Ahoj holky

29.07.2009

Ahoj holky mám dotaz ohledně svatby , chtěli by jsme se s přítelem vzít ale nějak hodně rychle nejde někde něco jen podepsat a je to . Nechceme žádné ceremonie , máme z toho oba hrůzu jen na to pomyslíme že by jsme měli být někde středem pozornosti. Děkuji předem za rady.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Co já vím,tak známá si dohodla termín na radnici,vzala 2 svědky a bylo po všem.Jejich plno,jsou různě rozvedení a tak by to měli složité,tak to vyřešili sami a ušetřené korunky za obr svatbu investovali do dětí a baráku.

No tohle taky řešíme. Já z toho hrůzu nemám, ale přítel jo. Ten se málem sesypal na vítání občanků.... sestřičky málem utěšovali ho, jako ty mále děti :s:
Od té doby věřím na ty omdlévající ženichy. Ten internet by mu taky vyhovoval :one: .

my to chtěli také jen "komorní", nechtěla jsem se někde vystavovat, a tak, tak jsme zašli na úřad, domluvili termín, poprosili manželovu sestru a jejího snoubence o svědčení, pozvali oboje rodiče, zamluvili maličký balkonek u nás v restauraci, já si jen objednala pro sebe a mamky malé kytice, prstýnky, měla jsem krásný kostýmek (ne šaty), u nás se před obřadem podala káva a pár chlebíčků a buchta, pak se jelo na obřad - do 15 minut bylo po všem, pak se šlo do restaurace, každý si dal na co měl chuť, poseděli jsme a konec. A bylo to moc moc hezké, měli jsme tam ty, na nichž nám nejvíc záleží, bez jakýchkoliv čumilů, hezká rodinná akce. Tak ať to nějak zmáknete, fakt není pravda, že bez pořádné svatby si to člověk neužije, to jsou jen hloupé řeči... Protože každému sedne něco jiného... :a:

In reply to by fli

Ahoj,tak tohle je svatba podle mích představ.Prosím kolik Vás bylo a můžu se zeptat kolik to vše stálo?a šaty jsi měla "svatební"?

In reply to by Helinka

se mnou a manželem nás bylo osm dohromady (tedy my dva, sestra se snoubencem, a jeho+moji rodiče). Plus u nás doma naši dva králíci se tím vším prohopkávali, ale na radnici a do restaurace s námi nešli... :s: Šaty jsem neměla, měla jsem hezoučký lehký kostýmek bíle - krémové barvy, šaty jsem nechtěla, ono cpát se skoro v osmém měsíci do šatů... no. Kostýmek mám šitý na míru, za to jsem dala 2000 i s látkou, zkouškama, prostě se vším. A kolik to stálo - ty jo, prstýnky máme takové jemné, nic výstředního, z bílého zlata, prošli jsme všechny zlatnictví v Hradci, a všude nám za ten samý typ nabízeli různé ceny, nakonec jsme je pořídili za 6500 dohromady. Pak květiny - já měla 13 bílých růžiček se zeleným, mamkám jsme objednali po třech bílých gerberách se zeleným a stužkou, moc pěkně uvázané, manža bílou růži do klopy, já ještě měla v účesu 3 bílé růžičky, a 6 myrt s bílou mašličkou (nevěsta a ženich myrty nemaj). Za to jsme dali asi 1300,-. Za oběd a posezení jsme platili dohromady kolem 3500, a to jsme se celkem rozšoupli, měli jsme v tom i přípitek na začátku, z toho teda 1000 byla záloha za pronájem balkonku, takže jsme něco málo přes 2000 platili při odchodu. Já měla ještě účes, za ten jsem dala 180 za zkoušku a 200 za učesání. Na radnici nic neplatíš, my teda platili, ale manžel je polák, a za sňatek s cizincem se platí 2000, ale jinak nic, bereš - li si čecha nebo slováka. A pak fotograf, ale toho neplatíš, jen pak ty fotky, udělal nám krásné fotky a i to dal do albumu, a za to jsme platili asi 1200. Takže dohromady jsme se vešli do 15.000. Což jde, řekla bych, nejdražší tam byly ty prstýnky. Naši přivezli všechno na chlebíčky, ty se dělali doma, teta a mamky šéfka v práci napekly každá buchtu, tchýně napekla takové vynikající koláčky z bramborového těsta a kokosu, a naši ještě dovezli domácí vaječňák, tchánovic zas domácí vodku a slivovici, takže to bylo fajn. Opravdu, svatba dle našich představ, i když - možná ještě raději bychom někde jen v lese na pařezu, já a manžel a oddávající, a nikdo víc. Ale to nejde, a rodičům by bylo navíc líto, že nám nebyli na svatbě.

In reply to by fli

Ty jo i tak je to peněz,ale to už jde.Já jsem si říkala,že i jednoduchá svatba výjde kolem 20tis.ty prstýnky jsou strašně drahý,to je fakt.Já mám doma tolik zlata a nikdo to nenosí,tak jsem si říkala nechat je udělat z toho?!no příští rok spolu budeme 15let,tak do toho nejspíš praštíme.Já budu mít svědka bráchu a mužskej nevl.taťku,takže nás moc nebude.Nechci tam nikoho cizího.Moc mě Tvůj příspěvek potěšil,tak děkuju Ti a přetlumočim doma.Měj se moc hezky.

In reply to by Helinka

je to dost, a nezdá se to, ale ty peníze se rozkutálí, ani nevíš. Z toho zlata je to celkem dobrý nápad, manželovo rodiče nám také nabízeli, že mají nějaké zlato doma, a ať si z toho prstýnky necháme udělat, ale já mám zásnubní z bílého, i řetízek a náušnice z bílého, mě by se žluté nehodilo, a navíc jsme oba z bílého i chtěli, přijde nám jemnější a něžnější. I pro dcerku mám vyhlídnuté náušničky z bílého. Týjo, 15 let, klobouk dolů. My máme 24. srpna 4 roky, tak už jsem si říkala v zimě, že do toho musíme praštit, že už je to dost, ale proti vám je to tedy nic... ;) A ta malinká svatba je fakt supper, jsi jen v malém kolektivu, mezi nejbližšíma, ono kdy se naskytne zas příležitost se takto sejít a popovídat... Příští léto budeme křtít dcerku, a zase chceme jen toto složení, navíc tam bude jen kmotra z mé strany, ze strany manžovo půjde sestra, pak tam budou rodiče, sestřin chlap a konec. I rodičům se moc líbilo, poláci jsou zvyklí na velké svatby, ale tchýně už začla hučet do manžovo sestry, aby to udělala také jen v rodinném kruhu, že je to hezčí, a ona ani neprotestovala, taky se to jí a jejímu snoubenci líbilo takhle jen mezi nejbližšími.

In reply to by fli

já už si jako manželka připadám pár let,ale nemám to černé na bílém,prožili jsme dobré,ale i hodně zlého,tak nás krom smrti snad už nic nerozdělí,tak proč to za ta léta nespečetit,ne?telecí léta máme za sebou a žijeme spořádaně,tak snad to ta svatba nepokazí?!A hlavně nechci být svobodná matka s 2dětmi až do smrti...tak ať se nám všem daří ,pa

A co takhle svatba po internetu? :s: Ne, dělám si srandu, po pravdě, já si taky nedovedu představit nějakou velkou svatbu, my dva a dva svědci by mi bohatě stačili, nemám ráda velký rodinný akce. Tak brnkni na matriku a poptej se.... :one:

In reply to by Alfa

škoda to není aspoň pro nás máme z toho opravdu hrůzu , sice to bude horší u mých rodíčů jelikož jsem jedináček tak se jim to asi líbit nebude , ale pak by jsme udělali u nás na zahradě takovou rodinnou grilovačku. nevím kdyby to šlo jen tak jednaduše byla bych ráda . S přítelem jsme spolu skoro devět let , tak musíme být zajimavý pár pro okolí , máme domeček a svatba nic :-D

In reply to by Hanysek

No ono stačí mít aspon 2 svědky..a i samotný obřad, pokud si to připlatíš může být u vás na zahradě...okolí ani nic vědět nemusí..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka