Květák zapečený se slaninou

13.06.2008

1 veliký květák
6 plátků anglické slaniny
200g červených paprik naložených v oleji
200ml kysané smetany
150g strouhaného sýra
sůl a pepř

Květák rozdělte na růžky a vařte v osolené vodě 7minut,do poloměkka.Sceďte,naklaďte do zapékací mísy a ochuťte.
Rozehřejte troubu na 220stupňů.Rozpalte pánev a dokřupava vysmažte slaninu nakrájenou na proužky.Polovinu přidejte ke květáku spolu s proužky odkapaných paprik.
Zapečte to.Hrst sýra dejte stranou,zbývající smíchejte se smetanou a přejilte přes květák.Posypte slaninou a zbylým sýrem.5minut zapečte,aby omáčka bublala a sýr se roztavil.

IDEALNÍ PŘÍLOHA: topinka s česnekem a salát

je to moc vyborný jídlo tak ať chutná :a\|:

To vypadá moc dobře,maminka dělá něco podobného-celý květák uvaří doměkka,na obdelníčky nakrájí šunku a tu zapíchá mezi růžičky květáku,ten pak posadí do zapékací mísy a zalije smetanou v které je rozšlehané vejce,nastrouhaný sýr a trochu kari.A jí to dokonce i taťka který je spíš "masožravec" :///:

Ahoj blondý,to by mohlo být dobrý,ale mám smůlu,květák už ne-aspoň po dobu co kojím,jednou jsem zkusila květák a Anička brečela 2hodiny v kuse.Ty jíš květák a Míšánkovi to nic nedělá?

In reply to by veru

Ahojik Veru neee to co nadyma nejim.Dala jsem to sem protoze jedna maminka nevedela co s kvetakem tak jsem dala inspiraci.No ja jsem tohle mela s bananama nevedela jsem ze nadymaj a Misutka porad brecel a nemohl se vubec vykakat.

In reply to by blondyna

tak to já banány normálně jím.No zkusila jsem už i hrášek a bylo to o.k.Jinak já už jím vlastně skoro vše krom zelí kapusty,květáku a ostrých jídel.anče už jsou 4měsíce a tak mi doktorka říkala že můžu skoro vše,jen to pořádně rozkousat a pomalu jíst a je to fakt.A jak se jinak máte?Dnes je hnusně co?včera jsem byla v nemoc.na kyčlích,máme to o.k,tak už tam nemusíme.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka