tak to jsem nevedela.........

22.07.2009

ted jsem se tu docetla ze az 60% tehotenstvi konci potratem to je docela i velke cislo to aby se o male clovek bal uz od poceti no jsem z toho docela v soku zajimalo do kdy tohle plati zhruba az do 12 tydne nebo jeste vice??????

dr.mi rekl,ze kazda pata po 35 roku behem prvniho trimestru potrati.V mem okoli takovou teda neznam.Mam 3 kamosky a ty tak pozde rodily.Tehu bylo bez problemu.Je pravda,ze do 12 tydne je to rizikovy.Kolem 8 tydne uz je mimi s tebou propojeny a pak snad vacek zanika a dulezita je placenta.Laicky receno.Moc o tom nevim,tak se nezlob.Ale nejak tak to je.

Já tohle znám.Stalo se mě to celkem 4x,že jsem měla(tak středně silná byla ta druhá /) pozitivní testík a pak přišla den na to ms a 2x to vydrželo trošku dýl(to už byl testík pěkně tučný),ale nakonec bylo špinění a konec.Tak ted beru preventivně utrogestan na udržení a doufám,že až se zadaří a kéž by už brzy,tak že prášečky pomůžou.

ahojky je to pravda první 3 měsíce jsou nejrizikovější děloha si sama vyhodnotí jestli je miminko dost silné a dobře se přichitilo a jestli je zdrave a pokud ne tak ho sama vyloučí a potom už je riziko podstatně menší no ale když mi to doktorka říkala chtělo se mi brečet bála jsem se všeho skoro nic jsem nedělala no ale teď se taky o mimi bojím to ti už asi zůstane ale myslím si že to platí o něco víc u maminek které jsou nad 30 a nebo mají vícečetná miminka a nebo když to je po potratu ale to jsem tak vydedukovala z mojeho okolí . Co jsem slyšela .

In reply to by jájulík

me to docela vydesilo z meho okoli neznam nikoho spise nebo o tom nemluvi takze pokud zjisti tehotenstvi je lepsi jit marodit vid no manzel ma totiz tezkou vadu srdce a ja rozdvojene ledviny..... tak to bude asi lepsi ne vim ze nekde ji nedavaji vubec

Ahojky tak těch 60% podle mě platí pro ranné potraty když žena třeba ani o těhu neví... ;) chytré knížky udávají, že někdy se oplodněné vajíčko prostě neuchytí v děloze nebo uchytí ale špatně, takže ho děloha brzy vypudí a že se to týká tak 60 % všech počínajících těhotenství :one: myslím si, že pak už to procento klesá..... sice je to do konce prvního trimestru hodně rizikové, ale určo to nebude 60% :n:

In reply to by lulubar

tak alespon nejaka pozitivni zprava..... no uvidime dneska cekam ze prijde ms ale zatim to na to nevypada tak uvidime co z toho bude jelikoz jsem nejakou dobu naladova a uz tak 2 dny litam na zachod no ne ze by to bylo tak akutni ale vis jak jistota je jistota citim to tak a TT jsou negativni tak nevim.........

No asi do toho 12 týdne (3.měsíc) Je to prý fakt nejrizikovější období těhohtenství. Ale zdá se mi to nějěk moc.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky