Beruška se otočila :-(

29.07.2009

Ahoj holky,
v pondělí v noci mi bylo hrozně špatně - bylo mi blbě celý den (tvrdé bříško, mimčo líné a večer jsem začla špinit a měla hroznou bolest v celým spodku). Tak jsem nelenila a jela do porodnice. Byli na mě hodní! Naměřili ozvy a udělali ultrazvuk a prohlídku. Vše je v pořádku, jen musím už konečně opravdu zůstat ležet a rodit budu asi trochu dřív. Tak jsem se uklidnila a jela domů. Doma jsem pročítala zprávu a trochu se zhrozila.... Jak jsem byla po velký ultrazvuku nadšená - ve 32. týdnu, že je naše panenka hlavičkou dolů vzorně nachystaná, tak podle zprávy z porodnice je hlavičkou nahoru!!!! Nevím co mám dělat, aby se mi ještě otočila... Má 2200g a to už je dle mě velkej cvalík a místo už tam moc nemá... Poraďte nebo povzbuďte - prosím :a:

Ahojky, hlavní je, že je holčička v pořádku, přetočit se ještě může. Já měla malýho ve 30.tt hlavičkou dolu, pak se přetočil v 31.tt nahoru a na včerejším utz byl zas hlavičkou dolu začátek 34.tt a váhu mi řekl 2355 g, že je teda dost veliký a stejně se přetočil. Řekla bych, že jsem to cítila v pátek a od tý doby mi i začal kopkat nahoru, ale jistá jsem si nebyla. To až včera jsem se uklidnila z toho utz. Taky jsem na to pořád myslela, že je naopak a že to nezvládnu porodit. Kdyby byla pořád hlavinkou nahoře, tak se zeptej v poradně, jak se to s porodem, protože u nás by mě rodit nechali koncem pánevním, ale holky tady píšou, že si můžeš říct o císaře. Je to asi jak kde. Každopádně ti moooc přeji, aby se holčička otočila.

In reply to by damilka

Ahojky, moc děkuji za zprávičku a za zvednutí nálady :-) V noci jsem měla pocit že se mi rozskočí bříško... Měla jsem v něm obrovský vlnobití :-)
Mám pocit že se beruška otočila... Celý odpoledne mě pořádně kope pod žebra... Tak snad jo... V pondělí jdu do poradny, tak se poptám a kdyby se neotočila, tak se poptám na toho císaře... Každopádně moc děkuji. Je fajn si s někým popovídat - teda napsat o svých starůstkách :-)
Měj se krásně a užívej si pěkné dny :a:

Já to s tím otočním měla taky tak. Prdík byl už hlavou dolů, pak se zase otočil hlavičkou nahoru a na další kontrole už byl zase hlavou dolů a už tak zůstal. A to všechno se odehrálo taky jen pár týdnů před porodem, takže hlavu vzhůru!

In reply to by Raduš.ka

:a: Raduško, děkuji za pozitivní zprávičku :-) Hned je mi veseleji :-) Dnes mám pocit, že se malá zase otočila - v noci jsem měla v břiše vlnobití a odpoledne pořádný kopance pod žebra. Tak se nechám v pondělí v poradně překvapit :-)
Moc děkuji a měj se krásně

Ahoj Miriam,
je přeci jenom na mimču, jestli se otočí nebo ne - jsou to malí individualisti :dance: - ty se tím netrap a jenom se na mimi těš. Když se neotočí, tak ti udělají císař - bolesti 2 dny - to máš po normálním porodu taky ale zase žádný stres z toho, kdy už to příjde, jak se mimi daří, jestli se nedusí, jestli dobře tlačíš - taky to není úplně špatný způsob přivedení potomka na svět - určitě můžeš i pro císař najít spoustu výhod :one: .

Jsou mamči, které císařem musí a taky s tím nic neudělají. Takže nad tím zbytečně nedumej, netrap se a buď šťastná, že je mimi v pořádku a že ho už za pár týdnů budeš mít u sebe. :/;x:

Budu vám holky držet palce :k:

In reply to by Zuu

Ahojky, děkuji za podporu :-) Hned je mi veseleji :-) Dokonce mám pocit, že se v noci beruška otočila - ale je to jen pocit... V břiše jsem měla v noci vlnobití a odpoledne pořádný kopance pod žebra... Tak v pondělí v poradně uvidíme.... Z císaře zas takový strach nemám, ale hrozně se bojím kleští!!! Mám za sebou už dva porody-normální, tak jsem si připadala jako ostřílená mamina a teď si na mě vymyslí beruška něco takovýho a já si připadám jako začátečník :-) Strach tady trošku je... Ale ven jít nějak musí a my to určitě zvládneme. Zvlášť s takovou podporou :-) Moc děkuji. Měj se krásně a opatruj se. Papa

ahojky, ja myslim ze kdyz uz jednou vi kde je vychod tak se zas otoci, nektera miminka to bavi a velikost na to moc vliv nema.... ona se jeste otoci uvidis :one:
a uz je teda krasne velika , takze i kdyby se narodila dnes tak je uplne v poradku , takze se zbytecne netrap, ono se to stejne vyvrbi samo, tak jak ma :girl:
ja by jsem cviky nedelala, myslim ze to nefunguje , ale jestli chces , zkusit muzes kocici hrbety, anebo taky posvitit miminku dolu baterkou, treba bude mit chut jit za svetlem, anebo mu dole poustet nejakou hudbu a tak ji prilakat.... ale ja bych to nechala prirode, ona to zaridi tak, jak to pro vas bude nejlepsi, i kdyby se neotocila tak to zvladnete , v tom pripade bych teda ja osobne volila cisare, ktery taky neni spatny, vsechno ma svoje pro i proti...
tak nesmutni a treba te jeste beruska prekvapi :a:

In reply to by Danzy

Ahojky, děkuji za zprávu a za podporu :-) Císaře se moc nebojím. Ale mám hrozný strach z kleští!!! Z toho mám úplně husí kůži!!!
Ale mám pocit - nebo spíš velké přání - že se malá v noci zase otočila... Měla jsem v břiše vlnobití a odpoledne velký kopance pod žebra... Tak snad to tak bude! V pondělí v poradně se nechám překvapit :-)
Moc děkuji za podporu a přeji ti krásné sluníčkové dny :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka