niva

16.07.2009

chtela jsem se zeptat jestli ted v tehotenctvi papate nivu. slysela jsem,ze se pry v tehotenstvi nesmi, tak nevim co je na tom pravdy....

Kliknutím vložíte smajlíky:

Když jí nebudeš jíst po kilech,nemělo by se ti nic stát.Já jim nivu i hermelín,když mám chuť.Zkus si někdy projet,co všechno těhule nesmí,nebo by neměly a zjistíš,že bejt těhotná=umřít hlady...

Napíšu to takhle: kdy kdo měl listeriozu a z nivy/hermelínu? Někdy se to možná stalo a bylo to pak kauza dne v TV ;) Největší vzácnost, těhule plaší, ale chlor z bazénu jim na čípek a ničení zdravé poševní flory nevadí, špinění po sexu asi taky ne, a pak řeší ty nejméně pravděpodobné komplikace... to není proti tobě, ale jsem už alergická na těhotenské hysterčení okolo sýrů ;) Navíc třeba tepelně upravené je to bezpečné (v omáčce, smažené).
Jo to kdyby sis v těch horkách koupila majonezový salát nebo bagetu v nafouklém obalu, tak to by se mi nezdálo :D

Zde jsem našla kde se vyskytují listerie, takže zrajících sýrů se těhulky bojí, ale paštiky a dortíku z cukrárny už tolik ne, přitom riziko stejné, tak se musím těch sýrů zastat taky :D

Kde se objevují listérie:
- měkké sýry (s plísní na povrchu i uvnitř, sýry zrající pod mazem, sýry z nepasterovaného mléka...); naopak tvrdé sýry, tavené a krémové nepředstavují riziko
- uzené a syrové ryby (suši), mušle, ústřice, tatarský biftek (i když tam je spíš riziko salmonelózy)
- syrová naklíčená zrna, třeba sojová
- lahůdkové saláty (hermelínový, pochoutkový...), třebaže riziko nákazy z potravin prodávaných v lahůdkářství je obecně nízké
- tepelně neopracované masné výrobky (métský salám, čajovka), ale i vařené masné výrobky (jitrnice, jelita, tlačenka, paštiky) konzumované za studena
- cukrářské výrobky se žloutkovou náplní

Nemá se jíst kvůli listerioze, která je nebezpečná pro miminko. Já bych si plísňový sýr nedokázala vychutnat, tak jsem ho v těhotenství ještě neměla :n:
J.

No já si myslím,že když se to nebude přehánět,tak to nevadí. :n: Jak by řekl Mudr.Koucký"těhotenství není nemoc" :!k: :a:

ahoj, já jsem ji jedla docela často, pač jsem na ni měla chuť,i když jsem taky slyšela že by se plísňové sýry moc neměly, a všechno bylo v pořádku jak s mimi tak se mnou, jen jsem hlídala dobu trvanlivosti když jsem ji kupovala, aby byla co nejčerstvější (kupovala jsem spíš tu v krabičce, kde je datum spotřeby na spodu krabičky) :a:

snažila jsem se jí vyhýbat, ale taky jsem občas neodolala, ale hermelín jsem měla jen smaženej asi dvakrát.

ano, souhlas, kvůli plísním by se jíst neměla ani jiné "plísňové" sýry a saláty apod zase kvůli listerioze ta hrozí těžkým poškozením mimča

No neměly by se plísňový sýry ale když to nepřeháníš a nebudeš ji moc často tak to vadit nebude jen si klidně na chuť kousek dej.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka