Pro maminky Atopiků

27.07.2009

Ahoj maminky,které máte doma atopické miminko. Chtěla jsem se zeptat jestli se mimčům atop zhoršuje v teplejším počasí. Terezce se vždy zhorší když se udělá tepleji. Jak jsou na tom vaše mimča?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, tak u nás je to teď v létě lepší než v zimě, ale jak říkají holky, může se to zhoršit teď tím, že se dětičky potí...náš bude třebas pěknej(v rámci možností) a za deset minut v autosedačce, než dojedem na chalupu se tak zpotí, že v tu chvíli je obsypanej až hrůza....navíc teď, co leze, tak má lokty a ručky celý zrasovaný od podlahy, od koberce a mnohem hůř se s tim pak "pracuje"....takže mazat mazat

ahoj, teplejším počasím se Ondrovi vždy exém zhoršil. Pomáhalo mu koupíní v mořsé soli. 2x denně jsem mu do vaničky udělala lázeň a moc mu to pomohlo a venku mohlo být parno. Vždy jsem ho potom namazala.

Tak já naštěstí nemám miminko atopika (třikrát ťukám), ale sama jsem atopik a v teple se mi ekzém zhoršuje. Nejde ani tak o teplo samotné, jako o zpocení. Takže to chce lehké bavlněné oblečení a pokud možno zabránit pocení, což je nadlidský úkol. Mě se teď často dělá ekzém v loketních jamkách, jak se s malým potíme při kojení.... A pozor pak na zimu, mráz taky ekzém zkoršuje, to já trpím ještě víc jak v létě. Chce to promazávat mastným krémem bez vody, protože mráz vlastně vodu v kůži zmrazí a kůže pak trpí, vysušuje se, a zejména na rukou může praskat.

In reply to by Raduš.ka

ahojky! Malý jsou už 3 roky a ťuk, ťuk, Ťuk, máme víceméně klid - jen občas sušší lokty, kolem nich a nožičky. nejhorší to bylo kolem 1/2 roku. pomohla nám modrá obyč. indulona a na noc rukavičky, aby se neškrábala.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky