poraďte co na zastavení mlíka?

08.07.2009

potřebovala bych porad čím zastavím tvorbu mléka,malý to mlíko vůbec nestačí furt jenom brečí dávám jí nutrilon a já jsme z toho fakt neštastná jak mám nalitý prsa:(dík moc za rady

Kliknutím vložíte smajlíky:

Laktaci ti zastaví gynekolog práškama - jsou na předpis. Já jsem je dlabala min. měsíc. Měla jsem Pardolel a je to znát celkem rychle. :a:

Ahojky Terko, ač kojící, tak tě neskutečně chápu, já měla taky chuť s tím kojením už milionkrát seknout, když se nedařilo a malá se vztekala a byla celou noc vzhůru a řvala a já s ní. Takže klíííííííďo a bez výčitek dej Nutrilon a je to. Kdo může říct, jestli MM je vyvážené, když se zrovna třeba maminka nestravuje tak, jak má, dítě nemá v MM základní minerály a vitamíny, trpí kolikami atd.? Znám dost chudokrevných kojených dětí, můj synovec byl kojený do roku a vypadá jak z koncentráku, bledý, nemocný. V UM máš všechno, navíc je to tvoje dítě a tvoje věc, no a s tím chlastem a cigárkama to byl opravdu argument jak stehno :00: Na zastavení laktace je homeopatikum Ricinus communis 30 CH, nebo ti gyndař dá prášky. :a:

Jinak tě chápu...malé jsou dva měsíce a jsme na UM, snažila jsem se kojit, ale byla věčně hladová a mě přišlo že nedělám celý den nic jiného než kojím, to jsem ješte musela mít klobouček a to už vůbec nešlo:( už jsem i hodněkrát brečela a malá taky.Měla jsem z kojení tak akorád nervy.chtěla jsem pro malou to nejlepší, ale už se to nedalo vydržet.Už měsíc je na UM a obě jsme spokojené:)taky jsem musela vystřídat 3 UM, měla jsem Hero Baby Lactum,Bebu HA,Bebu sensitiv a ani jedna nám nesedla malá po tom měla hlad a měla zácpu.A nakonec jsem zkusila Hami extra na zasycení a malá je napapkaná a kaká ostošest :)takže na prdíky a hladovění doporučuji:)taky dávám čajík od hami pro celkovou pohodu je to od 3týdne.
Ty UM chodíš v noci vařit?Já si večer nachystám do termosky předem převařenou a trochu vychladlou teplou vodu a jen jak malá zabrečí, tak na nočním stolku to mám nachystaně, takže jen dám počet odměrek a zaliju,protřepu a je to :)

Ahojky, tak jak jsem přestala kojit já, tak jsem taky měla věčně nalitá prsa a tvrdlo mi mlíko, tak jsem to odstříkavala a co den to míň odstříkavání a teď už se mi nenalívaj vůbec, mám je tak akorád měkký :(

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

TO SEM SLYŠELA KDYŽ TU NĚKDO RADIL OHLEDNĚ TOH ŽE MU BEJBÁTKO POŘÁT KŘIČÍ PŘES NOC....CO TO JE TO 30CH?ASI BUDU ZA BLBCE ALE NESLYŠELA SEM O TOM...Pa Martina.

MĚ TEDA STAČILO NEKOJIT A A PŘESTAT ODSTŘÍKÁVAT ALE JÁ MĚLA FAKT MÁLO MLÍČKA....POSLECHNI HOLKY A ZKUS CO RADÍ- A Z TĚCH CO TADY MORALIZUJÍ SI NIC NEDĚLEJ JU?Pa Martina.

Já přestala ze dne na den a bolest to byla hrozná !!! Radím pít šalvějovej čaj, dělat studený alkoholový zábaly (podle potřeby), pevnou podprsenku a rozmasírovávat zatvrdliny. Pozor ne odsávat... nahmatat bolavý zatvrdlý místa a krouživejma pohybama masírovat do úlevy. Ono teda bolí neskutečně, ale za tři dny už se to dalo snést a už jsem se i vyspala. nemohla jsem ani na boku ležet, takže vím, co je to za bolest. Já na zábaly moc nevěřila, ale to studený mi tak ulevilo... Podle mě lepší šťastná maminka než kojící uzlíček nervů, takže hodně sil přeju :wink: a nic si z toho nedělěj ju?

In reply to by plucka

Jo a ještě prsa nestahovat příliš, i z toho mohou být záněty. Jo a navíc, co je komu do toho, že nebudeš kojit???? pomalu se tu z toho stává hon na nekojící. "Běda ti, jestli ti to nejde, mi ti všichni řekneme, že to jde.. Podívej se na nás!!!"
Bylo mi to líto, ale malej žije i bez toho a je i tak šťastnej :papa:

brečí, i když jí nakojíš z obou prsou? Jak dlouho kojíš, myslím tím minuty? Usíná ti u toho, tak jí buď, nebo počkej a pak jí zase přilož. My bojovali s kojením dost dlouho, nakonec byl plně kojený skoro 7 měsíců, páč příkrmy moc nechtěl a kojený je stále a je mu skoro 10 měsíců. Já bych to tedy nevzdávala, je to velká škoda, kojení je krásná věc, jen se jej musí mimčo i mamča naučit :one:

ahojky sestrence zastavili laktaci hned v porodnici protoze musela brat prasky na nervy a doktorka ji rekla at pije matovej caj ten stavi laktaci

Ahoj, pokud ses rozhodla krmit jen nutrilonem a trápí tě nalitá prsa, tak bych si zašla k doktorovi pro prášky na ukočení laktace, případě v lékárně prodávají také homeopatika na ukončení. Nebo to jde taky udělat tak, že malou nebudeš přikládat (což asi ani neděláš) a ani nebudeš odsávat a ono mlíko za pár dní zmizí, resp. za pár dní přestanou být prsa tak nalitá, až se časem mlíko vytratí samo. Ale pokud tě moc bolí to nalití, tak bych trochu odstříkala, aby se ti ulevilo, ale jen trošku, úplné odsátí podpoří jeho tvorbu:-). A pokud tě zarazilo, že 10 holek ti neporadí, ale jen přemlouvá, jako mě, tak si z toho nic nedělej.

In reply to by Terinka84

je to dost nepříjemný ty nalitý prsa...a malá to neumí z nich tahat a odstříkávání to je dvojí práce to jí dám nutrilon je dobrej doktři ho chválí...mám starch s toho jak jsou ty prsa tvrdý protože to dost bolí abych nechytla zánět:(

In reply to by rebelkaterka

to je ale dost krátkozraké, já právě proto, že jsem líná a nechtěla sjem se vyvařovat s lahvičkami, tak jsem 2 měsíce odstříkávala, abych nepřišla o mlíko, než malá zesílí a naučí se pořádně sát. Počáteční námaha se vyplatila, teď už plně kojíme.
Ano nutrilon je dobrý pro maminky co nemají mlíko, ale žádný doktor neřekne, že je lepší než mateřinka.
Když se nechce tak se nechce, výmluva se vždycky najde, tak řekni rovnou že si nedokážeš odepřít pivo, cigárko a maďarský guláš...

In reply to by Dejmalka

a můžu se zeptat, do čeho jsi to odstříkávaný mlíko dávala?
Jinak vyvařování lahviček opravdu není zase tak náročné jak si asi představuješ, takže to opravdu není o lenosti.
Nechci tu vyvolávat konflikt, ale opravdu tento dotaz nemá název - pochlubte se svými úspěchy s kojením a linčujte ty, kteří kojit nechtějí (či nemohou). Tady je dotaz úplně na něco jiného, takže pokud na něj nedokážeš odpovědět, tak neodpovídej, tvá odpověď, ostatně jako skoro každé tu je naprosto zcestá. To je stejné jako by ses někoho ptala, jak se má a ten dotyčný ti odpovídal že včera vařil borůvkový knedlíky.
Je super, že ty kojíš a je na každém se rozhodnout, zda kojit či ne a nikdo nemá právou druhé soudit a o to míň to završit tím, co jsi napsala ty o pivu, cigárech a guláši.
Vím, že se tu nikdo nepouští do mě a ani Terka nevolá o pomoc, zastaňte se mě, ale prostě si nemůžu pomoct a bráním jí.

In reply to by Terinka84

pravdááááááááááááááááááááá.moje malá měla slabý sací reflex tak sem musela odstříkávat a dávat nejprve stříkačkou, pak sem kojila aměla z toho radost jenže ouha malá toho vypila málo tak sem musela znovu odstříkávat a dávat z lahve abych kontrolovala kolik toho vypije- neměla sem kam dát váhu a ani sem na ní neměla penízky abych to mohla kontrolovat...pak se mlíčko ztrácelo a ztrácelo a když sem odstříkávala tak sem beztak měla dávku na každé druhé papaní pak na třetí čtvrté a pak nic..........já dnes byla na zahrádce na malém pivu- to si může dát i kojící maminka- a než sem vyrazila tak sem musela udělat papu vychladit ho atd takže nechápu jak někdo může odsoudiz nekojící mamky- hnus...navíc podávání nutrilonu např tak to trvá mnohem méně než kojení- umýt lahve 1min+ ve sterilizátoru 4 min..vychlazení 5min nakrmení 200ml 20min..ha a ted mluv..teda ty ne ale ta předtím..Pa Martina.

In reply to by lola11

když někdo nemá mlíko nebo nemůže protože bere léky ze zdravoních důvodů, ale ona mléko má a spousty jen se jí nechce odstříkávat, že prý je to dvojí práce...a blablabla a blablabla
Holt jsem napsala svůj názor, protože nesnáším, když se někdo vzdává bez boje. Prostě mě to vytočilo, co by za to spousta maminek dala...Prostě nechápu, že někdo nechce dát svému dítěti to nejlepší.

In reply to by Dejmalka

Nebudu se s tebou přít, ale já kdybych věděla, že tím, že budu jen kojit a odstříkávat a pořád řešit, jestli moje šmudlinka má dost, ztratím ty nejlepší chvilky s mojí dceruškou, jako se mi to teda stalo, tak jsem se na celé kojení ve 3.měsíci, kdy ho začala bojkotovat, pěkně vys.... akorát jsme obě byly vystresované, sice už je to teď dobrý, ale byl to více jak dvouměsíční nekončící boj, neužila jsem si jí pořádně a to jen proto, že se propaguje KOJIT KOJIT KOJIT a dr. na mě koukal málem jako na vraha, že chci s kojením skončit, když už jsem byla z kojení na pokraji zoufalství (možná proto jsem vytrvala, aby mě neodsuzoval). jakmile padl 6.měsíc a mě na kojení přestalo záležet a chtěla jsem malou odstavit na UM, tak se najednou srovnala a teď je pohodové miminko, i když jí tedy pořád kojím. Jen chci říct, že pokud Terčino miminko bude mít maminku spokojenější ( a tudíž schopnější se mu věnovat, vyjadřovat lásku, hrát si s ním), když bude na UM, tak to bude lepší, než celé slavné kojení, to mu MOŽNÁ dá tak maximálně imunitu (a to prý podle posledních výzkumů snad jen kojení po dobu šestinedělí).....

In reply to by ivca.konik

rebelka nevydržela ani tři týdny a to ji má nedonošenou. Neptá se jak naučit dítě sát ale rovnou chce zastavit laktaci, nic jiného pro ni než ten pohlavek co jsem jí uštědřila opravdu nemám, v tomhle jsem nekompromisní a pochopení se ode mne nedočká.

In reply to by lola11

Marti, jsi úžasná:-) Krásně napsaný. Já už se bála, že nás budou kojící matky nahánět a upalovat jako čarodějnice na hranici...brrr. Myslim, že nikdo z nás, kdo má dítka na UM to tak na začátku neplánoval a kojit chtěl, protože ví, že mateřský mlíko je to nejlepší a taky nejpohodlnější (i když opravdu, pro mě, umývání, sterilizace, míchání, krmení, říhání s flaškou je mnohem kratší proces krmení než kojení plné trápení obou, jako kojení - jak dlouho chce a jak často chce - celé kojení trvalo i hodinu a za 15 min zase vřískala hlady, to opravdu není na to být v pohodě). Ale když to nejde, tak to nejde, na UM se neumírá (já jsem kojená byla jen 6 týdnů a pak jsem byla na sunaru a teze, že děti na UM jsou víc nemocný? to si myslim, že není UM = víc nemocný dítě, aspoň já to tak neměla, byla jsem zdravá jako řípa) a úplně mi mluvíš z duše, jak jsi tu psala, že nejdůležitější je spokojené miminko a to nebude spokojené, když nebude spokojená maminka. A když se maminka trýzní a trpí u kojení (resp. u rozkojování - z věty "to rozkojíš" mám pupínky a husí kůži), tak z toho opravdu spokojné mimi nebude. Bavila jsem se o tom se svým gynekologem a ten mi říkal a já s ním souhlasím, že v dnešní době jsou matky úplně fanaticky zblbný z kojení a děsně to prožívaj a místo, aby žily a užívaly si život i s mimčem, tak blbnou a ty co nekojej jsou považovaný za krkavčí matky, což je blbost. Opravdu vztah mezi dítětem a matkou se neodvíjí od prsou. Jo a v jedný knížce psali (byla to kniha o tom, jak pečovat o dítě) - prsa jsou jen prsa a prsama zůstanou. tak pááá a díky

In reply to by Terinka84

docela mě to ostalo když jsme si to tu přečetla s tím cigárem atd...a je i pravda že mi tu odpovídají na něco jiného než jsem se ptala...asi enchápou jaký to je kyž jsouprsa nalitý a staršně to bolí a malá to neumí tahat a rozhodla jsem se pro nutrilon...njn a jiank na icq budu co v nejbližší době teď jsme měla konflikt s přítelem no tak to trošku řešíma do tohö fakt nestíhám zatím pápá

In reply to by rebelkaterka

Nezaložíme nějaký klub? :-), my měly stejný problém, Kačenka se taky narodila dřív a z prsa si to numěla dostat. Pak zesílila a už uměla, teda jsem si to myslela, ale pak zjistila, že stejně ne. Ale já jí to teda odstříkávála a stejně mlíko zmizlo a teď jsme na Nutrilonu taky. Tak pokud se bojíš toho zánětu a nechceš to nechat "na přírodě", tedy, čím míň je odbyt, tím míň je tvorby, tak bych si skočila do lékárny pro ty homeopatika či k doktorovi pro recept na prášky, které zastavují laktaci.

Pamatuj že čím víc malá vypije od tebe tím víc mlíčka se ti pro ni udělá. Prostě je to tak krásně zařízené že se dělá tolik mlíčka kolik mimčo potřebuje. Takže hlavně ze začátku jsem fakt přes den přikládala po 2hod i častějc a pak se to obě naučíte a budete kojit jako nic. Hodně pomáhá přitulit se k sobě do postýlky třeba jen v prádle a malá v plínce a prostě spinkat a kojit. Nutrilon bych nedávala, když máš mlíčka dost tak není důvod....
Mojí holčičce je 14měs. a pořád kojíme a fakt je to to nejjednodušší..... Můžeš na výlety a mlíčko v ideálním složení a teplotě máš pro malou kdykoliv a kdekoliv.... Nutrilonem si akorát přiděláš práci a zúžíš rozpočet.

ahoj, pokud máš tak nalitá prsa tak malou přiikládej ať ti mlíčko vysaje. Je škoda nekojit když mlíčko je. To že po nakojení brečí se stává. Markétka taky po nakojení brečí. Tak jí pochovám-někdy ji dám ještě cucnout. Když má prdíky tak hůře saje a tím pádem kojíme i půl hodinky. Nevzdávej to.
Tím že je dříve narozena, tak má menší sílu na sání a dříve se unaví. Takže ty ji budeš muset kojit déle. Nebude vám stačit 15minut, ale ze začátku budeš kojit třeba i hodinku. Ale určitě to zato stojí. Můžu se zeptat proč používáš kloboučky? a máš tu správnou velikost? já jsem kloboučky používala u prvního mimča-měla jsem vpáčené bradavky. Po příchodu z porodnice-za asistence mamky jsem začala kojit bez nich. Jen musíš mimču strčit bradavku i s dvorcem do pusinky. Neboj - sice to vypadá že by se mohlo zadusit, ale nestane se to. Je důležité aby mimčo prso pevně stisklo a pak sálo. Tak držim palečky.
Jinak prsa se ti budou teď hodně nalejvat-bude to trvat tak 3 dny. Tím že budeš odsávat, tak se pak laktace upraví a mlíčko ti zmizí. Jen si dávej pozor ať nemáš v prsou bouličky-to by mohlo vést až k zánětu prsu. Pokud jsi plně rozhodnuta nekojit, tak si zajdi k dr-nebo do lékárny ať ti daj něco na zastavení laktace-ale myslim si že to bude na předpis-takže si skoč k obvoďačce

že musím odstříkávat....je taky předčasně narozená...a když jí krmím z prsa tak leda přes klobouček jenže to furt padá a ona to moc dobře neumí sát je to fakt děs chtěla bych moc kojit jenže když je to těžký j epravda připravovat nurtilon zabere spoustu času:( a to jí ještě trápí prdy:(no už jsme fakt hotová totálně nevyspalá:(

In reply to by rebelkaterka

presne vim o cem mluvis,mne do toho jeste strasne boleli bradavky-ale brutus.Strasne dulezita je spravna technika kojeni,nez se to mimco nauci-strc ji do pusy dvorec nejvic jak to jen jde.....nevim jak Ti jinak pradit,hodne nervu a zkus to,ale pokud ji budes davat nutrilon,tak dite se Ti na kojeni vy.......Kdyz bude mit hlad,bude jist a sat,zkus to

nekojit jsou jenom nevýhody. Místo pomazlení se s dcerkou akorát vyvyřuješ flašky, převařuješ vodu, navíc nikam moc nevyrazíš, a než to v noci ohřeješ, tak probudí celý barák. Navíc kojené děti mají lepší vztah s matkou i v dospělosti. Určitě se vyplatí jestě zkusit malou naučit pít pořádně z prsa a to nemluvím o pěnězích i když o těch je to taky samozřejmě. Opravdu není nad to jen vytáhnout prso.
:a:

In reply to by Dejmalka

Tak mě mamka kojila asi ani ne měsíc,pořád sem po všem blila,až mi zabral feminar a mám s ní úplně super vztah!!!!!!!!!!!!A já malého přestala kojit na osmi měsících,tteda on se odstavil sáma,le je to pohoda.A že hodíš lahev do hrnce,neháš chvilku provařit,vypneš,tak to není moc velká práce........... A existuji termoobaly na lehve,když se někam jde,mlíčko v tom vydrží teplé a věršina UM se má do 2hodin spotřebovat....... No nevím,je to každého věc!!!!!! Akdyž je to takové peklo,přestan kojit!!!Malá i ty budete spokojenější!!!Jana a Honzíček

ahoj,tak to zkus jeste chvili,prikladej si ji casteji.Ja to taky mela hrozny prvni mesic,pak ale dobry a kojim jak besna a uz nam bude sedm mesicu zanedlouho.Vydrz a hodne spi....Drzim palecky,papa

Ahoj tak prubezne odstrikaveja dokrmuj.A skoc si na gyndu nechat si napsat prasky na zastaveni laktace.Pak to bude ok

já moj i malou krmila dlouho odstříkanou mateřinkou než se přeučila na prso. Pak jsem vždy po kojení odstříkala na příští dokrm, protože si ze začátku za 20 min dokázala vytáhnout jen max 20ml.
Je nedonošená a ze záčátku se jí ta moje bradavka ani nevešla do pusinky. A teď už plně kojíme.
Zkus se poradit s Kytii, napiš jí mail. Je to laktační poradkyně a minule tu byl příspěvěk, že něco jako chudé mlíko neexistuje, že to je mýtus a pověra.
:a:

Proč zastavit kojení? Proč Nutrilon? Proč nekojit stále dle potřeby kojence - čili klidně častěji než se ti zdá normální? Lahvička k tak malému mimi nepatří, at se na ni nenaučí a není pak problém s kojením.. nebrečí spíš z prdíků/koliky, že se to projevuje při krmení?

a proč přestáváš kojit?malá ti neprospívala?Nevím kolik malé je,ale já bych zkusila kojení s příkrmem nutrilonu.Je škoda nekojit a pokud měla malá hlad-možná jsi střídala moc rychle prsa a pila jen to přední mlíčko na žízen-je vodové a hodně sladké a vypadá slabé,ale za ním se tvoří a když malá dostatečně dlouho pije tzv,zadní mléko-je už bílé a plnotučné :hu: prostě to co zažene hlad malé.Já mám malá prsa a malý měl porodní váhu 3 580g a ted má v skoro 9 měsících 10 100g a není obézní,ale prostě velkej-nosí velikost 80-84.Od půl roku přikrmuji a dál kojím...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka