Celodenní zvracení miminka - pomoc

02.08.2009

Holky poraďte už jsem bezradná malá od 6 od rána zvrací. Zkoušela jsem kojení, piškot, čaj, ale všechno šlo ven. Snažím se jí uspat, ale pořád křící ham ham.

Kliknutím vložíte smajlíky:

hele až budete fit..doporučuju doplněk stravy pro děti..biopron pro děti...10sáčků 200Kč...je to na zažívání a střeva..od 4. měs...zamíchá se to do jídla..

In reply to by kockral

todle je taky ochucené...i do pití se to dává...ono to možná bude skoro to samé...já bych se na to radši ještě zeptala v lékárně..jestli tam není víc těch prospěšných bakterií...

In reply to by Alfa

už si nepamatuju,jak jsem to já podávala,ale vím,že to kluk odmítal. No,v té době to byla novinka a naše doktorka je taková propagátorka všech novinek,řekla bych,že jsme odzkoušeli snad všechny novinky. Zkusím na to mrknout na netu,jak to vypadá se složením.

In reply to by Alfa

Ty,takže je všechno úplně jinak,prý je úplně nejlepší pro mimča něco jiného,jsou to tobolky,ovšem název jsem ještě nezjistila,manža ho zapomněl,doktorka ho prý zasypala hooooodně informacema.

In reply to by kockral

tak to nejdůležitější vynecháš...ono je vždycky nejlepší se ptát pak i v lékárně...protože každou chvíli mají novinky..a tamto může být zastaralé...tak at si manžel vzpomene...

Maminky děkuji za rady. Když sem to psala byla jsem z pohotovosti zpět doma. Protože mi tam nic nového neřekli (vybrali 90,-) obrátila jsem se na Vás zkušené. :-) V noci jsem spala od 2 do 3 a potom jsme byly obě vzhůru zvracení a pláč se slovy ham ham neměly konce. Do toho přišla horečka 38,6, tak jsem dala čípek, ale hnedka ho vykadila, zkusila jsem druhý, ale tlačila tak dlouho až si zase prcla. V 6 ráno jsem to nevydržela dala jsem sirup nurofen na horečku po půl hodině jsem zkujila dát prso. přísála se jako klíště a nechtěla mě pustit. Chudinka měla hlad jako "vlk". Ted je 12 a konečně usla, tak uvidíme zda se zvracení vrátí nebo né jinak od 6 nezvracela, "ťuky ťuk" tak snad bude klid, ale horečku má zase zvýšenou.

In reply to by sonatko.sh

No to je maras,za to bych jim těch 90,-- nedala. Ty,mrkni jí do krčku,jestli ho nemá třeba zduřelý,začervenalý,nebo bílý jazyk. Může mít klidně i nějakého streptokoka,takové nakažení se může projevovat právě horečkou a zvracením.

In reply to by kockral

Já jsem myslela, že když to zrušili u dr., tak že na té potohovosti pro děti to taky zrušili, ale oni né. Zůstala jsem hledět, ale zapltai musíš, nebudu se snimi hádat o blbou stovku, že, jak se říká. Už má jen teplotu, myslím si, že to můžou být klubající se stoličky neche mi zoubky ukázat a taková nevrlá.

In reply to by sonatko.sh

To je fakt hnus,jako já jsem z pohotovosti nikdy neodjela s příjemným pocitem. Jednou mě skoro vyhodili s tím,že kluk měl 39,5 přes 12 hodin v kuse a nešlo mu to nijak srazit,tak to mi jako řekli,že se má čekat 3 dny a jestli po třech dnech horečka neustoupí,tak potom máme jako přijet. Podruhé jsme tam byli s tím,že mi kluk vyzvracel za celý den úplně vše,co jsem do něj dostala,dokonce i všechny tekutiny.Dodnes vidím před sebou ten vykulený ksicht doktora,který se mě zeptal:" A jak víte,že to bylo všechno? ". No a při příští příležitosti jsem staršího kluka při zvracení natočila a pustila přímo doktorce,ta se chudák až odkláněla,říkala,že tohle teda nikdy neviděla,že i dospělý je proti němu slaboch.

In reply to by sonatko.sh

No,já jsem za svůj život měla takových doktorských katastrof už spoustu,málem zanedbali u mně slepé střevo,prý bych do dne umřela (2 roky),kdyby mě mamča nezavezla sama do nemocnice,u staršího kluka doktoři málem zanedbali zápal plic (2 roky),kdybych si nevydupala rentgen,málem zanedbali cystu v pusině,kdybychom nešli jen tak náhodou k druhé doktorce (ta naše je nejspíš slepá) a mohla bych pokračovat dál.Je to humus,fakt a za tohle člověk ještě platí. :spid: Člověk se musí raději spoléhat sám na sebe,jinak to v dnešním světě nejspíš nejde. No a jaká byla teda noc? Už nezvrací? A co teplota?

In reply to by kockral

Fíha, teda, tak to je opravdu pech. Takže už jsi skoro jako domácí lékař. Dneska co si člověk nevyřve to není.
Noc celkem ušla, sice jsem moc nenaspala, ale byo to lepší. Horečka je pořád 38,6 po nurofenu klesne. Dneska ráno zase zvracela, tak jsem jela k dr. Vyšetřila jí vzala krev a výtěr ze zadečku a říkala, že je to virového původu, ale pro tak malé mimi nic nemají, jen nějaký nutri.... něco. Je to něco jako actimel. Snad pomůže. Výsledky krve měla do 2minut a je ok a na výtěr musím počkat.

In reply to by sonatko.sh

to bude asi Nutrolin B,ne? To je na upravení střevní mikroflóry,je dobré to brát i spolu s antibiotiky. Tak to pak dej vědět,co to máte,ať jsem zase o kousek chytřejší. Já jsem tu na oplátku zase dávala článek,že máme podezření na spálu,tak ať ostatní mamky vidí,jak a co,my budeme mít výsledky stěrů zítra.

In reply to by sonatko.sh

No,my jsme právě všichni nemocní.Manža donesl nějakou virózu z práce,potom jsme šli na očkování s malým,ten den se nám začal pomalinku osypávat,do týdne teplota 37,5,rýmka,no a podle doktorky to může být spála,takže radost neuvěřitelná. Zítra budou výsledky a jestli to ta spála je,tak bude starší automaticky taky na antibiotikách a všichni,co s náma za 14 dní přišli do přímého kontaktu,tak budou muset na stěry. Mám i strach,protože u tak malých dětí se spála téměř nevyskytuje. No,ale už je skoro týden na penicilinu,tak snad bude dobře.

In reply to by sonatko.sh

Takže ona pořád tak zvrací? hmmm,jednou tohle měla holčička od kámošky,horečky,zvracení,ale oni měli i hodně četný průjem. A kdy budete mít výsledky stěrů? My už zítra,ale mám takový strach,že bych to možná ani nechtěla slyšet. :r:

In reply to by kockral

Zvracela jen ráno, teď už má jen zvýšenou teplotu, ale pořád je uplakaná a polehává, tak snad líp. Ani nevim, kdy budou výsledky, byla jsem tak vystresovaná, že jsem se zapoměla zeptat, asi mi to řekne na kontrole. Pokud by to bylo špatné, tak mi dr. zavolá. Taky bych měla obavu, ale věř, že bude dobře a nebude to ono.

In reply to by sonatko.sh

To znám,když jsem vystrašená u doktorky,tak tam kolikrát zapomenu pomalu i sebe.Bývají většinou do 4. dne. No,já dneska asi nebudu ani spát. Kubík právě vypadá úplně zdravě,měl jen jeden den zvýšenou teplotu a jinak slaboulinká rýmka,ale osypal se.

In reply to by kockral

Nestresuj se, klidně se vyspinkej a zitra budeš chytřejší. Mala je celkem fit, už všude lozí, horečku už nemá ani zatím neblinká jen ráno. Tak sand už bude dobře. Ty to zitra budeš mít taky v pohodě, uvidíš.

In reply to by Kytiii

Ne nic jí nedělali, jen si jí dr. poslechl a kouknul do krku, prohmatal bříško a řekl, že je dobře zavodněná, takže jí mám nechat dietu a dávat sladké tekutiny. To byly muka nechat jí plakat hlady a poslouchat ham ham pořád dokola. V šest ráno jsem to nevydržela a dala jí mlíčko a teď je celkem klid. Napsoledy zvracela kolem 6 rano a potom trošku o půl druhé. Teď má jen horečku 38,5.

In reply to by Alfa

No v těchto vederech bych se nedivila, ale byly jsme ve stínu a ven chodím až kole 16když je tak vedro. Dr. se mě ptal jestli jsem jí dala nějaké ovoce třeba meloun, tak že to může být i z toho, ten sem jí dala ve čvrtek. Snad už bude dobře. Bobek to byla hrozná noc. Všechno oblečení je pob...., tak jdu prát, snad to brzy uschne.

In reply to by sonatko.sh

Moje jednou zvracela proudem a poblila mi celou postel...to byl masakr v noci převlíkat..a musím zaklepat, že od tý doby je to všechno ok..
...a nemůže to být také nedostatkem tekutin? Z ovoce to se mi nezdá..jako, že by asi bylo zkažený? Ale stejně mě to sedí nejvíc na ten úpal...

In reply to by Alfa

Tak zvracela v 6 ráno potom byl klid do půl druhé, ale to vyblinkla trošku mlíčka a teď je zase klídek. Ale horečka je pořád. Pořád se chytá za pusinku, tak mě napadlo, že jí rostou stoličky, tak jsem jí namazala pusinku calgelem. Teď polehává a je vyčerpaná.

ahoj, určitě jdi k dr. vypadá to na úžeh. Tohle měl Ondra (3 roky) před tádnem. Vzbudil se ve 2 ráno a zvracel a zvracel. Ještě se mu k tomu přidal průjem. Zvracení (jen šťávy) trvalo až do 9 do rána. Jen pil a nic nejedl. Manžel šel do lékárny a tam mu dali smectu a nějaký prášek (ten jsem mu rozpouštěla ve vodě). Zabralo to celkem rychle a od 14hodin už neměl ani průjem. Taky si myslim že měl úžeh. I když jsem mu dávala dostatečně pít, měl pokrývku hlavy a spíše jsme se drželi ve stínu.....

ahoj,muj male ve 3 tydnech zvracel po každem jidle - kojeni..od rana do večera,tudíž asi 5 x, večer sme jeli na pohotovost,pro jistou nas poslal na 3 dny na pozorovani kde dělalai UTZ a monitorovali ho..naštěstí vše v pořadku ale zajela bych na 100%

http://www.prckoviste.cz/dominik

každopádně jeď k doktorce nebo rovnou na pohotovost. Víc než 5 zvracení za den je nebezpečné. Hlavní jsou tekutiny,jídlo nedávej,pokud zvrací,vodu,vodu,vodu. Jinak se od roka doporučuje dát do čaje nebo vody i pár zrníček soli kvůli ztrátě minerálů. No a až teď koukám,že je to už od včera,tak jak jste dopadli?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka