Taška do porodnice

09.07.2009

Ahojik holky, tak mám sbalenou tašku, pro jistotu, postupně jsem si vše nakoupila a je toho nějak moc, ani se mi to tam nevejde a to ještě ponesu balík plínek ve druhé ruce....v čem si ponesete věci do porodnice? Já mám obyč pevnou velkou tašku s ušima v ní spoustu věcí ( župan,košile, vložky, vložky do podprdy, kalhotky jednorázovky, ručníky, hyg. potřeby), ale to všechno budu potřebovat, ach jo a nějak se mi to tam nechce vejít...ptala jsem se v porodnici co musím mít svoje a vlastně všechno, akorát mi dají 20 vložek, košile na první dva dny a jinak nic....jak jste na tom s balením a do čeho si to dáte?...díky za rady a odpovědi.. :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

si do porodnice beru hygienicke potřeby,přezuvky,ponožky,kalhotky a ručnik jinak nic vic daji mi vše ostatni v porodnici a věci pro malou mi donese až manžel při odchodu nebudu je dřiv potřebovat mimčo stejně obliknou do nemocničniho.Jo a ješte doklady ktere jsou potřeba.

tak ja si budu balit jenom hyg potreby, zupan a prezuvky a pleny pro mimi. vse pry dostanu, vcetne plen, ale kdyz jim dojdou jednorazove tak pouzivaji latkove. tak jen pro jistotu. veci pro mimi mi donese manzel az budu odchazet. co se tyce tech hyg potreb, tak to bude asi normal, toaletak, kalhotky, nejaky ten olejicek, spr gel, sampon, co aj vim. no rekli mi ze vse dostanu. a kdyby neco nebylo, tak vyzenu muze do obchodu. nechci tahat zbytecne velkou hokejovou tasku. :a:

ahoj, já jsem měla cestovní tašku-hezky se mi to tam vše vešlo a bylo to i přehledné. Jinak v naší nemocnici nám dávali erární košile-když jsme si ji ušpinili tak jsme si ze skříně mohli vzít novou (neomezeně). Vložky jsme měli na chodbě a brali jsme si je také neomezeně. Jen ručník jsme museli mít svůj. takže já jsem si vložky po porodu vůbec z domova nebrala-u nás v porodnici je ani nepovolili. Maj tam takové z vaty omotané gázou (nebo jak bych to popsala)-nelepí ale jsou dobré z důvodu hojení. Kalhotky do porodnice jsem si brala-sdělala jsem 10ks. Sprchový gel, gel na intimní higienu,ústní higienu,hřeben,plenky-balík, ubrousky na prdýlku-2 balíky, přebalovací podložky 5x, 2 látkové plenky, kojící podprsenku,župan jsem si nebrala-byl k dispozici také erární, ale v nemocnici bylo dost velké teplo,takže jsem ho vůbec nenosila, pantofle, ponožky, propisku, 2 neperlivé vody,dubovou kůru-na hemeroidy a na hojení nástřihu, penízký /jezdila nám tam pani a vozila časopisy a noviny a taký laskominky :///:

tak já byla z těch,která snad na nic nezapoměla.Taška k prasknuti.Po porodu jsem zjistila,že stejně nejvic potrebuješ vložky ,ručnik a kosmetiku.Nemusela jsem to všechno tahat. Ted kdybych zase rodila,tak už to neresim.papa :\x: :\x: :a:

Jojo je tohoho hodně :s: Já jsem včera ve 23hod doplnila do čista-co mi tam chybělo-zub.kartáček,papuče,krém....myslela sem totiž že už pojedu,Jsem 38+6 za 8dní termín. Vše tomu nasvědčovalo,dokonce sem pouklízela,zalila kvítka aby mi tu zatím nepozdechali,nachystala oblečení,napsala manuál manželovi co vše má zajistit jak tu nebudu,a nakonec nic :s:
No a protože manžel byl v práci,tak sem musela tašku řešit-že mám klasickou cestovní přes rameno-ale ne extra velkou a batoh na záda.Košile ani župan si neberu,to bych měla dostat v porodnici,a vložky mám sebou dva balíky,ručníky tři....stejně tam pak budu mít návštěvy každý den,tak mi ev. donesou co bude potřeba nebo koupí v lékárně. ;-) Tak hezký těhulkování,já už snad budu brzo 1+1.
Ahojky J.

Mě ještě nenapadlo balit (32.týden)... tak teda sbalím koncem měsíce! A budu mít takový ten byznys kufřík, co se mu vysune rukojet nahoru a tahá za sebou na kolečkách, na letišti ti ho povolí jako příručná zavazadlo, tak to není nějaká velká kráva :D Ale je v něm pořádek, utažení pásky a velké kapsy uvnitř a venku, čímž mi přijde praktičtější a i pro mě lehce nositelný oproti klasické/sportovní tašce. Manžel pojede se mnou (rezervovali jsme si nadstandard na kolem mého TP, tak snad vyjde, mají jich 8 ), tak bude mít ten stejný kufřík, a co se nevejde ke mně, půjde k němu. Vložky a pleny sice dostanu, ale prý těch plen mají dost málo a budou rádi, když nějaké přieneseme pomůžeme tím, takže manžovi do kufříku. Taky vezmu maličké hezké hadříky ač dostane erárek - kvůli fotkám a návštěvám :)
Já ještě nemám vypráno vyžehleno a poskládáno, vše na mimi mám na obří hromadě pod palmou v pracovně :D Tak tento víkend to už pořeším a další víkend pořeším sebe - věci do porodnice, ještě nemám ty kalhotky a vložky porodnické na doma, a pak sbalím teda :)
Asi budu lenivá/spěchavá dle stavu čípku 15.7. na poradně :D Zatím furt CS0, tak mě to nenutí...

In reply to by Kašíkus

Ahojky mužu se zeptat na ten čípek co to znamená...mě doktor strašil že se mi skracuje mluvil něco o třech cm...Ale nevim co to jako je...jen vím že bych to tak asi mít neměla že to vypadá spíš na porod předčasně...děkuji za odpoved...jsem 33+1tt

In reply to by jednapani

V tomhle týdnu je 3cm ažaž moc dlouhý čípek, takže se vůbec neobávej! :) vše ok. jestli ze ti zkrátil ze 4 na 3cm, tak je to normální, už je načase, taky to tak mám ;)

In reply to by Kašíkus

Tak to děkuji za uklidnění...zatím mě každý jen straší...jsem typ člověka co se porodu nebojí a ani si moc nestežuji i když pro mně samotnou je to bricho už někdy neunosne ale potom co mi to doktor řek že se mu to nelibi s tim čipkem tak citim každe pichnuti a přemyšlím jestli nerodim :( už sem z toho asi blázen.. :) a dotoho ještě kamaradky co rodily a jejich příběhy no asi ze mě bude do porodu blázen !!! :) :00:

In reply to by Kašíkus

ahoj, no na jednu stranu je čas a na druhou stranu bych si bejt tebou napsala seznam co si zabalíš a nakoupila co budeš potřebovat. taky jsem si myslela že je dostatek času. Dle dr. žádné známku k porodu, neotevřená, hlavička vysoko. NO a najednou jsem jela do porodnice.Ani jsem se nedočkala poradny v porodnici. Porodila jsem ve 37tt...Naštěstí jsem měla zabaleno od 34tt...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky