ. Jinak nevím, kde máte napsaný CS, já to nikde nevidím, jen mám vždy v průkazce napsaný nějaký text, co nepřečtu a je tam 1 v kroužku a pak nějaký K a u toho je přeškrtlá 0 nebo co to je. Čert, aby se v tom vyznal. Držím ti palečky, at je u tebe vše v pořádku at se to nezhoršuje a at miminko narodíš v pořádku v termínu.

In reply to by Kasandra

CS se zapisuje do tabulky dole pod grafem hmotnosti a výšky fundu. Měla bys tam mít do určitý doby samý nuly. Jsou tam i vyznačený kritický hodnoty v jednotlivých týdnech. CS je celkový součet bodů. Body dostáváš za zkrácení čípku, dilataci hrdla...Kolik bodů je za jednotlivý věci je uvedený vlevo nad grafem.
Jinak díky moc za podporu.

In reply to by Zuzu

Škoda, že máme každá jinou průkazku a jinýho doktora :) Já tam mám možnosti: datum,týden,hmotnost,otoky KBG, moč, tlak, OP - to nevím co znamená a mám to prázdné, pak výška fundu a pak poloha plodu a to je vše. Takže o cs není nikde nic, jen je vzadu v průkazce takový graf, ale v tom se nevyznám a doktor tam nikdy nic nezapisuje. No z těch doktorů, aby se vždy něco jen tahalo, řeknou málo co sami od sebe, ale když to asi vidí v pořádku, tak proč by mi asi něco říkal jiného, než, že to je v pořádku že?! :) Už at je 9.1.08 at vím, co je u mě nového. Tobě držím palečky.

In reply to by Kasandra

OP jsou ozvy plodu. Tam mě vždycky psal +UZ (UZ nevím co je) a dnes tam napsal 160. Tu průkazku máme stejnou. Právě to CS je u těch grafů. Taky jsem z toho ze začátku byla jelen, ale při podrobnějším zkoumání se v tom opravdu dá vyznat:)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka