Tak máme svůj klub

01.08.2009

Ahojky únoračky, nechala jsem založit klubík Únoraček, aby jsme měli kde probírat jak nám dítka pěkně rostou, přibývají a jaké nám dělají pokroky. Tak pište ať všichni víme jak jsou naše dětičky šikovní. Případně pište rady, tipy apod. Vždyť všichni klub mají a my ne e. Těším se na příspěvky...

Ahojík super nápad :one: Takže mi deme na půlroční kontrolu až 20.8. na 5 měsících měla malá 6160g ale přibrala za měsíc jen necelých 200g takže už ke kojení dáváme sunar.No a vypadá to že je už o dost těžší tak jsem zvědavá.Už se ale těším až začne baštit zeleninku ale počkáme s tím a po kontrole.Čeká nás už poslední prevenar a máme to za sebou.Co se týče toho co umí.Tak na bříško a zpět na záda už se točí o 106 na obě strany.Nožičky dává už pěkně pod sebe a zarazí hlavu do peřiny a snaří se posunout celkem se jí to daří ale jen o kousek.Celá se na bříšku i na zádech dokáže otáčet o 180 stupnů no šikula naše divoká :\/|: . dokáže i pěkně sedět stačí jen aby se něčeho trošku přidržela.Zuby ještě nemáme žádný ale občas je protivná jako by jí už lezli ven :^O^: :^O^: :^O^: . Naušničky už máme nastřelené tak je jak princezna.A jo už nám říká první slabiku leží a jede pořád vavavavavavavavava no je to rozkošné :qu: .Takže at vám mimisci rostou

Ahoj, tak mi jdeme na kontrolu v 5. měs. až příští týden ale ve 4. měsících měl Míša 6550g a 65 cm. Je plně kojený a s příkrmama začnu až od ukončenýho 6. měsíce. Kojim co 2 hodiny ve dne v noci :jawdrop: :cc): . Nemáme ještě ani jeden zoubek, ale už lezeme a je to fofr. Zatím se jen přitahuje po rukách, ale už to má fakt zmáknutý! Přetačeli už jsme se asi ve 3 měsíci. Zkouší u lezení dávat nožičky pod sebe, ale to mu zatim nejde. Strašně jsem zvědavá kolik bude vážit a měřit (je to celkem čahoun).

TAK NAS DOMCA JSE NARODIL O 3 DNY DRIV,24.2. . . .MAME NECO OKOLO 70cm 7,5kg. . .JE TO TAKOVEJ NA BUCLIK. . .:o). . .OD 4 MESICE PRIKRMUJEM I PRESNIDAVKAMA A OBCAS MU I ROZMIXUJU UVARENOU MRKEV S BRAMBOREM. . .ALE NEJVIC MU TEDA CHUTNAJ TY PRESNIDAVKY. . .JINAC KRASNE PASEM KONICKY. . .VZDY SE SAM PRVRATI NA BRISKO,ALE PAK JSE ZACNE VZTEKAT,ZE MU NEJDE SE ZASE OBRATIT NA ZADICKA. . .ZOUBKY ZATIM ZADNY. . .

Ahoj holky, tak to je fajn, ze mame klubik. Adelka se narodila 4.2., takze zitra slavime pulrocniny. Ma 6,3kg, 68cm, kojime a uz i prikrmujeme, prootoze se zacala budit casto v noci, ale zatim to moc nepomaha, tak kdyz si nezdrimnu pres den, tak jsem chodici mrtvolka. :) Ale je to sikula - mela 4 mesice decku na kycle, tak se dr. bala, ze budeme trosku zpozdeni s pasenim a pretacenim atd, a Adelka to vsechno nadherne dohnala a uz vali sudy o 106 az jsem musela oblozit nabytek v obyvaku, aby si nedala nejakou perdu do hlavinky. Jeste nelezeme ani nesedime, ale uz jsem ji dala do sportaku, protoze mi prislo, ze se v korbe desne potí a nudi. Donedavna jsme koupali ve vanicce se sedatkem, ale uz me to prestalo bavit porat tahat vanicku do koupelny a pak ji zase uklizet, tak jsme zkusili Adelku dat do velke vany na brisko a ji se to moooc libilo. Mlatila do kachen az litaly kolem :) No to jsem se rozepsala samou radosti nad tim nasim klubem :)

In reply to by Gaby

ráda, že máš takovou radost. Mám taky Adélku a už má dokonce dva zoubky. Ve velký vaně jí koupu od začátku a dávám jí teď taky na bříško a moc se jí to líbí. Snaží se lézt, ale je to spíš přískokem vpřed.

malá Ivuška se narodila 11.2.2009, otáčí se na bříško, pak se vzteká že chce na záda ale to ještě neumí, takže mě hezky prohání :-)

Museli jsme začít přikrmovat Nutrilonem, protože za poslední měsíc přibrala jen 220 g. Po týdnu s Nutrilonem (jen 2x denně) přibrala 300 g - tak snad z ní nebude brzo kulička :-)

Super nápad s klubíkem...
Jinak naše Adélka má přez 7 kg. Pořád jen kojíme.Ale už se těšíme na příkrmy. Krásně už válí sudy. Nejhorší je to, kdy je najedená a hned si lehá na bříško. Čiperka jedna. Máme dva zoubky. Celkem jsem se bála jak to probrečí, ale je hodná. Jinak už jsem dala sporták. Chce koukat na svět. Tak je spokojená. V noci se budí jednou na papání ale u prsa usne tak jen pak přendám do posýlky a chrníme dál. Hezký den holky... pá pá

In reply to by janča a adélka

pochvalu. Bylo mi líto, že nikde neprobíráme ty naše zlatíčka a jejich pokroky. Koukám, že máš taky Adélku. taky máme dva zoubky a docela jí to bralo, takže jsem jí chladila dásničky. Taky mi usíná u prsa, ale řekla jsem si, že v půl roce jí začnu učit, aby usínala sama, sice to bude boj, ale chci to zkusit.

In reply to by Mirka K.

To mě naštěstí Toník usíná sám a i spí celou noc. Zezačátku se občas v noci budil a musel jsem ho pak hladit dokavad neusnul, ale jinak mám pohodu. V osm ho položím do postýlky, on si chvíli brouká a za 10 minut spí. V sedm se vzbudí, dostane flašku a pak usíná a budí se tak kolem 9. takže zlatý děcko:-)
U prvního synka to bylo totéž a vlastně až doteď. Kolikrát ho musim ráno budit, před devátou nevstane:-)

In reply to by Mirka K.

To je super s tím klubem... Jinak já jsem ráda že mi usíná aspon u prsa. Naučila jsem se kojit v leže když vidím že by spala... Dobré je to noci. To vím že usne a jen ji přendám do postýlky. Ale pokud jsme někde přez den a usne mi u kojení tak když ji pokládám do kočáru, tak se většinou vzbudí a do dalšího kojení je vzhůru. V kočáru spí vyjímečně a dudlíka nechce. Taky jsem si říkala že to zkusím, ale to ji nenecháš u prsa usnout, nebo jak...

In reply to by janča a adélka

Malá je na tom v noci stejně jako tvoje, je to aráda, když hned chrní a já se jen přesunu do ložnice taky chrnět, malá má taky kolem 7kg, jdeme do poradny až v pondělí, po 1,5měsíci, akorád mě malá tedy na bříšku bejt nechce nevm proč. Jinak já taky kojím mlíka mám dost ale s příkrmama jsem začala už někdy od 4měsíce, aby si zvykala a hlavně mi na příkrmech vydrží dlouho - vždy jí dám ještě cucnou z prsa a během dne krmím jen 3x, jednou než jde chrnět a jednou během noci

In reply to by Kája 1

Jé tak to my přez den jíme po dvou hodinách. Celkem často, ale máme to tak od narození. Někdy vydrží dýl, ale to tak jednou denně. Hlavně že spinká v noci. Měla nedávno období a budila se častěji, ale ted jen jednou. Taky už se těším až uděláme mrkvičku,... ale počkám ještě až po kontrole u doktorky.
Jinak mě malá taky na bříšku nechtěla být a když tak dělala letadýlko. Zato ted je na něm v jednom kuse. Neboj to přijde...

Ahojky! Tak konečně napíšu také trochu víc. S Pepánkem jsme byli už na půlroční kontrole, i když nám bude půl roku až 14.2. Začali jsme malinko přibírat - máme 6060(porodní 2580), tak už jsme začali dávat zeleninku a kašičky a kašička nám teda chutnají mooooc! Se zeleninkou je to slabší, ale taky se to snad naučíme. Je to náš veliký šikulka. Už se nám párkrát povedlo kleknout si na kolínka, ale včera to na koupáku natrénoval a dnes to chtěl pilovat už ve 4 hodiny :00: Vydrží zatím jen chvilinku, ale je to tam. Už se na kolínkách kývá dopředu a do zadu a odstrkuje se, takže se posune :s: Doktorka, když viděla, co vyvádí za blbinky, tak říkala, že se nediví, že nepřibírá, když je to takový rarášek }:)

Ahoj holky, tak to byl super nápad, alespoň nejsme po zadu a máme taky něco svého :dance:
Naše Karolínka, nám dělá taky jen radost, je hrozně hodná, což mi strašně vyhovuje, krásně spinká, jak večer, tak ještě i přez den, no je opradu hodná a běhe dne si krásně sama hraje, jen k večeru než jdem koupat, papat a hajat, tak už vyžaduje pozornost. Jinak je to šikulka, některé věci trochu vynecháváme, vím, že se přetáčet umí, ale prostě to nedělá, nějak nemá potřebu, na břiše se jí zsadně nelíby, takže když to chci aby to udělal akorád se vzteká, ale někdy se jen tak sama překuluje, ale moc jí to nebere, to spíš se mi teď začná krásně zvedat, ráda s pomocí seděla, né pod násilím, ale už od 3měsíce nechtěla ležet, tak dle Dr. jsme jí drželi v různých polohách aby jsme nezatěžoval páteř, ale teď už se sama snaží zvedat, chybí jí už jen kousek a sama si sedne. Zoubek taky ještě nemáme, dásničky jí vždy otečou tak na dva dny a pak zase nic.

Tak se taky hlásíme do klubu, vejdeme se těsně, Toníček se narodil 1.2., bohužel jsem 1. července přestala kojit, mlíka mám dost, ale klučina neni mlíkovej, spíš papká zeleninku a ovoce. Bumbá sunar, ale díky tomu, že ode mě moc nechtěl, tak moc nepřibíral. Teď váží 7 kilo rovných a měří 68 cm, Je to taková žížalka. Otáčí se, válí sudy, několikrát si sednul, to chce prakticky pořád, trochu se plazí, spíš se tak zvláštně přemisťuje:-), hračky a věci bere už asi tak dva měsíce a vše chce papkat. Na kolínka se mu moc nechce a zoubky také ještě nemá, jinak spinká celou noc a je to kliďas jako brácha. tak všechny únorčátka zdravíme!

Tak koukám, že jsem tu jediná, která nekojí :w: ... Já bych chtěla taky kojit :O . Bohužel jsem mohla kojit jen dva měsíce. :§)

In reply to by Te-rin-ka

Já taky nekojim:-) Přikrmovala jsem od 2. a půl měsíce nutrilonem, nechtěl moje mlíko jen si cucnul a ten zbytek, co jsem do něj vpravila, bylo z odsávačky, děsná makačka, hned ráno odsávat, pak mu to dát a zas jen odsávat...Od 4. a půl měsíce dostává na oběd zeleninky a od 5. i ovoce. Před měsícem jsem přetala kojit úplně, to co ode mě vypil bylo minimum a nemělo to smysl. Tak je na Sunaru a jsem v pohodě já i on. 1. srpna mu bylo půl roku a to je teprv pohoda, co ty děcka můžou, včera měl piškotku a jak mu šmakovalo:-)
Nekojila jsem ani prvního syna, ten byla zase těžce nemocnej a když mi ho po dvou měsících dali, tak prso neznal a tím pádem nechtěl, měsíc jsem ho trápila a i sebe a ve třech měsících jsem to definitivně vzdala. Byl na Nutrilonu a je to 4 a půl letý zdravý a šikovný kluk, to, že nebyl kojenej ho vůbec nepoznamenalo:-)

Jé,tak to je super, že už taky máme svůj klub, jsem moc ráda,ale málo nás tu je,málo....Tak my zoubek nemáme ještě ani jeden,ale protivní jsme jako kdyby nám jich rostlo deset :00: Daneček je čím dál tím čipernější,všechno bere ze stolu do pacek, strká do pusiny, přetáčí se během vteřiny ze zad na břicho, to už docela dlouho,ale ještě chudák nepřišel na to,jak to udělat zpátky, teda chudák spíš maminka, protože jak mu to nejde, tak se čílí a musím ho jít otáčet...no znáte to.Zatím pořád plně kojím,zkoušeli jsme akorát na noc kašičku,protože se mi začal budit zase po hodině celou noc :w: jako nchápu proč a jsem z toho hotová,ale hlady to nebude bohužel,takže jsme na příčinu nepřišli.No chci dokojit do ukončeného 6.měsíce a pak se vrhneme na příkrmy.Tak se mějte holky moc fajn a pište :a:

Ahojky, no konecne bezva napad. My jsme se narodili 26.2 a je to Davidek..Uz mame 8,30 a 67cm. Je to macik. Zatim ho jen kojim, ale uz jsem mu cacala davat i sem tam neco. Nejdriv toi chtel, krasne bastil ze lzocky, ale po par dnech, nechtel nic, takze jsme zase jen u kojeni. Ale jha jsem rada, zatim mu nic nechybi. No s dovednostma jsem trochu lenosi. Jsou to tri tydny kdy zycal neco chytat do rucicek a hend vsechno strka doi pusinky. A 25. 7. se koooonecne zacal i pretacet. A co vy???

In reply to by RomankaD

Taky nevím kolik přesně teď malá váží, ale před čtrnácti dny měla přesně 7kg a 62cm. Už asi měsíc se přetáčí a přerovnává věci v postýlce }:) . Jsme bohužel na UM, ale ze lžičky papká krásně kašičky i přesnídávky :a\|: Pořád by jen chtěla sedět a koukat na svět. Je to naše malá zvědavka :one:

In reply to by RomankaD

že nemáme kde pokecat o naších únorčátkách tak jsem napsala Adminovi a je to tu. Nevím kolik má Adélka teď, ale už máme zoubek, vlevo dole. Nechala jsem jí už prostřelit ouška, a moc jí to sluší. Začíná se plazit, respektive je to přískokem vpřed, ale je to šikulka. Taky jsme plně kojený, ale už by klidně baštila.

In reply to by Mirka K.

teda vy jste sikulky... Davidek je nas malej lenoch. Davidek by taky bastil. Kdybys videla jak dneska sal melouna.. To byla krasa. Nachechrtali jsme se u toho. Ale jinak moc jist nechce

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky