Laktační psychoza

28.07.2009

Holky, da se vylecit laktacni psychoza? Slysela jsem ze je to obdoba schyzofrenie. Kdo je nejrizikovejsi skupina? Prozili jste ji nekdo?

JaK to jednou máš, tak už se toho nezbavíš. švagrová ji měla po prvním a už je to na celý život. Teda když se to zavčasu podchytí. Jsou i horší průběhy. Kámoška (spolužačka) ji taky měla a skočila z okna. Nebo se může stat, že třeba zabije to mimčo. No nechtěla bych to prožít. Nikomu to ani nezávidím. tak at se to všem vyhne, děvčata, držím pěstičky a víc se o tom ani nebudu radši rozepisovat.

Ahoj ,laktační psychóza je hrůza , moje kamarádka jí měla a vlastně má taky. Bylo blbyý že jí na to přišli asi až osm týdnů po porodu. Zavřeli jí na psychiatrii , cpali do ní různý prýšky antidepresiva a tak , celou dobu se o malýho staral její přítel a potom tchýně. Myslím , že byla na psychiatrii asi dva nměsíce. Teď už je docela vpohodě, malýmu budou v listopadu 3. Už vypadala že je vše ready a pak se jí znovu objevily příznaky před MS tak nmusela začít zase baštit víc prášků. Ale je v pohodě a i člověk co to ví na ní nic nepozná. Na psychiatrii je pořád sledovaná, a tam jí řekli že to může úplně odeznít a když ne tak hlavně ať nemá druhý dítě,ale to nedoporučují stejně , aby se laktačka znovu neobjevila.

In reply to by hanicka11

Toho bych se tolik nebála ;) , opravdu jestli nemáte v rodině žádný psychiatrický onemocnění takl by mělo být vše v pohodě. Je mi jasný že se to asi bez pár slziček neobejde, ale to budou spíš poporodní hormony než rovnou psychóza. Já čekám svoje první mimi ,v listopadu , a na tohle téma jsem si zakázala vůbec myslet. říkám si , že když bude nejhůř tak mám okolo sebe lidi který mi s miminkem pomůžou a podpoří mě. Víš mě přijde že čím víc člověk přemýšlím nad komplikacemi tak tím víc se mu jich potom vyskytne. Mám strach , ale zatím se snažím ho držet na uzdě, abych neměla stresované miminko z toho že maminka přemýšlí nad problémama.Užívej si těhotenství :)

In reply to by hanicka11

Když jí nemáš v rodině ty,tak by to mělo bejt v pohodě.On je taky rozdíl mezi splašenejma hormonama po porodu=pláč,málo mlíka atd. Z toho se většina maminek během pár dní dostane a pravou psychózou.
To pak maj ženský pocit,že nejlepší je plačící miminko vyhodit z okna,nebo udusit,prostě mu ublížit!
A to ti pak pomůže jedině psychiatr,ale naštěstí už se to dneska léčit dá.

Ahojky, tak já jsem ji po porodu měla asi taky :\/: Netvořilo se mi mlíčko a malej chtěl pořád bumbat. Kojila jsem i 2 hodinky, pak na čtvrt hodinky usnul a začal zase brečet hlady. Tak to bylo celou dobu co jsem byla v porodnici :00: Nejhorší je, že mi tam nijak nepomohli. Byla jsem úplně vyřízená, připadala jsem si neschopná, že nemůžu malýho nasytit a pořádně se o něj postarat. Když jsem volala manželovi, tak jsem mu brečela do telefonu a sestřičkám jsem tam taky brečela. Když jsem odcházela domů, tak mi doktorka řekla, ať koupím příkrm a dokrmuji ho. Dětská doktorka mi pak doma řekla, že mám kojit maximálně půl hodiny a pak ho dokrmit UM, tak se to pak upravilo a už to bylo v poho. Jen mě mrzí, že mi nedokázali pomoct v porodnici.

ahoj,podle mě se dá vylěčit antidepresivama,určitě to de.Já jsem měla asi 3 dny po poporodu jak tomu říkají poporodní blues,prostě splín jak to všechno tvládnu,že už budu doma furt zavřená,nikam se nepodívám strach z cestováním kočarkem furt sem řvala jak malá holka a pak to ze dne na den přešlo ale tímhle si prochází skoro všechny maminky,prostě hormonální změny dělají divy :s:

In reply to by Cophia

Já sem po porodu taky měla obavy,jak to vše zvládnu, jak budu cestovat s kočárkem autobusem a jiný.... a 5 měsíců po porodu to vypuklo.Laktačka jako brno..... Je to už 6 let a sem v pohodě.Nic. :j) Čekám druhý mimčo,sem sledovaná,mám doporučenýho přítele(povinně) u porodu a kdyby něco,tak okamžitě volat doktora.Všechno má svoje řešení.
Teď můžu dělat všechno,chodim do práce,řídim auto.... Ale bylo to upřimně moc hnusný.Nepřála bych tom nikomu.Trvalo to asi 2 roky.A takový to brečení po porodu,to je normální,ale jak to přeroste v to,že přestáváte poznávat vlastního manžela a máte pocity,který ve skutečnosti nejou,tak je to špatný.Nechci tady všechno popisovat.Bála sem se,že už se z toho nedostanu a můj život je totálně v háji.... Vlastně to tak ze začátku i vypadalo.Opustil mě i manžel a já byla odkázaná na pomoc rodičů..... Ale antipsychotika už musim brát napořád.

In reply to by Cophia

no to urcite, je to pro telo opet zahul! ja jsem o tom jenom zapremyslela, protoze manzelovho stredy manzelka ji mela, a nikdy se z toho nedostala. Jako je normalni ale bere prasky, a musi je brat navzdy, a to uz ma dospele deti. Je to zakerne.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka