reflux jícnu?

28.07.2009

zdravíčko, malá mi už týden po jídle furt blinká, třeba i 5x za sebou, už při říhnutí z ní trocha vyletí. Není to jednou hromada, ale ještě i hodinu po jídle ublinká trochu tvarohu.
Ve starších diskuzích jsem se dočetla, že by mohlo jít o reflux jícnu a že se dává nutriton na zahuštění, můžu to zkusit sama, nebo musí určit diagnozu lékař?
Plně kojíme, zatím pořád přibírá ale méně, přibírala 210g týdně teď jen 140g. Jsou jí 3,5 měsíce.
Předem díky, :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahojky nám to zjistl dr.ve třech týdnech kdyžý pořád plakal a trpěl na koliky a dost blinkal,šli jsme na ultrazvuk a měl ho tam :? doporučil nám ten nutriton,ale malej se stoho nemohl vykadit jinak jsem dokrmovala ke kojení bebou sensitiv je na koliky a taky na blinkání,od té doby co nekojím tak už nehází takové tyčky,ale stále ublinkává i když si odbrkne :?

tak mě malá při kojení taky trochu blinká, dneska teda blinkala dost (kojím a pak dokrmuju nutrilonem), tak sem jí raději namíchala Nutrilon AR (něco jako nutriton) a řekla mi o něm dětská doktorka. Bylo to relativně v pohodě, pak už neblinkala, taky mi málo přibírala, příští týden jdeme do poradny tak uvidím. Jinak dost trpíme na škytavku, tak to s tím možná i souvisí

Ahoj, podle mě 140g týdně ještě není žádná hrůza. Určitě se o tom poraď s dr., píšou to i na obale, že se to bez porady nesmí podávat. Nám se to zlepšilo až teď v šesti měsících. Ale může to trvat až do roku. Jinak fakt můžu říct žádná sranda. Nakup si hodně bodýček, my jich máme 30.

Ahoj neboj. Mojí malé je 7m a stále ublinkáváme. Nutriton můžeš koupit bez problému bez rady lékaře. Je to vláknina ze svatojánského chleba. Taky jsem ho kupovala a taky trošku ne moc ale trochu pomohl. Mě doktorka říkala, že do 1 roku se to spraví samo. Ale určitě až půjdete na kontrolu tak to určitě lékaři oznam. Jinak s váhou jsme to taky tak měli a stále máme a blinkáním, to nebylo. Bylo to, že jsem měla už málo mléka.
Skoro jako bych to psala já. Pa

Dejmalko, jestli blinká tak, že si jen ublinkne a né že zvrací obloukem, tak myslím, že to není reflux....
O Nutritonu by měl podle mě určitě vědět doktor! Můj názor.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky