Zdá se mi, že mám tlouštíka

24.07.2009

Ahojky červíci... :ooo:

taky se vám zdá, že je vaše mimi tlouštík nebo jsem jenom já paranoidní a divná matka? :? :jawdrop: :(
Ve středu 29. 7. bude mít moje malá měsíc a už ve 3. týdnech měla přes 4 kila, (porodní váha 3,45 kg) tak jsem zvědavá, kolik bude mít teď, ale počítám, že určitě přes 4 a půl kilča, ne - li ke 5 kg, už nosí velikost 62. Navíc má faldíky snad úplně všude, bříško má vypouklé jak somálské dítě, ale rozhodně ne z hladu, má i podbradek a kor v těchto vedrech je to děs, ve všech těch záhybech se jí dělají potničky a žmolky loupající se kůže. Plně ale kojím, fakt je, že jí dám kdykoli si řekne, ale z MT mlíčka přeci nemůže být dítě obézní, nebo jo? Jak jste na tom vy a vaše mimi?

Tak to my jsme asi rekordmani,malej měl ve 2,5 měs. 7 kilo,porodní byla 3400g...od té doby ho radši nevážím... :///: kojím,kdy si řekne :a:

Ahojky! :) tak jsem ráda,že je na tom někdo podobně,akorát jsme se na stejnou věc chtěla zeptat :s: A s tou váhou jsme na tom teda skoro stejně,malý bude mít ve středu měsíc,porodní váha 3500g a 50cm,po propuštění z porodnice 3310 no a pak to začlo :a\|: :hu: !!!ve třech týdnech měl 3990 a včera jsem s nim stoupala na váhu a už má asi 4,5 kg :00: :jawdrop: a je fakt,že se už dooost pronese!!!Taky jsem si právě říkala,jestli ho nepřekrmuju,navíc mi mlíčko teče proudem a mám ho fakt moc,takže dost hltá a pak ublinkává,nicméně přibírá statečně a doktorka teda taky pěkně koukala,no prostě máme doma přísavku :///: :s: ale je fakt,že to pak asi vyběhaj,takže asi nemá cenu se stresovat,já se jen bojim,že ho za chvilku neunesu :s: :n: ,papa! :a:

Díky holky, jste zlaté, hned je mi líp a nebudu už malou tolik pozorovat. Jen ještě dotaz pro ty, co mají holčičky, možná blbej, ale u mě docela aktuální... jak se staráte o "lulinky" svých holčiček? Ta moje malá potvůrka totiž vůbec nechce roztahovat nožičky a pustit mě k "ní" pořádně ji umýt :00: a už jsem si všimla, že v ní má takový hnusný "povlak" , ale fakt se mi nedaří dostat se k ní na tak dlouho, abych ji dokonale očistila... :r:

In reply to by Draconela

Ona mě tam taky nechce moc pustit, já ji vždycky nechám chvilku kopat nožkama a jak je dá trochu od sebe, tak se jí to tam snažím vyčistit. Musí to být vždycky rychlovka.Kdybych jí to chtěla udělat násilím, tak by to asi nešlo, protože ty nožky začne tisknout silou k sobě a nejdou dát od sebe:-))

In reply to by Draconela

čistím ubrouskama, tak jak mi to ukazovali v porodnici. Akorát mám někdy strach z té infekce, protože mě když se malá pořádně vykadí, tak je od toho celá zaplácaná i v pipce, tak mám strach, jak jí to vytírám, abych jí tam něco nezanesla. Občas ji musím vzít pod sprchu:-) Ale zatím je v pohodě.

In reply to by Jajda007

Mě to v porodnici neukázali, jen teda při koupání, že naní nezapomenout, a taky dle rad doktora hlídám, aby se ji to tam neslepilo. Ale už tu byly diskuse, dřív, jen si to nepamatuju přesně, ale jak s tím bílým povlakem?? Nechat, nebo komplet vyčistit?? Co si matně pamatuju, tak tu holky psaly, že nechat.. k doktorce jdeme ve středu.. je po dovolené, tak tam asi bude mít nával, první dny a ve středu budeme mít přesně 3 týdny. Já malé sem tam říkám, že jsem amatér, tak mě musí omluvit, když se něco nevede :s:
A jinak ubrouskem utírám pipku, jen když je pokakaná! Jako uvnitř a vždy zhora dolů a nevracet se... to je logické, jen s tím bílým povlakem mě nikdo nezaškolil!

In reply to by lilian

i já jsem už od třech pediatrů slyšela, že nechat, denně několikrát zkontrolovat kvůli zbytkům stolice, vytřít nejlépe vyžehlenou,v teplé vodě namočenou plenkou, protože suchá dráždí, namočená ve studené stáhne nožky k sobě, teplá uvolní a uklidní a také se Ti nepočůrá :-)

In reply to by lilian

Tak pokud jsme doma, jdeme po stoličce vždycky do umyvadla :-) Stojí to za to! Doktorka mě za to pochválila :-) A jinak jsem se jí na ten bílý povlak ptala a řekla mi, že nechat.

In reply to by Eponina

Jojo díky, no my prozatím bojujem i s koupáním, tak jsem na ní dneska zvědavá, pořídila jsem lehátko do vaničky.. snad si zvykne, zatím se to bez řevu obešlo asi jednou, dvakrát... tak to mytí pod vodovodem.. máma hrozně nízko kohoutky, tak leda pod sprchou a to bych asi sama nezvládla.. ale třeba najdu taky způsob :) jen si zvyknout na tu vodu !! a taky to mám do koupelny dokola, přes celý byt.. a mamča když větrá, tak tu je docela průvan.. aby ji ještě nenastydla prdelka..

In reply to by lilian

ahoj, moje holčička s vodou také bojovala, hlavně v porodnici - byli jsme déle, dvojčata měla žloutenku, ale co jsme doma, "máčím" je v kyblíku, dva dny byl ryk, ale od té doby, spokojenost a nyní už u cákají a smějí se.
doporučuji

In reply to by lilian

My máme taky nízký kohoutky a navíc malý umyvadlo, ale dá se to. Jednou mi Klárka nožičkou zastavila vodu:-) A taky letíme přes celý byt, zabalím ji do osušky a jdeme :-) Jí se koupání moc líbí. Tak to máme jednoduchý.

In reply to by Eponina

No, já věřím, že bude po mě vodomilka,, snad se to spraví a pak dkyžtak budu chodit s ní plavat,a to si snad už nadobro zamniluje vodu. uvidíme.. zkusím plno věcí, zabalenou v plínce ji mívám, poprve, jak byla sešněrovaná, tak ani slzička., ale pak znovu... No, dneska uvidíme, zda to bude lepší, nebo ne.

In reply to by lilian

Naše malá ze začátku koupání taky prořvala - ale jak tur. Začalo se jí to líbit až poslední dobou, až tak po tom čtvrým týdnu. Teď si ve vodě pěkně lebedí:-) Vždycky když ji položím do vaničky, tak se na mě usměje:-) Chce to vydržet malá si za chvilku zvykne.

Kde jsi takovou dobu???
Taky kojím, jsou nám 8 týdnů a minulý týden jsme měli 5,5 kila, takže myslím, že ted už jsme to dotáhli na šest. Radši s ním na váhu ani nestoupán. Už i ortoped mi včera řekl, že mu asi chutná, co? No, co mu na to říct, chutná! Taky mu dávám, kdy si řekne a nejvtipnější je, že jsem někde četla, že plně kojené děti jsou většinou hubenější než děti na UM. No, my asi ne...

tak já řeším úplně stejný problém jako ty. Malej se narodil a měl 3950 g, v porodnici zhubl na 3500g, pak začal přibírat. Taky ho plně kojím a je fakt, že mu chutná :hu: minulý týden, když mu byly 3 týdny, vážil 4750 g :jawdrop: :00:
sice má taky druhou bradu, trošku nafouklý bříško, ale nožičky má hubený :qu: tak to nechápu. Přijde mě, že ale přibírá docela dost. Doktorka mi říkala, že kojené děti přibírají rychleji, normální je až 250-300 g týdně, my teda držíme rekord 400-500 g.

tak to jsme na tom podobně, až na to, že naše Viktorka se už narodila s podbradkem a to pořádným:-) měla jen 48cm a na to 3710g. Pak mi dost zhubla, protože nechtěla papat. Na prohlídce v 6ti týdnech už měla 4800g (přibrala za 4 týdny 1100g) a teď v osmi týdnech už bude mít cca 5300g. Doktorka nám na to nic neříkala, jen to, že jí evidentně dost chutná, a to je pravda, protože kojím cca po 2 hod přes den, v těchto teplech i po hodce a půl. Faldíků máme taky čímdál tím víc, je to fuška vytřít všechny záhyby:-)) Já si zas říkám, že si dělá zásoby, než se začne pořádně hýbat, aby pak měla co spalovat:-)

Ahoj,
určiě není Tvoje malá tlustá, zvlášť pokud plně kojíš. Náš Honzík byl na tom podobně - porodní váhu měl 3,45 kg (50 cm), z porodnice jsme šli s váhou 3,29 kg a za měsíc už vážil 4,61 kg, takže přibral 1,3 kg a taky jenom z mého mlíčka. Za druhý měsíc Honzík přibral dokonce 1,5 kg a vážil už 6,13 kg, takže jsme měli taky pěkného cvalíčka :a\|: .
Vůbec ten první půlrok, co jsem ho plně kojila, mi přibíral málem rekordně, v 6 a půl měsících už měl 9,46 kg a 70 cm a hrozila jsem se, že ho za chvíli neunesu. Ale od 9 měsíců mi začal zlobit u papání, protože mu začaly růst horní zoubky, taky se začal i víc hýbat a přírustky váhy se hodně zpomalily. Na roční prohlídce už měl Honzík úplně normální váhu 11,23 kg a měřil 77,5 cm, takže byl sice kus chlapa, ale rozhodně ne nijak tlustý.
Nemusíš se ničeho bát, z mateřského mlíčka sice můžeš mít baculku, ale uvidíš, že to rychle vyběhá a bude z ní pěkná panenka. A navíc je mateřské mlíčko pro ni to nejlepší, tak je jedině dobře, že ho máš tak výživné.
Pa :a:
________________________________
http://alenkasuchankova.blog.cz/

Naše malá přibrala za měsíc 1kg. A paní doktorka ji pochválila, že je pěkně kulaťoučká. Velikosti 56 už nám jsou taky malé, začínám dávat 62 :-) Tak se nestresuj. Kojené děti jsou zkrátka "kulaté". Navíc je to hezčí než hubeňour.

Tak nám bylo ve středu 14 dnů a zvážila jsem se s Karolínkou v náručí a pak bez ní a rozdíl je 4,5kg jen ona s oblečením a plínkou, naštěstí nenasáklou a nakojená, tak tak markantně nepřibíráme :///: tak to asi po víkendu přes 5 kg nebudeme mít, ale je fajn, že prospíváme a nehubneme! :qu:

:c: Hlavně se nenervuj, kdo ví, kolik máme my, porodní váha 4020g v porodnici jsme dostávaly pouze velikost 62, 56 je malá. po týdnu jsme měli 4230g a příští týden konečně jdeme k naši doktorce,jak napotvoru měla 14 dnů dovolené, ale od zastupující jsme dostaly pochvalu, že miminko má být faldíkaté!! Tak si myslím, že to tvoje je ukázkové!! Až zašne víc pohybu, běhat, tak to vyběhá!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka