Zlaticka potrebovala bych radu

05.08.2009

Zlaticka potrebovala bych poradit,je mi to trapne ale opravdu to nevim.Zajimalo by me jak se meri ta teplota a cim presne?asi se mi ted budete smat ale proste to nevim.Dekuji za odpoved :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Doporučuji tyhle stránky je tam vše o měření BT: http://merenibt.xf.cz/index2.html
kup si digitální teploměr a sežeň nějaké stránky(já zapisovala na: http://www.menstruacni-kalendar.cz/), kde si můžeš zapisovat teploty, nebo stačí i obyč. čtverečkovaný papír.
Ovu testy jsou fajn, ale pokud se budeš snažit několik měsíců nebo roků, tak se ti hooodně prodraží. Tady zaplatís cca 150 kč za teploměr a je to v pohodě.
Důležité je u měření zachovat stejné podmínky za kterých měříš každý den. Musíš měřit každý den ve stejnou dobu, ať je víkend nebo ne, třeba v 6 ráno. Nesmíš předtím vstát z postele, jinak se teplota zvyšuje, pokud změříš později, zase budeš mít vyšší teplotu. To platí pokud požiješ večer alkohol, budeš mít např. teplejší pyžamo, peřinu, něco na tebe poleze. Ale to během 2-3 měsíců vychytáš, jak tělo reaguje.
Já osobně neměřila v posteli, bo jsem vstávala do práce každé ráno ve 4 hod, tak to by mě můj asi odstřelil, kdybych mu tam šermovala s teploměrem před nosem. Takže jsem vstala a měřila v koupelně - každý den ve 4 hodiny. Zachovali se stejné podmínky. Protože jsem měla málo času měřila jsem v konečníku, je to sice nepříjemné, ale nejpřesnější a nejrychlejší :a:

ještě jestli můžu poradit, měření je fajn, ale jestli chceš co nejrychleji otěhotnět, tak zkus ovulační testy, s těma je to téměř jistota :||):

misicko, já měřila digitálním teploměrem, musíš měřit vždy na stejném místě (pochva nebo konečník) a vždy ráno hned po probuzení než vylezeš z postele a ve stejnou dobu. Dlouho mi to trvalo než jsem celé to měření vychytala tak, aby mi výsledky dávaly nějaký smysl... Blbé je, když se probudíš třeba hodinu před tím než máš měřit, to jsem měla dilema, jestli teda změřit, nebo ještě na hodinu usnout.. protože každá prkotina ti ovlivní výsledek... :a:

A kdy jsi to měla dostat? Já bych měla 7.8. a strašně moc si přeju, aby už nepřišla. První měsíc se snažíme, vysadila jsem HA. Příznaky by byly, jen doufám, že si je nenamlouvám. Třetí den mě šíleně bolí břicho, začínám uvažovat, že zajdu zítra k dr. A už asi pátý den mám vždycky navečer teplotu vpodpaží 37,3-37,5°C, což u mě absolutně nebývá zvykem. Tak nevím. A Ty?

In reply to by pastelka

achojky,ja taky sedmeho :) a take se snazime prvni mesic.vysadila sem prasky a hned sme na to skocily :|-|: priznaky mam ale prave ze uz sem premyslela jestli to neni jen vsugerace ale doufam ze ne,a chodim casto curat to bych si doufam tak nevsugerovala,a jaky mas jeste priznaky?a test sis uz delala?ja jeste s doktorem pockam.to je teda nahoda mame mit stejne ms :)

bazální teplota se měří ráno před vstanutím z lůžka v pochvě. Je důležité, aby to bylo vždy cca ve stejnou hodinu, nejlépe doporučují kolem 5-6 hod.. Dá se změřit i později, ale to si pak musíš odečítat nějaké desetinky stupně, protože v průběhu dne se mění. Má to své zákonitosti, ale je to dost spolehlivé - mě se takhle podařilo otěhotnět hned 2.cyklus. Když si dáš na netu do vyhledávače "bazální teplota", vyjedou ti stránky a tam se vše dozvíš. Kdybys potřebovala poradit, klidně mi písni zprávu.

-------------------------------------------------------
naše osobní stránky - www.dent.websnadno.cz.

Já nejsem tedy zrovna odborník, sama se měřím teprve první měsíc, ale něco mám načteno. Bazální teplota si měřím vpochvě, hned ráno po probuzení, důležité je ve stejnou dobu. Stačí?

In reply to by Misutka

nene u me b.teplotu,snazime se o miminko,mam sileny nalady,porad chodim na malou,mam divny pocit v zaludku,boli me casto hlava,a casto tlak v brisku a proto sem si chtela zmerit teplotu,ms sem jeste nedostala a test mam negativny.dekuju :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky