UM a noční ponocování

29.07.2009

Ahoj holky, prosím o radu. Můj chlapeček 4,5 měs. je kojený stále asi tak co dvě hodiny, i v noci. V noci mi to nevadí, vždycky se napil a usnul, ale poslední dobou se napije, ale je neklidný, pokňourává a pije a je celkově takový protivný. Přes den toho moc nenaspí, tak si myslím, že když má neklidnou noc musí být unavený. Přes den je díky tomu docela oštěrný, někdy evidentně neví co chce, zda si hrát nebo spát,...Ach jo. Tak jsem se rozhodla, že mu zkusím alespoň na noc dát UM. Docela má dobré ohlasy BEBA, z Nutrilonu mám trochu obavy, prý ten protikolikový je hořký...Můj synáček nikdy nezvracel, tak se bojím, aby po UM nezačal, ale opravdu bych ho chtěla více zasytit jen na tu noc, ať si odpočine. Mě o odpočinek tolik nejde, ale také bych neprotestovala si trochu víc odpočnout.
Jaký na to máte názor a zda byste mi doporučili nějakou tu umělotinu a kolik mu asi ze začátku po kojení dát. Abych ho zas úplně nenacpala, ačkoli on tomu jídlu moc nedá, tak pět minutek a dost.Vím, že každé dítě reaguje jinak...
Mod děkuji. Lia

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojíček, tak nám budou dva měsíce a malá je jak na mým mlíčku tak na Nutrilonu. Vždycky krásně papala, vždycky tak 7 minutek a pak usnula, ale pak mě jednou kompletně vypila obě dvě prsa a mlíčko jí už přestalo stačit, tak jsme nasadili Nutrilon. Občas jí dám moje mlíčko z prsu a občas jí dám Nutrilon z flašky. Jinak stále papá krásně.

já taky kojím, malé bude zítra měsíců. V porodnici jí dávali Bebu, protože jsem dlouho neměla mlíko. Chutnala jí.
Někdy mají dětičky své dny, u nás je jeden den super a druhý děs, myslím, že je to jen období.
Klučíka jsem měla moc hodného a malá je taky okňouraná. Zkus to mlíčko a vydržet.
Malá doteď trpí na prdíky, tak je z toho taky mrzutá. Prostě mají své dny, asi jako my.
Spousta kamarádek přestalo kojit, že děti najednou nechtěly, ale to malá taky dělala, tak jsem jí hold kojila dle její potřeby, prsa furt venku a zase to bylo dobrý. Tak pevné nervy, ať je zas vše O.K.

Ahojky,já dokrmuji od 3měsíce a ještě ted dávám i trošku mateřského mlíčka. Malá mi spinká celou noc od 20,00 do 7,00 hod. papáme Baby Lactum Hero č.1. Krásně ji tráví a neblinká. Dnes mi už váží 6,3kg,máme 4měsíce až do včera soboty ji stačilo na noc 120ml,ale ted se mi začala trochu budit,tak jsem dala včera na noc 150ml a zase spinkala krásně celou noc....pa pa

Ahojky,
tak naše Klárka je od druhého měsíce plně na umělé výživě. Papáme sunar prémium a jsem s ním moc spokojená. Klárka vstává pouze o půl třetí a pak až kolem šesté a spinká moc spokojeně :) .
Nicméně u nás byl ten přechod tak trochu z donucení protože malá mi z mateřského mléka nechtěla vůbec přibírat a taky jsem o mlíčko hodně rychle přišla. Pokud chceš částečně nasadit umělou výživu musíš tak trochu počítat s tím, že ti maličký začne odmítat kojení. Za prvé proto, že papat ze lžičky či savičky je pro něj jednodušší než sát z prsu. Za druhé proto, že sunar či jiné umělé výživy bývají sladší než mateřské mléko a to těm maličkým hodně rychle dojde. Nicméně pokud je opravdu takhle neklidný asi tam určitě nebude něco v pořádku a stálo by to za zvážení. Je zvláštní, že pije jen takovou chviličku. Možná by nebylo na škodu odsát mlíčko a podat mu to jinak ať zjistíš kolik přesně toho na jeden zátah vypije. Možná ho kojení hodně vyčerpá a nemá sílu si vytáhnout tolik kolik potřebuje :( . Hodně štěstí při pokusech přejí Verča a Klárka

A myslíš, že je nevrlý hlady?? To nevypadá ne?? Není mu třeba vedro? My jsem stejně staří a taky kojíme ve dne v noci co 2 hodiny........

In reply to by Klára77

No já už právě nevím, co mu vlastně schází, proto jsem se rozhodla, že to zkusím s tím krmením na noc. Hodně jsem slyšela, že to pomohlo. On je fakt ďáblík, vydá moc energie, moc nenaspí, proto už je večer celý nervní a nyní to je i v noci. A jídlu moc nedá, tak asi rychle vypotřebuje co má a ty noci jsou takové,...jinak pak už jen zuby....To si cpe do pusy celou ruku a jakoby tahal za dásna, někdy brutálně zuřivě. ale oteklé je nemá, tak fáááákt nevím.
Ve 3,5 měsíci měm 6200dkg. Do poradny jdeme až 11.8. tak nevím, zda dost přibral, je to totiž žížala, roste nám do délky /tatínek je dvoumetrový:-)/

In reply to by Lia

já mám první dítě tak vim taky prd. Ale co skočit k doktorce a nechat ho převážit. Ale je fakt,že mě taky doktorky po tom co sem říkala že kojim co 2 hodiny doporučila nemléčnou rýžovou kaši na noc.

Zdárek. My máme od začátku Bebu HA a nemůžu si ji vynachválit. Je sice trochu dražší a ta 1 se dá koupit asi jenom v lékárnách, ale je kvalitní. Náš Kuba po ní spal od tří měsíců celou noc. Tak přeju ať to u vás taky zabere a oba si odpočinete :a: .

In reply to by Lucky78

Moc děkuju, už si docela nevím rady a ráda bych mrňouskovi pomohla. Konzultovala jsi to s Dr.? Ta moje je zastáncem pouze kojit, když malý prospívá, ale tabulková váha taky není všechno,...Dějuji:-) Zdravíme Kubíka:-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka