můj porod

30.07.2009

Ahoj,

tak jsem sem zase po velmi dlouhé době zavítala a řekla jsem si, že se s váma podělím o to, jak probíhal můj porod, protože to pro mě byl asi nejúžasnější zážitek v životě... měla jsem termín 2. ledna, ale když jsem šla na Silvestra na kontrolu, tak mi doktorka řekla, že už je vše připraveno k porodu, docela se divila, že ještě nerodím :-) a jestli chci, tak že mi na druhý den vyvolají porod, pokud se sám nerozběhne. Tak už jsem s tím tak nějak počítala a ještě jsme si s manželem udělali dlouhou procházku a o půlnoci jsme si připili červeným vínem, abysme tomu taky trochu pomohli :s: Zhruba kolem 1. jsem začala mít trochu křeče v břiše, nejdřív jsem myslela, že asi z jídla, ale pak jsme pro jistotu jeli do porodnice. O půl 2. mě dali na monitor a řekli, že to ještě nic není a ať jdeme s manželem ještě spát, abychom měli dost energie, až to přijde. Měli volný jeden porodní pokoj s dvoulůžkem, tak nás tam rovnou nechali. Ve 4 hodiny jsem se vzbudila už s většími bolestmi v břiše a probudila jsem manžela. Pak se bolesti velmi rychle stupňovali a kolem 5. mi přišla ještě PA píchnout vodu, která mi zatím neodtekla. O půl 6. už jsem myslela, že ty bolesti nevydržím a tak jsem poslala manžela, že chci epidurál. Přišla PA a když mě prohlídla, tak řekla, že to už nestíháme, že jsem otevřená na 8 cm a můžu začít rodit. Tlačení se mi úplně nedařilo, protože jsem nevěděla, jak pořádně dýchat (i když jsem chodila na kurzy :-)). Ale díky šikovným doktorům a především manželově úžasné podpoře po celou dobu se malá v 6:02 vyklubala na svět. Byl to opravdu zázrak a nejlepší pocit na světě, když mi ji položili na bříško. Teď už bude mít 7 měsíců a já se jí stále nemůžu nabažit :h:

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by jesterkalackova

Ano, to jsem zapoměla poznamenat. Někdy v té poslední půlhodince mě nastřihli, ale ani nevím kdy :-) Akorát to šití bylo pak docela šílené, ale spíš teda pro manžela, který tam čekal s malou v náručí přes půl hodiny a nevěděl, co dělat. Já jsem to už ani nevnímala.

In reply to by Andí

Tak to buď ráda, že jsi to nevnímala. Pro mě to bylo na porodu to nejhorší :\/: Malýmu bude 5. srpna taky 7 měsíců :°: a mě taky porod vyvolávali. Vzpomínám si, jak jsem dostala pořádné kontrakce, tak jsem zazvonila na sestřičku a když přišla, tak musela čekat, až mě přejde kontrakce, protože jsem se křečovitě držela postýlky, která byla vedle mé postele :s: Vůbec mi tu ruku nemohla odtrhnout, tak to pak vzdala a čekala :ww: Taky na to vzpomínám hrozně ráda, to jsme asi jedny z mála. Hodně kamarádek, které rodily, popisují porod skoro jako horor :00: Já jsem rodila v Ivančicích a byla jsem naprosto spokojená. Jen na tom šestinedělí mi moc neporadili s kojením :spid:

In reply to by jesterkalackova

Tak to si můžeme gratulovat :-) A máš pravdu, že to šití bylo dost hrůza, ale prostě už jsem byla v takové euforii z miminka, že jsem to nějak přežila :-) A jinak my jsme zase měli s manželem nadstandart, protože jsme chtěli být pořád spolu, všichni tři, a tak jsme se toho taky moc nedozvěděli a na všechno jsme si tak nějak museli postupně přijít sami...ale stálo to za to :cc):

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka