6,5 měsíční dětičky - mléko, jídlo, tekutiny ??????

22.07.2009

Ahojky děvčátka, tak jsem z toho jelen. Malé mléko odstříkávám, ptže mě kouše, tento týden jí vylezly první dva zuby a já už kojení z prsu nedávám. Jenže - v propagačním letáku Nutricie a hami jsem četla, že má dítě ve věku 6 - 8 měsíců vypít asi 1000 ml mléka za den, plus zeleninu v poledne, plus kaši večer. Jako to Natálka naprosto není schopná vypít a sníst. Takže mlíko do ní dostanu - asi 750 ml odstříkaného MM a 250 ml Beby za den, ale zeleninky si jen tak zobne asi 100 g k obědu a večer kaši - ani omylem, ještě je tak schopná do sebe narvat 100 g ovocnou přesnídávku kolem páté, páč jí chutná, čajíček pije většinou jen v horku. Má 8,4 kg. Teď mi jen řekněte, jak to děláte vy? Kolik mléka vám děti vypijí za den a jak to je s přesnídávkama a zeleninkou? Budu muset asi najet na nějaký jiný režim.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj ivčo...
nic mi do toho není, ale není to odstříkávání moc pracný? nechceš ji spíš naučit nekousat? :)
já to Krýšu naučila asi za 3 dny...
- když kousnul - kousla jsem ho taky...
- když kousal dál, dala jsem ho vedle sebe a řekla, že nic nebude... začal plakat - hlady, tak jsem ho zase přiložila, když kousnul, opakovala jsem postup viz výše :)
- uvědomil si to velmi velmi rychle :)
- jinak na tabulky nehleď - týkají se sunarových dětí, protože UM mají přesně daný obsah živin, ale MM se míchá dle potřeby!!!!

Ahoj Ivčo, náš Kubík má 7,5 měsíce ale režim se za ten měsíc co jsme napřed moc nezměnil.. ráno kolem 7h má mlíčko (dáváme Nutrilon) asi 170ml, v 10h zeleninku s masíčkem asi 150g, ve 12h mlíčko nebo kaši (podle toho jak je naladěný když je mrzutý tak cucá mlíčko jinak papá lžičkou kaši) 150 až 200ml, asi v 15h ovocnou přesnídávku (sní půlku skleničky) nebo nějaké čerstvé ovoce jako banán, meruňky, meloun atd, asi v 16.30h mlíčko 170ml, v 19.30 zase mlíčko 200ml pak jde spát a v noci se 1x vzbudí na mlíčko 170ml. Takže když sečtu tekutiny z mlíka a kaše, tak to dá přibližně 900ml. Krom toho mu občas šoupnu trochu čaje nebo šťávičky, ale to nechce jinak než po lžičkách, takže celkem zanedbatelný množství.. jo a má teď 9,36kg takže kluk jako buk! Já bych si s těmi tabulkami moc nelámala hlavu, každé mimčo je jiné a jde přece hlavně o to, aby se malá měla dobře, hezky přibývala, čůrala a kakala :s: však ona si sama řekne když se jí něco nebude líbit :///: Jo a naše doktorka tvrdí, že je pro malýho v tomhle věku nejdůležitější hlavně to mlíčko, takže to s těma příkrmama zas tak moc neřeším.. má tu zeleninu s masem, přesnídávku, šťávičky a občas mu dáme žužlat kus nějakého ovoce, nic jiného zatím nepapá jako třeba pribináčka nebo tak, páč mléčné výrobky stejně nesmí (má alergii na kravské mléko a pije jen speciální) Tak se mějte fajn :a:

Ahoj tak nam je 7mesicu.Rano kolem sedmy si da Niky 210ml sunaru.Pak kolem pul jedenacty si da presnidavku.Pak si zdrimne takze kolem treti ctvrty si da prikrm.Kdyz sezenu 190gramovej ta sni ten a pak si da cajik.Kdyz jen ten malej 125gramu tak ji udelam jeste 90ml sunaru.A a podle toho v kolik si da ten prikrm ma po koupani mliko to je zhruba kolem 6-7hodiny zase tech 210ml.Kolikrat to v devet zabali a spi do rana a nekdy se jeste vzbudi na dalsi jidlo.

tak naše Amálka má dopoledne jen prso, vpoledne spapá malou skleničku zeleniny, odpoledne asi taky tak ovoce, večer 150 ml kaše a ještě kojíme. Na půl roce měla 6300. Teď jí bylo 14. sedm měsíců a myslím, že teď, co papá příkrmy, tak přibrala - bude mít tak sedm kilo. A co jinak nového u vás ? A s tabulkama si vůbec nelam hlavu, každý miminko je jiný.
Jediný, co mi radila doktorka se zeleninkou, abych jí předtím nechala 3 hodiny vyhládnout a u nás to zabralo. Paaaaaaaa :*[]:

In reply to by sokou

Ahojky Soni, to máte s Amálkou pěkně zmáknutý, Naty se vyhládnout nedá, pokud je od posledního kojení déle než 2 hodiny, tak nic ze lžičky nevezme, dokud jí nedám mlíčko, pak si hodinku odfrkne a něco si zobne...
Jinak u nás vše při starém, natynka je pěknej rošťáček, už je jí obývák malej, jak se po něm koulí, musím jí hlídat, otvírá mi šuplíky a olizuje nábytek. Taky už má 2 zoubky.... a co u vás? Nechceš se někdy sejít, až by jste se vypravily s Amálinkou do Lípy?

Ahojda, naší malé je 7 měsíců a jí po 3 hodinách 5x denně - mlíčko tak 160-200 ml (většinou těch 200, vyjímečně 160 a ještě vyjímečněji 220 ml, ale víc fakt na dávku ani rana!!) a na oběd zeleninku 140-180 g. Spíš tedy těch 180 g. Ovocné svačinky ani kaše zatím nedávám. Malá pije moje mlíčko, taky odsávám a dávám z lahve. Litr za den teda nedá ani náhodou. Jo, a konečně jsem ji naučila pít i něco jiného než je moje mlíčko, takže na žížu pije ředěnou mrkvovou nebo hruškovou šťávu od Hipp, zatím. Zkoušela jsem vodu, čaj, nezabíralo ani jedno, tak jsem zkusila tyto šťávičky a konečně si dala říct. Dneska už má v sobě 200 ml a ještě jí nachystám, ať nemá žížu. Pěkně se mi zase rozkakala (měla posledních pár dní trošku problém) a je spokojená. Na poradnu jdeme až k 8 měsícům v srpnu, tak se tam na to doktorky zeptám, jak to teda s tím mlíčkem má být, protože já to v těch příručkách mám taky napsáno, ale naše Marci není moc pohyblivá, tak ji přece nemůžu takhle přecpávat!!! Dávno už nejí 6x za den, jak v tabulkách uvádějí ještě jednu večeři po kaši. Krásně spinká celou noc a já jsem za to moc ráda. Na půlroce vážila 9,20 kg a měřila 73 cm, takže skutečně žádná drobotina. Už při narození byla velká - 55 cm a 4,15 kg. Takže asi tak. Tabulky jsou tabulky, ale kdyby mělo být všechno jenom podle nich, tak nemáme děcka, ale všežravé nedožravé KOULE!!!

No tak to u nás taky ani smykem, navíc jak je vedro, tak nechce moc jíst :( myslíte že 7. měsíčnímů baby můžu třeba rozmočit do přesnídávky piškoty?

In reply to by LenkaSV

nojo jenže já zas četla, že když dítě bylo kojený, že máš u těch přesnídávek odečíst 2 měsíce, ale do kdy? :) tak vlastně ted dávám od 4. měsíce furt ale v pátek má 7 měsíců....

No tak u nás je to taky děs. Malej mi chce s prsa málokdy, jen v noci, přes den skoro vůbec. Příkrmům taky moc nedá, ovocnou přesnídávku dopoledne asi 1/3 velký sklenky, zeleninový příkrm na oběd asi půlku malý skleničky, odpoledne ovocnou přesnídávku zase jen trochu. Večer mi ale sní hodně kašičky (Sunarka), to jo :a\|: . V noci kojím 2x, pokud se tedy moc nevzbudí a odmítá prso. Čajík bych do něj mohla nalít klidně i ten litr, má ho strašně rád, ale zase mu ho nechci dávat moc, aby mi vůbec něco jedl. Už jsme s tím měli totiž jednou problémy, že pil moc čajíku a nechtěl jíst a pak vůbec nepřibíral. A nezkoušela jsi třeba tu ovocnou šťávu, co je od 4. měsíce a nebo jenom vodu? Třeba mu ten čajík nechutná.......
Ale ten litr mi připadá stejně nějak moc, na tak malý dítě :n:

In reply to by jesterkalackova

Ahojky, chci se tě zeptat, jakej dáváš malýmu čajík že mu tak chutná? Mě dělá malej trochu divadlo, na všechno pití kromě mlíčka se šklebí, tak si říkám že by to chtělo objevit nějakej mňam čajíček aby si dal říct.. my máme od Hami čaj pro celkovou pohodu, chutná docela dobře, ale dostanu ho do něj jen po lžičkách a jenom trochu. Jinak přibírá mi krásně, až moc takže bych ráda aby pil víc toho čaje ;) Předem díky

In reply to by ivca.konik

UM jsem přikrmovala hned od porodnice, asi po měsíci jsem se ale tak nějak rozkojila a snažila jsem se UM omezovat. Teď mu jej dávám, když mi nechce sníst ani příkrm a ani z prsa, tak něco sbaští, ale taky toho není moc, tak max. 90 ml.

In reply to by jesterkalackova

Já už Naty pomaličku odstavuju, za prvé jí narostly dva zuby a kouše mě (schválně s lišáckým výrazem v očích co jako já na to) a za druhé mě to fyzicky i psychicky vyčerpává, takže myslím, že je už čas, navíc mi mizí tím odsáváním mlíčko včera jsem odsála jen 650 ml.... ony asi ty dětičky nepapají ani kvůli těm vedrům, já se spíš bojím o ty tekutiny, aby měla dost, říká se, že nemají pocit žízně ještě tak dokonalý...

In reply to by ivca.konik

Náš malej má taky dva zoubky, ale zatím mě nekouše. Mě taky vyčerpává to vstávání v noci, 2x kojím. S odsáváním přes den taky strávím strašně času. ....Vička teda pije čajík a ovocnou šťávičku, kterou mu zředím vodou, aby to nebylo tak sladký. Zkoušela jsi jí dát tu vodu nebo ovocnou šťávu?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky