zřejmě cvičíme špatně vojtovku

15.07.2009

zdravíčko,
rehabilitační má teď do konce července dovolenou. Před odjedzdem nám přidala ještě jeden cvik na přetáčení. Danielka je na zádech ještě trochu nestabilní, přetáčení se ze zad na bříško rozhodně ještě nehrozí, ale včera se mi 2x sama otočila z bříška na záda, to smad maj umět donošené děti na 5-ti měsících, danielka je narozená 32+2, podle gestačního věku má teď 7 týdnů.
Nevím jestli nedělám něco špatně, jestli radši ten cvik nevyhodit a cvičit jen ty dva, co jsme cvičili předtím.
předem díky :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak jsem se ptala a neuškodíš jí tím. Buď se ji to podařilo, nebo bude šikulka a bude napřed. To neškodí, pokud se nebude brzy nutit do nesprávných věcí jako je posazování a stavěni na nožičky. Což by ji mohlo poškodit páteř. To se s nimi cvičí až jsou na to připraveny, ale překulováním tam i zpět nic nezkazíš. Tak vám přeji hodně štěstíčka a ať je malá zdravá.

Ahojky Dejmalko,Taky cvičíme vojtovku a na přtáčení cvik jsme dostali až v 5 měsících.Takže nevím jak to ta tvoje rehabka dělá asi chce aby jste byli napřed.Jinak tím nic nezkazíš když ho budeš cvičit :one:

Ahojky, tak já mám dceru narozenou 32+5 a také jsme cvičili donedávna vojtovku - teď je nám skoro 10 měsíců....to že se Ti sama otočila z bříška na záda tak to je spíš podle mě náhoda, že se pro něco natáhla, protože teda aspoň, co nám říkala rehabilitační a z mé vlastní zkušenosti se nejdřív přetáčejí děti ze zad na bříško.....mě se malá takto začala přetáčet zhruba v 5-ti měsících svého věku ne gestačního. Rozhodně teda žádný cvik nevyhazuj! cvič, co Ti řekli a pokud máš nějaké pochybnosti, zda ho cvičíš správně nebo špatně, tak tam určitě bude nějaký záskok za rehabilitační pracovnici ne? tak se zkus zeptat jeho nebo se poraď s doktorkou, ale rozhodně bych teda sama nic nedělala jinak......a proč se domníváš, že to cvičíš špatně, to nechápu?

In reply to by jance

ale máš pravdu - cvičíme dál. Já se spíš lekla, co to dělá, udělala mi to vždy po cvičení. cvičíme před krmením a po tom co je oblečená ji vždy nechám ještě chvilku na bříšku než se "vybalím" a promasíruji. Pořád totiž polohu na bříšku zrovna nemiluje,, tak ji mám dávat co nejčastěji, ale od té doby co cvičíme tak už nepláče až po chvíli se začne vztekat...Ale udělala to přesně tak jak píší holky. vyšponovala při pasení hlavičku do výšky až do záklonu jak kobra a přepadla dozadu když se podívala do strany...Takže to je asi normální...
jinak díky všem

Ahojky Dejmalko, mě říkala kamarádka rehabka, že tahle otočení jsou náhodná, tj. dítě náhodně zapojí zrovna ty svaly, které potřebuje k otočení a otočí se, rozhodně to prý před čtvrtým měsícem není cílené, navíc se většinou otočí tak, že se prohne v zádech, přepadne hlavou a ten zbytek těla se nějak dotočí (malá mi to dělala před měsícem přesně takhle, vždycky jsem myslela, že se zlomí) . A prý je důležité nejdříve vypilovat techniku otáčení na bříško přes obě strany (takže jsme pilovaly a otáčí se krásně) a pak teprve otáčení z bříška. :a:

AHOJKY,DEJMALKO PISNI HOLCINE,KTERA JE PRIMO REHABKA..JE POD NICKEM IFKA123...TA TI K TOMU REKNE VIC....DRZIM PALECKY A PAK DEJ VEDET,CO A JAK... :a:

Dejmalko, ve Vojtění se taky moc nevyznám, ale malý se mi jako prcek taky párkrát otočil z bříška na záda, tak jsem se o tom bavila s fyzioterapeutkou z rehabky a ona říkala, že to není cílené otočení. Pokud je třebas na bříšku a koníčky nepase úplně narovno, tak prostě jen trošinku změní svoje těžiště a prostě přepadne, překulí se...takže já osobně myslím, že je to přesně tím. Píšeš, že není zcela stabilní, takže by to k sobě pasovalo...Cílené otočení ze zad na bříško je tak kolem pěti, šesti měsíců, obráceně ještě o další měsíc později...cca.
Tak paaaaaaa

Ve Vojtovi se moc nevyznám, my cvičíme Bobatha nebo jak se to píše. Ale dneska jdu zrovna na rehabilitaci s malým ke své kamarádce, tak se jí na to můžu zeptat, je opravdu profík a nám hodně pomohla, jak s přetáčením, tak s batolením a malý je teď opravdu šiklulka. Takže bych ti tady okolo oběda napsala co a jak. Věřím, že poradí, pokud ti tu do té doby neporadí nějaká zkušená maminka. Tak zatím pa.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky